Yukarı
12

Mehmet Atak

BABA

21 Haziran, 2020

   Bugün Babalar Günü. Kızlarını şampiyon yapmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir babadan bahsedeceğim. Bu cefakâr ve fedakâr baba, Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz. Önce Wuşu’yu anlatayım:

   Wushu, Türkçe'de Vuşu diye telaffuz edilen Çin savunma sanatının genel adı. Sizin anlayacağınız bu bir spor. Tarihsel olarak bakıldığında ise 4.500 yıllık savaş sanatının günümüzdeki modern yorumu.

   Wu: savaş, fiziksel uygulama, otorite,

   Shu: sanat, teknik, yetenek anlamlarına geliyor.

   Bir başka deyişle Vuşusavaşma sanatı veya fiziksel yetenek anlamına geliyor.

   Günümüzde ise, saldırı ve savunmanın yanında akrobatik kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi ile Wushu adı altında toplanan bu sporu yapan sporcular, Uzakdoğu esinleriyle bezenmiş özel kıyafetler giyiyorlar. Ellerindeki kılıç benzeri yardımcı malzeme ile hareketlerini tamamlarlar. İzlemesi oldukça zevkli ve heyecanlı bir spordur.

   Bu sporla insanın beden ve ruh uyumu hedeflenir. Böylece; kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçiminin bir yaşam tazı olması sağlanır.

   Ülkemizde Wushu-Kung Fu sporu, 2006 yılında bağımsız ve müstakil bir federasyon olarak tescil edilmiş ve Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu (TWF) olarak faaliyetlerine başlamış.

   Federasyon kendi resmi sitesinde misyonunu; “Dünyanın en güzel ve en faydalı sporu olarak özellikle tasvir edilen Wushu Kung Fu sporu, insan sağlığı açısından, bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimi aynı anda en iyi şekilde sağlaması ile vatana, millete ve insanlığa faydalı, başarılı toplum fertleri yetiştirmek” olarak açıklıyor (cümle TWF resmi sitesinden aynen alınmıştır).

   Federasyon bu misyonu gerçekleştirmek için tam 28 üyeden oluşan yönetim kurulu tarafından canla başla yönetiliyor. Asbaşkanlardan biri de, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin. Kendisinin muhalif TV’lerdeki programları doğrarken Vuşu teknikleri kullandığı hepimizce malum. İşleri çok yoğun! olan bu Federasyonda ayrıca 4 Denetleme, 10 Disiplin, 9 İcra Ve Danışma Kurulu üyesi de geceli gündüzlü çalışıyorlar.

   Vuşu Federasyonuna bağlı 114.000 Sporcu, 6461 Antrenör ve 2828 Hakem bulunuyormuş. Ülkemizde bu sporu yapan 560 Kulüp varmış. Ayrıca Federasyonun 76 İl Temsilciliği de Vuşu sporuna hizmet ediyorlarmış.

   Gelelim benim “Yılın Babası” adayım Abdurrahman Bey’in gayretlerine:

   Türkiye Şampiyonası yapılacaktır fakat Federasyona bağlı 2828 hakeme rağmen, şampiyona için hakem bulunamaz. Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün üstün gayretleriyle kızı E.A., alçakgönüllülük yaparak kurallara aykırı olmasına rağmen, Türkiye Wushu Kungfu Şampiyonası’na hem hakem hem de sporcu olarak katılır.

   E.A. kendisinin ve annesinin de dahil olduğu hakem heyetinin değerlendirmesiyle bileğinin hakkıyla Türkiye şampiyonu olur. Aklınıza sakın bir şey gelmesin, kendisinin ve annesinin, yine kendisi ve kızı hakkında adaletle karar verdiğine ben şahsen gönülden inanıyorum.

   Böylece federasyonun misyonu gereği vatana, millete ve insanlığa faydalı, başarılı toplum fertleri yetiştirilmiş olur.

   Kul hakkı mı? Aman boşver, zaten Allah akrabaya yardım etmeyi emrediyor.

   Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz ve ailesinin başarıları bu kadarla da bitmiyor.

   Bu sefer Sayın Akyüz’ün küçük kızı A.S.A., 26 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Wushu Şampiyonası’nda ikili kılıç shuangjian disiplininde şampiyonluğa ulaşmış. Ne yani Federasyon Başkanvekili’nin kızının başarılı olmaya hakkı yok mu, var tabi ki.

   Yalnız küçük bir ayrıntı, A.S.A.’nın minikler kategorisinde şampiyon olduğu turnuvada hakem heyetinde bizzat Abdurrahman Bey de yer almış. Bence büyük fedakârlık.

   Hakem Heyetinde Akyüz’ün büyük kızı ve minik A.S.’nin ablası Z.M.A’ün bulunması ise tamamen tesadüftür ve tarafsızlığına gölge düşürmez bence, yeter ki kötü niyetli basın bu işleri kurcalamasın.

   Tüm bunların yaşandığı Vuşu Federasyonu nereden güç alıyor? Nereden güç aldığını bilmemem ama son seçimlerde federasyon resmi sitesinden Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştiren yazılar yayınladığını, Belediye seçimlerinde ise Binali Yıldırım’ın seçilmesi için çalışacaklarını belirten görüşler yazıldığını biliyoruz.

   Asrın Güreşçisinden banka kapıkulu yaratan zihniyet bu gelişmeleri doğal olarak ne duyuyor ne de duyulmasına izin veriyor. Sadece Vuşu’yu huşu içinde seyrediyor!

   Diyeceksiniz ki, Vuşu’dan bize ne? Bu işler hep böyle başladı zaten, Vuşu’ya bakmazsanız, ülkenin tamamını göremezsiniz, sonra son pişmanlık fayda etmez.

   Kızlarının şampiyon olabilmesi için gecesini gündüzüne katıp çalışan Sayın Abdurrahman Akyüz Bey benim için “Yılın Babası” adayımdır. Eminim kendileri içinde bulunduğumuz bu devire çok yakışacaktır.

   Sonuç olarak; bu zarif ve asil sporu yöneten adil ve tarafsız başta Abdurrahman Bey olmak üzere bazı Vuşu Federasyon yetkililerinin, ailece zeki ve çevik oldukları kesin. Ama Mustafa Kemal Atatürk’ün sporcular için söylediği ve tüm spor alanlarına yazdığımız sözün tamamını içselleştirebilseler keşke.

   Herkesin babası doğal olarak çok değerli ve adildir, Babalar gününüz kutlu olsun.

 


Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Seren Serengil: Oyumu Ekrem İmamoğlu'na vereceğim

Şarkıcı Seren Serengil, 31 Mart seçimlerinde oyunu Ekrem İmamoğlu'na vereceğini açıkladı. "İstanbul'da doğdum, büyüdüm ve oyumu Ekrem İmamoğlu'na veriyorum. Karakterli olduğum için, yurdu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR