Yukarı
35

Alpay Kandemir

Dostlar...

01 Haziran, 2017

   Güzelbahçe Dostlar Grubu, Cumhuriyet sevdalılarının oluşturduğu, daha sonra aynı düşünceyi paylaşanların bir araya gelmesiyle büyümüş bir gruptur. “Mesele vatansa gerisi teferruattır.” düşüncesinde, Cumhuriyetin kazanımlarını korumak adına, “Bizler de bir şeyler yapmak istiyoruz.” diyen insanların, güç birliği içinde vücut bulmuş halidir. Ortak düşünce doğrultusunda yollara düşülmüştür.

   Güzelbahçe’de MUSTAFA KEMAL’İN kurduğu Cumhuriyet rejimini korumak adına, belirli sayıda kişinin oluşturduğu bu grup, günden güne hatırı sayılır bir topluluğu bir araya getirdi.

   CHP Genel Başkanı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve Genel Merkezimizin, referandum ile ilgili düşüncelerinin belli olmasından sonra, “Güzelbahçe Dostlar Grubu” dediğimiz sevdalılarımız, 16 Nisan Anayasa Referandumunda, “Neden Hayır demeliyiz?” sorusunun cevabını vermek ve “HAYIR” oyunun kullanılması gerektiğini anlatmak amacıyla, İzmir’imize komşu illerde, CHP oylarının zayıf olduğu belirlenen ilçelerde, CHP İl ve İlçe Başkanlıklarına destek ve yardımcı olmak amacıyla, bir proje oluşturdu.

   CHP Genel Başkanı ve Genel Merkez Yönetimi ile proje paylaşıldı. Projemiz beğenildi ve kabul gördü. Sonrasında, partinin mevcut üç otobüsü milletvekillerimize verilerek, gezici bir kampanya yapıldı. CHP Milletvekilleri referandum çalışmaları için, seçildikleri bölgelerde değil, farklı İllerde görevlendirilerek, bizim projemize paralele çalışmalar yapmışlardır.

   Genel merkezimiz, ülkemizde “OHAL” uygulamaları olduğundan, Dostlar Grubunun yaşayabileceği olumsuzluklara karşı tedbir amacıyla, çalışılacak İl ve İlçe Başkanlıklarına, Dostlar Grubuna sahip çıkmaları konusunda uyarıda bulunmuştur.

   Bu bir seçim değildi. Cumhuriyetimizin yönetim şekli oylanacaktı. Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak adına, her legal kesim ile iş birliği içinde bulunur iken, özellikle bazı kişiler ile temasa bile geçmedik ve böylece; HAYIR platformunu hayata geçirdik.

   Genel merkezimizin, parti amblemi ve bayrağının bile kullanılmayacağı bir yol haritası tespitinden sonra, büyük çoğunluğunu CHP’lilerin oluşturduğu ve 25’i AKP, 47’si MHP, 52’si Vatan Partisi üyesi ile birlikte Cumhuriyet sevdalılarının katılımı sonucu, tamamı gönüllülerden oluşan bu koalisyon çalışmalarına başladı.

   Sizlere, bu projenin detaylarını anlatmaya çalışayım. CHP üyesi olmayan ve gönlü HAYIR’DAN yana atan dostlar, oluşturulan “HAYIR” bloğu ile hareket etme kararı aldılar.

   Ancak Güzelbahçe’de bir parti altında çalışmak istemedikleri pazarlığından sonra, bizlerde dışarıda CHP şemsiyesi altında çalışacağımızı bu arkadaşlara deklare ettik ve kabul ettirdik.

   İzmir ve Güzelbahçe’de, Hayır oyunun yüksek bir oranda çıkacağını tahmin etmek zor değildi. Öyle de oldu.

   Ege bölgesinin, daha çok muhafazakâr ilçelerini seçerek, CHP’nin seçim kazanamadığı, partimiz adına sıkıntılı İl ve ilçelere günü birlik çalışma seyahatleri yapmak, zor çalışma şartları altında olan, yöresel özellikleri nedeni ile sahada çalışacak insan bulma konusunda zorlanan, hala kadın ve gençlik kollarında eksikleri bulunan CHP teşkilatlarına, moral ve insan gücü götürerek, İl ve İlçe Yönetimleri ortaklığında, hafta içi Güzelbahçe’de çalışan, her cumartesi ise gün ağarmadan, kendi paraları ve imkânları ile kiraladıkları otobüslerle yollara çıkan, masraf olmasın diye yemeğini ve içeceğini yanında getiren, sadece yollarda verilen molalarda kurulan dostluk sofralarında, simidini, peynirini ve kurabiyesini yol arkadaşları ile paylaşıp, çay içebilen bu vefakâr insanlara teşekkür etmek gerekirdi.

   Dostlar grubunun amacı, referandum çalışması yaparak HAYIR oylarının yüksek oranlarda çıkmasını sağlamaktı.

   Tamamen gönüllülük ilkesiyle yapılan, bu çalışmaların sponsoru yoktu, büyük bir özveri, büyük bir fedakârlık ile her cumartesi günü, insanlar dinlenir iken, tatil günlerini referandum çalışmalarında geçiren dostlar grubunun amacı, cumhuriyete olan sevdalarından dolayı HAYIR için çalışmaktan başka bir şey değildi.

   İzmir ve Güzelbahçe dışında çalışma yaparak, Cumhuriyet Rejiminin ve demokrasinin değişmemesi için mücadele ettik ve savunduk.

   Referandum için yapılan bütün bu çalışmaların amacını anlayamayan, bir kısım kişileri rahatsız etti. DOSTLAR GRUBU, CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Yardımcılarına kadar şikâyet edildi.

   Oysa bu referandum çalışmasından, Genel Merkezimizin bilgisi vardı ve paralel projeler ile hareket edilmişti. Dostlar Grubu, referandum sürecinde HAYIR için çalıştı ve bu grubun bir kısmı CHP’nin üyesi bile değildi.

   Evet, çıkmasın diye çalıştık ancak, korktuğumuz başımıza geldi. Evet çıktı. İstememekle birlikte rejim değişti. Bu değişikliğin emarelerini çok kısa bir süre sonra hep beraber hissetmeye başlayacağız.

   Üç il; Uşak, Manisa, Aydın… On ilçe; Banaz, Selendi, Soma, Kula, Kırkağaç, Yenipazar, Kuyucak, Demirci, Gördes, Köprübaşı… Çalışmalar iki buçuk ay sürdü. Her gidilen ilde, CHP ile çalışıldı. Uşak İl Başkanımız ve Uşak milletvekilimiz, Manisa İl Başkanımız ve milletvekillerimiz, Aydın İl Başkanımız ve milletvekilimiz tarafından karşılandık. İzmir İl Başkanlığından temin edebildiğimiz broşür, el ilanı ve kitapçıkları, İlçe Başkanlarımız ve teşkilatları ile sokak sokak çalışmalar yaparak dağıttık.

   %49 oy oranını korumak… Peki, nasıl olacak? Herkes konuşurken güzel konuşuyor. Birlik beraberlik mesajları veriyor. Ya uygulama da? Eleştiriye bile tahammülü olmayan, düşüncesi bile paylaşılmaya izin verilmeyen, benim gibi düşünmez, benim doğrultumda hareket etmez ise muhalif olur ve dışlanır yaklaşımı devam ettiği sürece, nasıl birlik beraberlik sağlayacağız?

   MOMENTO MORİ Latince, (Hatırla, unutma, senden büyük ALLAH var). Her şeyi kendimize mal edersek nasıl olacak? Şimdi bizler Dostlar Grubu olarak, iki buçuk ay emek vererek çalıştığımız bölgelerin oy oranlarını üstlenirsek ki gittiğimiz her yerin oyu HAYIR çıkmıştır. Bu oradaki hayır bloğuna saygısızlık olmaz mı? Bizler, orada hayır değirmeninin dönmesi için sadece birer kova su taşıyarak katkı koyduk.

   Maalesef bir şekilde Evet oyu çıkmış ve rejim değişmiş iken, bunun üzüntüsünü yaşamadan İzmir’de yüksek oranda alınan hayır oylarını kendilerine mal etmeye çalışanlar var.

   Şimdi %49 bloğunu korumaya çalışan anlayış… Ayrıştırmadan, bölmeden, sizlerle aynı fikirde olmasa bile, onun adımı bunun adamı demeden, öncelikle tüm fedakârlıklar ile referandum sürecinde bu işi yapan kendi yol arkadaşlarınıza saygı gösterin.

   Bizler artık Türkiye’deki tüm haksızlıkların karşısında duran CHP’liler olarak kavgadan, tartışmadan uzak, birleştirmeden yana olmak zorundayız. Unutma, Men Dakka Dukka (Eden bulur.)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR