Yukarı
29

Emre Eş

Mustafa Kemal'in Askerleriyiz!

09 Eylül, 2016

Mürsel Bakü, Ahmet Zeki, Mirliva Fahrettin Altay, Çerkez Ethem, Parti Pehlivan, Kara Fatma, Hasan Tahsin ve niceleri... Bu ülkenin mihenk taşlarıdır. Bizler de onların torunları, çocukları olarak, bu toprakların asıl sahipleri olduğumuzu aklımızdan çıkarmamalıyız. Ne unutur, ne de unuttururuz!

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağıranları "lüzumsuz" bulanlar, yalnızca yukarıda adı geçenlerin yaptıklarını okuduklarında daha iyi anlayacaklardır Mustafa Kemal'in askeri olmanın haklı gururunu. Tabi vicdanları varsa...

9 Eylül'ü yalnızca İzmir'in kurtuluşu olarak algılamamak gerekir! İzmir, Manisa, Uşak, Balıkesir, Kütahya, Muğla... Hülasa Ege'nin kurtuluşudur. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun da tek yürek oluşudur. Yani ulusalcılığın, milli birlik ve beraberliğin kazandığı, tarikatçıların ve ümmetçilerin ise Yunan, Amerikan bayrağı açtığı bir tarihtir!

Bu yüzden her kesim kutlamak istemez! Yalnız 9 Eylül'ü değil, 30 Ağustos'u, 29 Ekim'i, hatta 23 Nisan'ı bile...

Anlayacağınız Büyük Taarruz'un devamıdır 9 Eylül... Cumhuriyet ve demokrasi ülkesinin doğduğu, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının imzasıdır. Gururla övünülecek birkaç tarihimizdendir. Tüm dünyanın konuştuğu, manşetlediği bir gündür! Şimdilerde de o günlerin hatırına ayaktayız.

Bugün Kordon'da, Gündoğdu'da, Cumhuriyet Meydanı'nda olmanızı anlarım ama Kadifekale'ye çıkıp İzmir'e bakmadan, 9 Eylül'ü anlayamazsınız.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR