Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer’e psikolojik baskı..

13 Ekim, 2020

   Cumhur ortağı temsilcilerinin Soyer’e yönelik psikolojik baskıları devam ediyor. Son tartışma Hatay yangını üzerinden başladı.

   Malumunuzdur Hatay şehrimizde bir yangın meydana geldi. Birçok ormanlık alan maalesef kül oldu ve yangın kimi yerleşim yerlerini de derinden etkiledi.

   Kimi çevreler bu çevre katliamına neden olan yangının, terör örgütü PKK tarafından çıkarıldığını söylerken, kimi çevreler de işin içerisinde rant mı var diye sormaya başladı. Yani kafalar karışıktı. Bu tür kafa karışıklıklarının giderilmesi için yetkililerin şeffaf olması, kendilerine bir şey kaybettirmez aksine güven kazandırır.

   Terör veya rant. Netice de her ikisinin de birbirinden beter, birbirinden hain ve gaddarca bir davranış olduğunu üstüne basarak açıkça söylemeliyiz.

   Tunç Soyer, sosyal medya sayfasından yangınla ilgili üzüntülerini paylaşan bir mesaj yayınladı. Ancak bu yeterli gelmedi. MHP’li bir Vekil çıktı Neden PKK’yı kınamadın?" diye bir eleştiri yaptı. Hemen ardından AKP’li Vekiller de aynı minvalde açıklamalar yaparak, adeta bir algı operasyonu başlattı.

   Bu açıklamaların ardından Soyer Her gün PKK kahrolsun diye güne başlasak, neye yarayacak? Biz birbirimize bunu sürekli söyleyerek neyi kanıtlamış olacağız? Bütün işi gücü bir kenara bırakarak güne böyle başlayacağız. Bu nasıl bir mantık? Hayata böyle bakmak… Ben bunlara cevap vermeyi bile doğru bulmuyorum" diye tekrar bir açıklama yaptı. Sonra olan oldu.

   Cumhur ittifakı vekilleri bu kez Soyer’in bu sözleri üzerinden algı operasyonunu daha da genişletmeye başladı. Akabinde yandaş medya da PKK güzellemesiüzerinden açıkça Soyer’i bir kez daha hedefe koydu. Bir kez daha diyorum. Çünkü, yandaş medya Soyer’i ve CHP’li Belediye Başkanlarını daha önce de bu tür iftiralar üzerinden karalamaya çalıştı. Yani bu ilk ve yeni değil.

   Ancak Soyer bu psikolojik baskıya ve algı çalışmasına daha fazla dayanamadı.

   Bu kez PKK bir terör örgütüdür. Bu konuda herhangi bir tartışma söz konusu olamaz. Ülkesine bağlı tüm vatandaşlarımızın da böyle düşündüğüne eminim. Ancak bu noktada bir kolaycılığa düşüldüğünden endişe ediyorum. Her gün PKK'ya lanet okumak milliyetçilikse, kahramanlıksa, bundan daha kolay bir şey yok. Lanet olsun PKK’ya, Allah belalarını versin... Bunu demeyecek kim olabilir ki? Ama keşke lanetleme bir “başarı” bir “zafer” gibi görülmese... Bu lanet onları bitirmeye yetmediğine göre asıl mesele, PKK gibi terör örgütlerinin serpilip gelişemeyeceği bir iklim yaratmak için çalışmak değil midir? Asıl sorgulanması gerekenin bu konuda ne yapıldığı olması gerekmez mi? On yıllardır, “sen kınadın” “sen kınayamadın” tartışması yaşanır durur... O bataklığı kurutmak için etkili ve yetkili makamların ne yaptığı sorgulanmaz. Benim isyanım bu miyopluğa.. O nedenle ben kendi adıma bu tür hamaset yarışmalarına takılmaktansa, o bataklığı kendi kentimde kurutma mücadelesi vermeye çalışıyorum ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim" diye bir açıklama yaptı. 

   Bence iyi de yaptı. Aslında Soyer’in bu konudaki önceki açıklamaları yadırganacak ve tepki gösterilecek bir yaklaşım değildi ama bunu anlamayan önyargılı çevreler var. O nedenle bu açıklamayı yapmakla iyi yaptı. Malum, niyet kötü olunca prim vermemek gerekir.

   Ayrıca Soyer için belki HDP’yi desteklemiştir denilebilir ama bunu getirip PKK ile aynı torbaya koymaya çalışmak insafsızlık ve bir o kadar da haksızlık olur.

  Yok eğer HDP’yi destekleyenlerin tümü PKK’lı ilan edilecekse, milyonlarca insanı terörist diye yaftalamak hiçte realiteye uygun bir bakış açısı ve dürüstçe bir yaklaşım olmaz.

  Hele heleçözüm süreci adı altında (aslında kendi siyasal çıkarları için) PKK terör örgütü ile kol kola girenlerin, kalkıp başkalarına ahlak dersi vermeye çalışması ve söz söylemesi de acayip derecede eğreti duruyor. Özellikle AKP’nin bu konuda bagajının dolu olduğu asla unutulmamalı. Önce bir dön aynaya bak derler adama..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Dilan Polat şikayetini geri çekti, dava düştü!

Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı gerekçesiyle dava açtığı Nez Demir hakkındaki şikayetini duruşmada geri aldı. Polat'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle dava düşerken...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR