Yukarı
1

Sinan Kara

Deniz Yücel’e “itibar operasyonu” mu yapılmak istendi?

29 Ekim, 2020

    Önceki gün Egede Sonsöz isimli internet sitesinde bir haber yer aldı. Haberin konusu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında geçen bir konuşmaydı.

    Kısaca özetlersek;

   İl Başkanı Yücel, Başkan Soyer’den yaklaşık on yıldır Büyükşehir Belediyesinde çalışan, aynı zamanda arkadaşı ve partilisi olan Gazi Çırak’ın daha üst bir göreve getirilmesi için ricada bulunmuştu. Edindiğim bilgiye göre o an görüşme gayet sıcak geçmiş ve bu önerinin Soyer tarafından değerlendirmeye alınacağı konuşulmuş ve görüşme son bulmuştu.

   Buraya kadar her şey normal.

   Çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgilere göre olayın anormal olan kısmı ise şöyle;

   Söz konusu görüşmenin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında yapıldığı ve üç kişi arasında geçtiği iddia ediliyor.

    Bunlardan birisi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bir diğeri Tunç Soyer ve üçüncü kişi ise, Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe.

    Bu üçlü arasında yapılan görüşmenin ardından konu, bir biçimde söz konusu internet sitesine düşüyor, düşürülüyor. Yani daha açık bir tabirle bilgi sızdırılıyor.

    Peki, bu bilgiyi kim sızdırmış olabilir?

   Deniz Yücel olamaz, zaten talepte bulunan kendisi. Buğra Gökçe, Soyer’in bilgisi dışında hareket edemez. Gökçe’nin bu tür işlere tevessül etmeyeceği de ayrıca bilinir.

   Geriye tek seçenek kalıyor. O kişi de Tunç Soyer.

   Konu ciddi. Öylesine ciddi ki Bir Belediye Başkanı nasıl olur da kendi İl Başkanı için böyle bir yola başvurabilir? tartışmasına gidebilecek derecede ciddi.

   Haberin ardından Parti içerisinde Deniz Yücel’e itibar operasyonu yapılıyor.. söylemleri de yayılmış durumda.

   Umarım Sayın Soyer konuyla ilgili bir açıklama yapar. Çünkü ortada son derece çirkin ve ayıplı bir durum var.

   Şuna değinmeden de geçmeyelim. Yerel seçimler sonrasında, özellikle İl Kongresinden bu yana İl Başkanı Deniz Yücel ile Tunç Soyer ve ekibi arasında içten içe bir siyasi çekişme yaşandığı da unutulmasın.

   Ancak her ne olursa olsun Yerel seçimlerde Soyer’in kazanabilmesi için, İl Başkanı Yücel’in ve örgütün verdiği emeğin de bir ağırlığı ve hatırı olmalıydı.

   Şimdi gelelim Yücel’in Gazi Çırak talebine.

   Öncelikle şunu belirtmek gerekir. Bu işlerde liyakat son derece önemli. Araştırınca bu arkadaşta zaten var. Ayrıca o kurumda on yılı aşkın bir süredir başarılı çalışmalara da imzasını atmış. Daha önce atanan bazı bürokratların liyakat siciline bakınca, bu arkadaş için yapılan talebin doğal ve son derece masumane olduğu da gayet net biçimde anlaşılır bir durumdur.

   Sözün özü

   Bir konuya elbet sıcak bakılmayabilir. Hatta söz konusu talep "bu tür tekliflere kapalıyız" diye nazik biçimde reddedilebilirdi. Bu Soyer'in yetkisinde ve hakkıdır. Ama böyle bir talebi olumlu karşılayıp, sonrasında bu görüşmenin bir yerlere servis edilmesi etik açıdan hiçte şık değil.

   Ayrıca insan bu yaşananlara şaşırmıyor da değil. Ülkenin haline bakın beylerin derdine bakın. CHP birbirini yiyerek, böyle mi adım adım iktidara gidecek?

   Dediğim gibi sayın Soyer çıkıp bir şekilde gereken açıklamayı yapmalı. Aksi halde bu konu daha çok tartışılır ve daha çok su kaldırır. Benden söylemesi..


  Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.."

    Mustafa Kemal Atatürk

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun...

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Kızıl Goncalar'ın yönetmeninden eleştirilere yanıt

Yönetmen Ömür Atay, 'Kızıl Goncalar’daki seküler genç kız karakterin ramazan kavramını bilmediği sahnenin gündem olmasıyla ilgili konuştu, eleştirilere de yanıt verdi. Gold Yapım imzalı '...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR