Yukarı
12

Mehmet Atak

Bu Bayram Kurbanlar Mehmetçiğe

19 Eylül, 2015

   Malum önümüz Bayram.

   'Ülke bu haldeyken, bayramın tadı mı var?' diyebilirsiniz, haklısınız. Ama hayat devam ediyor. Bu Bayram zaten biraz hüzünlüdür. Çocukluğumdan beri 'Kurban Bayram'ları benim için hep hüzün kaynağıdır. Belki de çocukluğumda uzun yıllar boyunca fakirliğimizin nişanesi olarak kurban kesememiş olmamızın, o çocuk ruhumda açtığı bir burukluktur hissettiğim.

   Belki de, delikanlılığımda  kestiğimiz ilk kurban esnasında bizim için o kötü ve karanlık Bayram sabahında, rahmetli babamın beyin kanaması sonucu felç geçirmesi ve ömrünün geri kalan kısmını böyle geçirmesi. 

   Asıl konumuza gelince:

   Eğer bayramda kurban kesmeyi düşünüyor ve halâ karar vermediyseniz size bir teklifim var:

   TSK MEHMETÇİK VAKFI

   Kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışan, bu vatan için canlarını veya gençliklerini feda eden şehitlerimizin ailelerine, geride bıraktıklarına ve gazilerimizin kendilerine yardım elini uzatan bu vakıf, sizlerin yardım elinizi uzatmanızı bekliyor. Çünkü bu vakfın sizin bağışlarınız ve kendi iştiraklerinden elde ettiği gelirler dışında bir gelir kaynağı yok. Bu yıl tespit edilen vekaleten Kurban kesim ücreti 700 TL. bir çok bankada açılmış bulunan hesaplara ücretsiz havale yapabiliyorsunuz. İnternet bankacılığını da kullanabilirsiniz.

   Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yapan erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 17 Mayıs 1982 tarihinde kurulmuştur.

   Vakıf kuruluş senedinde temel görevleri şöyle sıralanmış:

   Temel Görevlerimiz:

  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmak,
  • Gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine sürekli bakım yardımında bulunmak,
  • Söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına bakım ve öğrenim desteği sağlamak,
  • Yardım planına dahil Mehmetçik ve aileleri ile bağışçılara yönelik sosyal destek programları uygulamak,
  • Yardım planını destekleyen bağış, yatırım ve tanıtım programları ile kendini sürekli geliştirmek ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmek,
  • Bu faaliyetleri ile ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktır.

   Vakfın yaptığı yardımların maddi miktarlarını, http://www.mehmetcik.org.tr/tr adresinden öğrenebilirsiniz. Örneğin şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiğin ailesine 42.000 TL (kırkikibin Türk Lirası) yardım yapılıyor. Geride kalan ve öğrenimine devam eden çocuklarına da üniversite sonuna kadar aylık yardımlar yapılıyor.

   Kurban kesmeğe niyetiniz var ve kararsızsanız, bu günlerde bu vatan için bayrak için toprağa düşen Mehmetçiklerin o yoksul ve muhtaç ailelerini TV'de gördüğünüzde içiniz acıyorsa, işte fırsat:

   Bu Bayram Kurbanlar Mehmetçiğe.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR