Yukarı
29

Emre Eş

Cemaat'kârlık

11 Ağustos, 2016

“Bir gün Altunizade’de beşinci katta kahvaltıdayız. Gülen’le aynı sofrada oturmak çok büyük bir şeydir, önemli bir icraattır! Gelenlerden bir tanesi Gülen’in ağzını sildiği peçeteyi aldı ve bir kısmını yırtıp yedi! Bizzat şahidim. Bu cinnet noktasına gelenler sonra aklınıza gelmeyen her şeyi icra edebiliyor. Gülen’in ağzını sildiği peçeteyle gömülmek isteyenler dahi var”

Fethullah Gülen’in “İstesem elime aldığım kağıdı paraya, dokunduğum toprağı altına çeviririm” dediğini duydum!

“Gülen’in kesilen tırnakları ve saçları atılmaz saklanırdı, traş olduğunda kesilen saçları bile kutsal sayılıyordu. İç çamaşırları da saklanırdı.”

“Örgütün dışındaki herkesi düşman gibi görüyorduk.”

"Gülen’in elini öpmek, bir tören ve özel bir makam olarak sayılırdı."

 
Bunları söyleyen bir dönem Fethullah Bey'in en yakın müritlerinden Prof. Dr. Ahmet Keleş!

Aslında bu söylemler her şeyi özetliyor!

- Allah'a şirk koşma var! Allah'a ibadetten, daha ön plana koydukları efendileri var!
- Şahsı, Allah ile arasında bir üst basamak olarak görme var!
- Kendi gibi olmayanları, koydukları kurallara riayet etmeyenleri çemberin dışında tutma yani dayatma eylemi var!
- Menfaatçilik var!
- Saptırma ve sapkınlık hat safhada var!
- Sömürü var!  Akıl hocaları gördükleri şahsa karşı, akıllarını kullanmayı reddedip, hipnotize olmuşluk var!

Aslında bu absürtlüğü yalnızca Fethullah Gülen cemaatinde izlemedik! İsmailağa, Süleymancılar, Menzilciler vb... Cemaatlerde de yabancılamadığımız bir durum bu.
 
Hatta çok yakın geçmişte, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza da yalakalık yapmak adına, "Asrın Liderimiz, Başkomutanımız" yakıştırmaları yapanlar, karısını yalnızca ona emanet etmek isteyenler, ona dokunmanın ibadet olduğunu söyleyenler, "Rize, İstanbul ve Siirt mübarektir. Çünkü bu üç şehir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur." şeklinde daha sayamadığımız söylemler duymuştuk! Bunları dile getiren bünye aklı cebinde gezdiren bünyedir! Salt akılla hareket etmeyen bünyedir!

Ve aslında kızmamız gerekenler, "Fethullah Gülen, Recep Tayyip Erdoğan, Cübbeli Ahmet Hoca" gibiler olmamalıdır. Çünkü onları böyle bir kılıfa sokanlar cemaat sempatizanlarıdır! Sürü psikolojisine yenik düşüp, hakikate değil, güncel güce tapma eylemidir.
 
"İkra" diyen, "aklınızı kullanın" diyen(…Allah, murdarlığı, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır. Yunus Suresi 100) yaradanını, reddedip, kendi heva ve ihtiraslarıyla türettikleri şahısları kıble bilip, itaat edenlerin bugün kendilerine, tevhidimize ve vatanımıza verdikleri zararlar telafi edilemez boyutlara ulaşmıştır!

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR