Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir’de siyasetin önü açıldı..

27 Temmuz, 2020

   CHP Kurultayı sona erdi. Karşısına çıkan aday adayları yeterli imza alamayınca, seçime tek aday olarak giren Kılıçdaroğlu yüksek bir oyla tekrar Genel Başkanlığa seçildi. Alternatif adayların olduğu bir yarış olabilseydi, eminim ki parti içi demokrasiye büyük katkı sağlanmış olurdu. Ancak olmadı. Çok adaylı yarışların olması umudu bir sonraki Kurultaya kalmış oldu. Yine de sayın Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyoruz.

   Gelelim seçimin İzmir ayağına.

   Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel geçtiğimiz CHP İl Kongresinde Tuncay Özkan ile birlikte hareket etmiş, delegeden yetersiz oy almasına rağmen yine de ipi göğüslemişti. Kaybeden taraf ise son dakikada ihanete uğrayan Tunç Soyer ve ekibi olmuştu. Soyer’in kurultay delegeliği için destek verdiği Rıfat Nalbantoğlu sınırı zorlukla aşmasına rağmen kotaya takılmıştı. Özetle o gün Soyer ve Tuncay Özkan ekibi arasındaki hesaplaşmasının galibi Özkan-Deniz Yücel tarafı olmuştu.

   Dün “Rövanş” alındı.

   Dünkü Kurultay salonunda geçmişten kalan hesaplar görüldü. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun arayı bulmak istemesine rağmen, Tuncay Özkan-Deniz Yücel tarafı anlaşmaya yanaşmadı. Soyer, Nalbantoğlu’na sahip “Vefa” diyerek PM listesine sokmak isteyince, karşısına bir kez daha Özkan-Yücel duvarı çıktı. Anlaşma sağlanamayınca inisiyatifi Kılıçdaroğlu ele aldı ve Nalbantoğlu’na listede yer verildi.

   Nalbantoğlu ise bunun altında kalmayarak, delegenin verdiği rekor oyla en üst sıralardan PM Üyesi seçildi. Böylece Soyer ekibi geçmişten kalan rövanşı da almış oldu. Bitmedi, asıl darbe sonradan geldi.

   Tuncay Özkan PM’ye giremedi

   Soyer ekibini saf dışı bırakmaya çalışan Özkan-Yücel konsorsiyumuna örgütlü darbe sonradan geldi. Başını İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çektiği CHP delegeleri, deyim yerindeyse Özkan’ı çizik şampiyonu yaptı.

   Günün sonunda Tuncay Özkan’ın olmadığı bir tablo ortaya çıktı. Özkan’dan kurtulmaya çalışan ancak bunu tek başına başaramayan İzmir örgütü, Kaftancıoğlu’na ne kadar teşekkür etse az . Bir anlamda İzmir’de siyasetinde önünü açmış oldu.

   Tabi bu sonuç zaten tartışmalı bir şekilde İl Kongresini kazanan Deniz Yücel’i de zor sokmuş oldu. Bundan sonraki süreçte ekipçilik aidiyetinden kurtulup tüm örgütü kucaklayan bir yol izlemeli. Aksi halde genç yaşta siyasi geleceği açısından kendi sonunu da hazırlamış olur.

   Dün geceden bu yana CHP İzmir örgütünde büyük bir sevinç var. Benzerine Önder Sav-Abdürrezak Erten ekibinin kaybedişlerinde tanık olmuştuk. O gün bu musibetten ders çıkaramayan CHP’iler umarım bu kez çıkarırlar. Sonuçların iktidar yolunda CHP’ye hayırlı olmasını diliyorum..

   Not 1: İzmir CHP’de büyük emeği olan Tacettin Bayır’ın Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almaması büyük bir vefasızlık örneği oldu.

   Not 2: Tuncay Özkan’ın kaybetmesi için özellikle Ankara’ya gidip çalışma yapan partililer de vardı. Bu isimlerden birisinin de geçtiğimiz dönem İl Başkan aday adayı olan Ezgi Deniz Urunga’nın olduğu iddia ediliyor.

   Not 3: Geçtiğimiz İzmir İl Kongresinde İl Başkan adaylığı için ismi geçen Devrim Barış Çelik, gönüllü partililerin dayanışma ve çalışması sonucu PM’ye girmeyi başaran isimlerden oldu.

   Not: 4: CHP Parti Meclisi'ne giren diğer bir başarılı isim ise Ednan Arslan oldu. Arslan'ın Parti Meclisi'ne taşınmasına en büyük katkıyı da Konak Belediye Başkanı Abdül Batur verdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR