Yukarı
29

Emre Eş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık..!

31 Ekim, 2016

Tüm basın ve yayın organları yandaş olduğundan(bir iki tanesini tenzih ederim), her kanalda, gazetede mutlaka bir Tayyip Bey iliştirmesi gördük.

Milli Şef, Baş Komutan, Uzun Adam, Başkanlık, 15 Temmuz...

Tek yürek olup, özgürce, birbirimize karşı saygı ve sevgi içerisinde, kardeşçe, eşit haklarla kutlayalım istedik 29 Ekim'i

Onlar insanların içine karışmak yerine yine Saray'da toplanıp Amerikan tarzı bir kutlama yaptılar.

Sokaklarda, stadyumlarda, okullarda Mustafa Kemal ve Arkadaşlarını analım, o ruhu, bilinci yediden yetmişe hep birlikte aşılayalım, yaşayalım istedik... 

Resepsiyonda Mustafa Kemal ve Arkadaşlarından konu bile açılmadı! Sinema filmi galası gibi geçti, vekiller kırmızı halıda poz verdi, 15 Temmuz anlatıldı, biraz aperatifle birlikte kokteyller yudumlandı ve kapanış.

Biz Cumhuriyet'i bayram niteliğinde kutlayalım istedik. Hem de en ihtiyacımız olduğu zamanda, çakma hacıların, hocaların ülkeyi kumpasa düşürdüğü şu zamanlarda, Cumhuriyet diye bağıran milletin iradesiyle sağ çıktığımız zamanda...

Onlar hala akıllanmadı, hilafetle olmayacağı anlaşılan kölelik sisteminin başkanlıkla olacağını düşündüler. Resepsiyonda bile kimseye söz hakkı tanımayan Tayyip Bey'e resmi olarak ülkenin ve tüm hak, hukuk ve özgürlüklerin tapusunu vermek istediklerini söylediler! 

 Cumhuriyet'i, Atatürkçü düşünceyi anlamamış ve anlayamayacak olanlar, kalktılar rekor denemeli 300.000 domino taşıyla yapılan kareografinin sonunu 15 Temmuz'a bağladılar. Ak Parti iktidar ve yandaşlarından, asıl kahramanlara fırsat kalmadı! Sanırsın Ak Parti kurdu ülkeyi.
16 yılı, kandırılmayla, baş örtüsü sorunuyla, efsunlanmış müridlerle geçen bir iktidarı, ilkelerle, ilklerle, devrimlerle doğan koca bir çınarın öyküsü Cumhuriyet'le eşit tutmak, yerine çöreklenmek arzusu hakikaten gülünç bir tablodur.

Türk milletine prangalar vurmak isteyenlerin sonunu tarih boyunca kitaplar yazar ama ancak okuyan anlayabilir. Hayatı boyunca yalnızca Kuran okumuş ve onu da anlayamamış birine ne kadar anlatsanız da kafası almaz!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR