Yukarı
29

Emre Eş

Bu Eylül!

13 Eylül, 2014

   Bu Eylül, ne yaza benzer, ne de kışa...

   Biraz yazdan almıştır, biraz da kıştan çünkü.
 
  Geride sıcak yaz akşamlarını bırakmıştır, önünde giderek soğuyan, kısaldıkça kısalan günleri karşılamaya koyulmuştur... Solmaya yüz tutmuş her yaprak, dökülmeye başladıkça, Eylül epey uzaklaşmıştır artık yazdan.
 
  Bu yüzden Eylül, kasvetli aydır; bakarsınız yaza ait coşkular aniden silikleşir, 9 Eylül ile gurur duyarken, sanki kurtuluşa inat, 12 Eylül ile mahvoluruz! Kurtulduğumuz yerde esaretimiz boy gösterir! Gülüşlerimize darbe yapılır, kışlaşırız. Adı üstünde işte Eylül!
 
  Bu Eylül, çok da sevilen bir isimdir aynı zamanda... Her çocuk Eylül ismini taşımak ister. Ama her çocuk Erdal olmak ister mi bilinmez... Erdal Eren'in idama giderken yazdığı mektubu her okuduğumda gözlerim dolmakla kalmaz, şarıl şarıl dökülür yaşlar, işkence ederim gözlerime, kahrolurum. Bu Eylül çocuk yaşta aldı onu aramızdan, her ne kadar büyüttüyseler de yaşını!
 
  Yalnız Erdal Eren'e değil, 12 Eylül 1980 darbesinde işkencelerde ölenlere, sakatlananlara, asılanlara, mülteci kalanlara, üniversitelerden atılan hocalara ve yakılan kitaplara da üzülüyoruz elbet...


Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuba Ünsal: Çocuklarım ikinci el kıyafetle büyüdü

Oyuncu Tuba Ünsal 'Empati' programında "Para biriktirmek için arkadaşlarımın kıyafetlerini yıpranana kadar giydim. Çocuklarım da benim gibi yetişiyor. Bir kıyafetini satmadan diğerini alm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR