Yukarı
35

Alpay Kandemir

Enteresan Zanaat

23 Mayıs, 2017

   Böyle bir başlığın arkasından ne geleceğini merak ettiniz değil mi? Enteresan zanaat konusunda yazımı siyaset üzerinden kurgulayacağım.

   Siyaset herkesin ilgisini çeken öyle bir konu ki, ne yazılacak malzemesi bitiyor, nede insanların merakının modası geçiyor. Aslında herkesin ortak noktası, siyasetten duyulan rahatsızlıklar ve şikâyetler. Hatta bu enteresanlığı öyle bir noktaya getirmişiz ki, tamamen kanıksamışız.  İnsanlar siyasetin bütün çirkinliğini doğal karşılamaya başlamış.

   Siyaset yapan kesim de, sade vatandaş da çevrilen bu entrikaları, sanki her şey normalmiş gibi, hiçbir şaşkınlık ve tereddüt göstermeden, siyasetin yapısında ve doğasında her zaman bu tür şeyler varmışçasına kanıksamıştır.

   Biraz daha derine inersek, şikâyet ettiğimiz konular, ister siyaset yaptığımız partinin dışındaki bir partinin uygulaması olsun, ister kendi partimizin uygulamaları olsun, bütün bu şikâyetlerin bittiği nokta, birilerinin ERK olma isteği ile son bulmaktadır.

   Enteresandır, gücü elimize aldığımız zaman, geçmişimizde her ne kadar şikâyet ettiğimiz konular varsa da, hepsini unutarak, tek adam olma yolunda, kendi liderlik anlayışımızı kabul ettirme uygulamalarına başlarız. Bu seferde her kesim tarafından rahatsızlık duyulan ve şikâyet edilen siyasetçi pozisyonuna düşeriz.

   Yanlış siyaset uygulamaları, beraberinde vefasızlıkları, ihanetleri, yola çıktıkları kişileri yolda buldukları ile değiştirmeleri, siyasi erkin devamı için her yolun mubah kabulü ve bu yolda hiç çekinmeden adam harcama, arkada küskünlükler, kavgalar ve siyasetten soğumuş bir kitle bırakmaktan öteye gitmeyen yanlış ve hatalı politikalardır.

   Siyasi hayatımızın devamını ve varlığımızı sürdürmenin tek yolunun; düzgün ve ilkeli siyaset yapmak yerine, nedense çeşitli entrikaların içine girerek devam ettirmek olduğunu düşünürüz. Oysaki bu siyasi anlayışın, bir gün bizleri de aynı olumsuzluklar ile karşı karşıya getirebileceği gerçeği vardır.

   İlkesiz ve etik olmayan siyaset, gönülleri yaralayan adaletsizlikler doğurmakla beraber, bizi yok eder ve yozlaştırır.

   Zaman kazandırabilme özelliği olan bu tür yanlış siyaset ile insanları her zaman kandırmak mümkün değildir. Liderlik, güç ile değil, yöneticilik vasfı ile yapılmalıdır.

   Liderliğin en büyük hastalığı, sonun başlangıcı olan ERK zehirlenmesi, güce biat ve gerçek dışı aşırı övgüye maruz kalmaktır. Yağcılar devreye girip işbaşı yaptığında, erklerin kimyaları bozulmaya başlar ve yolun sonuna nasıl geldiklerinin farkına varmadan siyasi intiharları gerçekleşmiş olur.

   Enteresandır ki, konu makam ve mevkii olunca siyasetin en can yakan tarafı ortaya çıkar. VEFA ve EMEK hırsızlığı… Babanın oğlunu tanımadığı, Ağabeyin kardeşini yok saydığı nokta…

   Hata yapmak insanlara özgüdür. Bunu başkalarının üstünden yapmak ise POLİTİKA’dır. Vakti ve nakdi olmayanların siyaset yapma şansları yoktur.

   Yenilen pehlivan güreşe doymaz mantığı ile siyasete devam ederek yenileşmenin ve yenilenmenin önüne geçmek, başarıya giden yolun önünü keserek, kısır döngüye girmesine neden olacaktır.

   Doğru söyleyeni sevmediğimiz, eleştirileri kabul etmediğimiz sürece, başkalarının başarılarını konuşup dururuz. Küçük olsun bizim olsun mantığından uzaklaşıp, daha çok insanı kucaklamak ve görevleri paylaşmanın yolunu tercih etmeliyiz.

   Siyaset için çok güzel ve manalı sözler yazılıp söylenmiştir. Hemen bir iki örnek verecek olursak, siyasette uzun süre ne barışık, ne de küs kalınır. Tüküreceğin yüzde, öpeceğin kadar bir yer bırak. Gün gelir o tükürdüğün yüzü öpmek zorunda kalabilirsin.

   Yine enteresandır ki, bütün bu çirkinlikler, siyasette normal karşılanıyor. NEDEN?  İlkeli olmak, emeğe saygılı olmak, vefalı olmak, gençlere önem vermek, dürüst çalışmak bu kadar mı zor?

Siyaset, gerçekten ENTERESAN ZANAAT…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR