Yukarı
27

Sabahattin İzcioğlu

Dünyayı Kim İstiyorsa Alsın Ama!

11 Ekim, 2016

   ‘’İnsanın aklı kendisine düşman olur mu ?’’ olur. Bakınız dünyanın haline. Her kıtanın her bölgesinde ilan edilmemiş kimi yerde açıktan, kimi yerde sinsi sinsi savaşlar, kimi yerde de içten içe savaşa hazırlanan yerler, terörler, acılar, dramlar, göçler, hastalıklar, okulsuzluk, açlık, yoksulluklar.. Tüm bunların neden ve sonuçlarını oluşturan kim? Biz insanlar.

   Tabii ki bu durumdan çok büyük çıkarları olanlar var. ‘’Tavşana kaç tazıya tut’’ politikaları uygulayan silah tekelleri, petrol şirketleri, ilaç firmaları v.b ve de bunların yerli işbirlikçileri, muktedirleri, ajandaları için yaratılan bu ortam bulunmaz fırsat.

   Aslında tüm bu olanların ve olacakların dışında insanlık için çok daha büyük, ciddi bir tehlike var. Dünya yok oluyor. Kasırgalar, tufanlar, seller, depremler, volkan patlamaları, buzulların erimesi, nehirlerin, göllerin kuruması tüm bunlar iyiye mi delalet? Dünyanın her yerinde ekolojik denge bozulmuş, iklimler değişmiş, dünya ısınmış, diğer canlı türlerinden bazı hayvanlar yok olmuş. Denizlerde balıklar azalmış, kitlesel ölümler başlamış, dünyanın ciğerleri ormanlar yok olmaya başlamış. Son otuz beş yılda dünyanın 2 derece ısınmasının sonucu bunlar.

   2 derece daha ısındığında kıtlık, çölleşme, hastalıklar, daha büyük su savaşları ile karşı kalacağı ön görülüyor. Ekoloji yetkililerine göre 2 derece daha artarsa dünya sıcaktan kavrulacak. İşte o zaman dünyayı kim istiyorsa onun olsun. Yeryüzüne yüksek düzeyde karbon salınımı yapan kuruluşlar, yeraltında yeryüzünde atom denemeleri, nükleer denemeler yapan ülkeler, denizleri, akarsuları kirletenler, silah tekelleri, petrol şirketleri bunun gibi dünyanın en zengin 63 ailesi dünya sizin olsun.

   Eğer sizler de sağ kalırsanız yanınıza halkları birbirine kırdırtmada, savaş çıkarmada kullandığınız, işbirliği yaptığınız işbirlikçilerinizi, yandaşlarınızı, ırkçılarınızı, dincilerinizi, etnikçilerini de yanınıza alarak yanmış, bitmiş, çölleşmiş, insan, hayvan, bitki iskeletleri ile dolmuş dünya sizin olsun.

   Dünyanın bilinen yaşı, 4.5 milyar yıldır iyi kötü doğal haliyle dönmeye devam ederken insanlığın gözü dönmüş hırsı yüzünden 50 – 60 yıl sonra yok olma olasılığı ile karşı kalacağı gerçeğini kimse kabul etmek istemiyor ama ne yazık ki gerçekler böyle. Oysa bu güzel yaşanası dünyaya biraz insancıl, biraz dengeli, daha az hırslı davranırsa belki de sonsuza kadar dönecek, 100 milyarca insanı rahatlıkla besleyecek zenginlikte gezegeni ne hale getirdiğimizi bile düşünecek bilinçten uzağız.

   Eğer böyle giderse, dünyanın bu durumunu, hiçbir mehdi, mesih, cemaat, tekeller, tröstler ve de G-5, G-20 gibi ülkelerin politikaları da kurtaramaz. Daha açıkçası, dünyayı ve insanlığını yine dünya insanlığının kendi kararı, azmi, iradesi, düşüncesi, aklı, mantığı ile kurtulacaktır. Bu da tüm ülkelerin insanlarının, toplumların sağ duyu ile hareket edip, ahlaki, kültürel, evrensel, ekolojik bir mücadeleyi demokratik yollarla, yöntemlerle geliştirip vermesi gerekiyor. Yoksa dünya insanlığı, dünyanın yok olması ile zenginiyle, fakiriyle, yoksuluyla ve de her şeyi ile ancak bu yolla eşitlenecek gibi görünüyor.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR