Yukarı
29

Emre Eş

Soykırım Söz Konusu Dahi Olamaz!

03 Haziran, 2016

Yukarıdaki iki resme iyi bakın.

Biri bariz Adolf Hitler'in gaz odalarında yaktığı, katlettiği insanların resmi ve harabe binalar!

Diğeri de, sözde Ermeni Soykırımı denen resim! İnternette, kitaplarda arayın arayabildiğinize... Ermeni soykırımı ile ilgili çok şey yazılır ama resmi kanıtı katiyen yoktur! Fakat Adolf Hitler'in katliamıyla ilgili alabildiğine haber, görüntü, kanıt vardır.

Şimdi sözde Ermeni Soykırımı'nın tarihine gidelim...

1915 yılı, I. Dünya Savaşı.

Osmanlı'nın müttefikleri arasında kim var?

Almanya.

Peki Osmanlı'yı ikna edip, zorunlu göçü öneren, Rohrbach Planı'nı hazırlayan kim?

Prof. Rohrbach. yani bir Alman.

Prof. Rohrbach’ın Alman Şansölyesi’ne sunduğu raporda, "Mezopotamya bölgesinde, Bağdat Tren Yolu güzergahında çekilen insan varlığı sıkıntısının kapatılması için Ermenilerin uygun bir öğe olduğu yer almış. Alman hükümeti bu rapor üzerine Türk hükümetini Ermenileri bu bölgeye göndermeye yönlendirmiştir." Çünkü Kafkasya'daki Ermeni çoğunluğu Almanya'nın zararınaydı.

Erzurum Konsolos Vekili Scheubner-Richter, İrdazur Köyü’nden Hacı Oğlu Georgian Garabeth adında 55 yaşındaki bir köylüden söz ediyor. 

Hacı Oğlu Georgian Garabeth’i valiye götürüyor. Vali tehcir sırasında Tercan’da meydana gelen olaylarla ilgili ilk bilgileri bu kişiden alıyor.

Gelelim köylünün anlattıklarına! 

“Yola çıktık, bir Kürt çetesinin baskınına uğradık. Bizi İttihat ve Terakki milisleri korudu. Kaymakam geri dön emri verdi. Başka yoldan ilerlemeye devam ettik. Yine bir Kürt çetesi saldırdı. Milisler bizi korudu. Bu sayede 100 kağnı ve çok sayıda insan kurtuldu. Sonra yakındaki bir köye gittik. Kaymakam yeni bir yol önerdi. Kabul ettik ve daha sonra bize eşlik edenlere şükranlarımızı göstermek için aramızda para toplayıp verdik. 

Yolda bir grup, güzergaha itiraz etti. Kaymakam onlarla görüştü ve onları ikna etti.  Böylece yola devam ettik. Sonra Fırat kıyısında kamp kurduk. Ama Kürtler yine saldırdı. Bir başka köye ulaştık. Sabah harman yerinde toplandık yine ateş başladı. O baskından sonra yine baskın yedik.” 

Vali bu ifade üzerine kaymakamı görevden alıyor.

Yani, iddia edilen soykırım sırasında bir vali, tehcirden kaçarak gelen bir Ermeninin sözleri üzerine kaymakamı görevden alıyor! 

Şayet savunulduğu gibi bir soykırım varsa, bunlar nasıl yaşandı? Eğer vali bu yaşananlara dahi kızıp, kaymakamı görevden alıyorsa, soykırım nasıl oldu?

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR