Yukarı
1

Sinan Kara

Koalisyon ortakları ve yandaş medya, vatandaşın derdiyle değil Tunç Soyer ile uğraşıyor..

09 Haziran, 2020

   AKP ve koalisyon ortağı MHP yandaş medya ile birlikte işini gücünü bırakmış Tunç Soyer ile uğraşıyor. Neymiş efendim Soyer Büyükşehir Belediyesi şirketlerine CHP ve HDP’lilerden isimler atıyormuş. Ne yapacaktı. Gelip sizden onay alması mı gerekiyor?

   Bu arada dikkat ederseniz yapılan işlerle hiç ilgilenmiyor, sürekli olarak polemik üzerinden gündem belirlemeye çalışıyorlar.

   MHP İzmir İl Başkanı “Eren Erdem’i neden Büyükşehir’e aldın?”, AKP’li bir Vekil de “HDP’lileri neden Yönetim Kurulu üyesi yaptın?” diye buyurmuşlar.  Bunlar sanırım partileri karıştırıyor. Bu tür soruları öncelikle kendilerine sormalıydılar.

   Devletin tüm kurumlarına, Sivil toplum örgütlerine, Odalara ve bunlarda yetmezmiş gibi HDP’li Belediyelere el koyup yandaş, eş dost ve akrabalarınızı dolduracaksınız sonra da dönüp CHP’li Belediyelere hesap sormaya kalkışacaksınız. Sorarlar, “önce bir hesap verin ki sonra hesap sormaya yüzünüz olsun” diye.

   Bunlar istiyorlar ki her yer kendi tekellerinde olsun. Benzer soruları İzmir’deki AKP ve MHP’li kendi Belediyelerine sorabiliyorlar mı?

   Mesela, Aliağa ve Bergama Belediyesine dönüp bir baksınlar. Çok sayıda CHP’li ve HDP’li işçiyi kapı önüne koyup, kendi yandaşlarını doldurdular. Bu beylerin ve yandaş medyanın sesi çıktı mı?

   Çıkmadı, çıkamaz.

   Çünkü kendi Belediyeleri. Onlara her şey mubah. Onların derdi CHP’li Belediyeler.

   Neden dersiz?

   Özellikle pandemi sürecinde CHP’li Belediyeler çok güzel işler yapmaya başladı. Ülkenin her yerinde vatandaşa bire bir dokunmaya çalışıyorlar. Koca Hükümet bile CHP’li Belediyelerin gerisinde kaldı. Bu durum da koalisyon ortağı AKP ve MHP’yi rahatsız etti.

   CHP’li Belediyelerin yaptığı güzel hizmetler, AKP ve MHP açısından eksi yazdığı için “nasıl engel oluruz” diye bir çabanın içerisine girdiler. Malumunuzdur bazı yerlerde de engel oldular. Oysa olması gereken bir hizmet yarışıydı ama bu adil yarışı tercih edemediler. Çünkü yetersiz kaldılar.

   İzmir için de aynı şey geçerli. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP’li Belediyeler tüm imkanları vatandaşa yönlendirdi. O yüzden İzmir sokaklarında Hükümetin değil Belediyelerin yaptığı iyi şeyler konuşuluyor. AKP ve MHP’li Yöneticililer Tunç Soyer ve CHP’li Belediyelerle uğraşacaklarına, vatandaşların sorunlarına yönelseler, bence çok daha doğru bir iş yapmış olurlar. Aksi halde gelecek seçimde, özellikle İzmir’de esamaleri bile okunmaz duruma gelebilirler. Benden söylemesi.

   Pandemi demişken. Belediyelerin yaptığı işler Haber havuzumuza geliyor. Bu çalışma ve haberleri ölçü alarak İzmir’de başarılı ilk 10 Belediyenin sıralamasını yapma gereği duydum.

   Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Pandemi sürecinde en iyi performans sergileyen ilk 5 Metropol İlçe Belediyesi..

-Konak
-Buca
-Karşıyaka
-Bornova
-Çiğli

   Yine İzmir'de Pandemi sürecinde en iyi performans sergileyen (Metropol olmayan) ilk 5 İlçe Belediyesi..

-Selçuk
-Çeşme
-Menemen
-Kemalpaşa
-Foça

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle