Yukarı
1

Sinan Kara

Çeşme’de güzel işler oluyor..

04 Ocak, 2021

    Yerel Seçimlerde adaylık döneminde “Bizim Eko” sloganıyla kampanya yapan ve seçimleri açık ara farkla kazanıp işbaşına gelen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ülke olarak yaşadığımız tüm imkansızlık ve olanıksızlıklara rağmen, güzel işlerin altına imzasını atıyor.

     Çeşme her ne kadar turizmde parlak bir geçmişe sahip olsa da, aynı şeyi yatırımlar açısından söylemek neredeyse imkansız gibi. Maalesef geçmişten bugüne bazı Başkanlarında bunda payı bulunuyor. Tabir yerindeyse, Belediye işlevsiz bir duruma getirilmiş. Bu durumu İlçeye yeni kazandırılan tesislerden ve yapılan işlerden anlamak mümkün.

   Pandemi dönemi olmasına rağmen, Çeşme’de Belediye yatırımlarına ara verilmemiş. Başkan Ekrem Oran, geçmiş dönemlerde değerlendirilemeyen birçok Belediye tesisini atıl durumdan kurtarıp, Çeşmelilerin hizmetine kazandırmış. Üstelik halkın faydalanabileceği uygun şartları da göz ardı etmeden.

    Yapılan çalışmalardan birkaç önemli örnek vermek gerekirse;

- Yaklaşık 550 kişilik bir Kültür Merkezi Projesi çalışmalarına başlandı.

- Çeşme’ye bir Sağlık Merkezi yapılması için Başkent Üniversitesi ile işbirliğine gidildi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ile görüşüldü. İşlemler tamamlandı. Sadece Bakanlığın onay vermesi bekleniyor.

- Seçimlerde verilen söz olarak Çevre Koruma Şube Müdürlüğü kuruldu.

- Yaklaşık 330 emekçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi yapıldı.

- Altından otoparkı da olacak, Çeşme’nin ilk pazaryeri için çalışmalar başlandı.

- Alınan hasta nakil aracı ile birlikte, Evde bakım hizmetleri için gerekli tüm koşullar sağlandı.

- Birçok sosyal tesis işlevli hale getirildi ve Halkın kullanımına sokuldu.

- Geçmişte sıkıntılar içerisinde olan Belediyenin gelirleri de doğru adımlarla yükseldi. Üstelik pandemi süreci yaşanmasına rağmen.

   Daha sayacağımız ve ekleyeceğimiz birçok hizmet var ama benim en çok dikkatimi çeken, bazı Belediyelerin yaptığı gibi Çeşme Belediyesi gayrimenkullerini satmıyor. Onları geleceğe taşıyor. Kiraya verip buralardan gelir elde ediyor. Bu anlamda söz konusu menkuller Çeşme’nin gelecek nesillerine de doğru bir yöntemle aktarılmış olacak.

   Bir başka önemli nokta, Çeşme’de yüksek katlı yapılara izin verilmemesi. Hem deprem felaketi açısından, hem de çevre duyarlılığı açısından bu duruma Başkan Oran oldukça önem veriyor. Özellikle göreve başlar başlamaz Belediyede bir jeoloji mühendisini göreve başlatarak, imar çalışmaları sırasında jeolojik etütler için gereken imkanlar oluşturulmuş durumda.

   Pandemi süreci dedik. Hakkını teslim edelim ki; Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Sosyal anlamda halkın her türlü yardımına koşuyor. Koşmaması zaten olanaksız, çünkü makamında bulmak oldukça zor. Bilenler bilir, kendisi her daim sokaklarda ve halkın içerisinde.

   Sözün özü:

  Çeşme’de güzel işler oluyor. “Bizim Eko” laf değil, iş üretmeye devam ediyor..

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR