Yukarı
12

Mehmet Atak

Yok öyle, kardeşim!

28 Haziran, 2018

   Kim neden o partiye oy vermiş, seçim gecesi ne olmuş, sonuçlar niye böyle? 25 Haziran’da yapılan seçimleri analiz edebilmek için üç gündür uğraşıyorum. Sonunda kendimce bazı sebeplerle sonuçları açıkladım. Yazımı yazmak için bilgisayarımın başına oturdum. Öncelikle haberlere göz gezdirdim ve yazdığım analizi yırtıp attım. Okuduğum üç haber beni kendime getirdi.

*     *     *   

   Birinci haber:

   “Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi Engizek Dağı'nda şehit olan Bursalı Uzman Çavuş İsa Özkan'ı binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı. Şehit cenazesine getirilen Cumhuriyet Halk Partisi çelengi öfkeli vatandaşlar tarafından parçalandı.”

    Yani; Oslo’da teröristle pazarlık edip, Habur’da hâkimleri teröristin ayağına gönderenler, Barzani’yle gurur duyanlar, İmralı’dan gelen mektupları meydanlarda okutturanlar, ‘PKK değil, TC katildir’ diyen Şivan Perver’le ‘megri, megri’ yapanlar, Dolmabahçe’de (başka yer yokmuş gibi) mutabakat açıklayanlar, bir 29 Ekim günü (başka gün yokmuş gibi) PYD’lileri ülkemden geçirenler masum, ama CHP suçlu öyle mi? ‘MİT Müsteşarını ben gönderdim, operasyon yapmayın, hendekler kazılırken görmezden gelin’ talimatını verdiğini söyleyen kişi cumhurun başı olsun, biz yine kaybedelim öyle mi?

   Yok öyle kardeşim!

   İkinci haber:

   Düne kadar bu iktidara ve liderine demediğini bırakmayan şimdinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" demiş.

   Sen Bakan ol valilere talimat ver, biz de bu iktidar zamanında PKK’lı teröristlere ülkemde anıt mezarlar yapıldığını unutalım öyle mi?

   Yok öyle kardeşim!

   Üçüncü haber:

   Seçimden önce spiker kızla ‘röportaj’ yaparken, ‘kürtaj’ yaptığını sanan sevimli ve tonton bir dede vardı, görmüşsünüzdür. Hatta meşhur olup, başka konuşmalar da yapmıştı.

   25 Haziran seçimleri sonrası, isim kontenjanından Bakan (Adalet) olan Abdülhamit Gül, işte bu amca için; "Seni bu Ülke’nin asil ama horlanmış gerçek sahibisin, her seferinde iradenle nasıl da güzelleştiriyorsun her şeyi. Bu iradeye layık olabilmek üzerimizdeki en ağır mesuliyettir. Rabbim mahcup etmesin" ifadelerini kullanmış.

   Bu arada yanlış anlaşılmasın, amcamız bu iki kelimenin anlamını bilmiyor olabilir veya dili sürçmüş olabilir. Bunlar insani durumlardır ve dalga geçilecek bir şey değildir. Yanlış ve tehlikeli olan cehaletin yüceltilmesidir. Hatırlatırım, ‘Hiç bilenlerle, bilmeyenler bir olur mu?’

   Sen cahilliğinle bu ülkenin gerçek sahibi ol, biz de susalım öyle mi?

   Yok öyle kardeşim!

*     *     *  

   Aslında bu Bakanlara teşekkür ediyorum. Kaç gündür bozuk olan moralimi düzelttiniz, mücadele azmimi yeniden yeşerttiniz. Yeni dönemde nasıl bir ortam göreceğimizin ipuçlarını gösterip beni yeniden hırslandırdınız.

   Bu topraklarda iyiliği ve adaleti hâkim kılıp, çirkin işleri, fenalığı, her türlü hırsızlığı ve azgınlığı ortadan kaldırana kadar mücadeleye devam edeceğim.

   Bu güne kadar her söylediği doğru çıkan Mustafa Kemal ATATÜRK ne diyor: 

   “Arkadaşlar! gidip, Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez.”

   Yok öyle kardeşim!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR