Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

Mesele Bina Değil Eğitim!.. #GSF

30 Haziran, 2019

 

C:\Documents and Settings\USER\Desktop\D96qWmdXYAAC5UT.jpg

  1. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eğitim / öğretim amacı öğrencilerinin, yaşam boyu öğrenme ilkesiyle, değerlerine sahip, dünyaya duyarlı, sorumluluk sahibi özgüveni yüksek, yaratıcı, yenilikçi, üreten bireyler olarak yetişmesini sağlamaksa, 

  2. Ulusal / Uluslararası düzeyde akademik / sanatsal faaliyetlerde bulunmaksa,

#meselebinadeğileğitim dir!..

  1. Yaratıcı, özgün, yetkin ve başarılı sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmekse,

  2. Toplumun sanatsal düzeyini evrensel boyutlara ulaştırmaya katkıda bulunmaksa, endüstriyel sektörlerin sanat ve tasarım alanlarında üst düzey kadrolarını oluşturmaksa, #meselebinadeğileğitim dir!..

  3. Eğitim ve öğretimde, öğrencinin yaratıcı gücünü açığa çıkartarak, sezgilerini geliştirmeyi, araştırma, uygulama, deneme, denetleme ve sonuçlandırma süreçlerinde bilimsel metotlar geliştirme ve düşünme becerileri kazandırmayı amaçlayan bir yol izlenecekse, #meselebinadeğileğitim dir!..

  4. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim-öğretim, uygulamalı ve atölye ağırlıklı olarak yürütülür. Çünkü sanat ve tasarım eğitiminin kendine özgü yapısıyla hedef öğrenciye yüksek kalitede eğitim verilmesini sağlamaktır. Bu nedenle; #meselebinadeğileğitim dir…

  5. Amaç ulusal ve uluslararası düzeyde etkin, özgür ve eleştirel düşünebilen çağdaş sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmekse, 9.Eğitim programlarında öğrenciler için güncel teknolojik ve sanatsal yaklaşımlar benimsenmişse, #meselebinadeğileğitim olmalıdır! 

  6. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sanatsal beceriler geliştirilirken, kuramsal birikim de oluşur. GSF eğitim düzeyinde içinde birçok bilim dalını barındıran, sanatsal altyapıya sahip özgün, köklü bir eğitim kurumudur. Bu nedenle; #meselebinadeğileğitim dir!..

  7. Sanat eğitimi de özelliği gereği araç, gereç ve mekanın özelliği ve çağdaşlığın gereği olan teknik gereçlerin, klasik temel eğitim malzemeleriyle sağlanmalıdır. Bu nedenle #meselebinadeğileğitim dir!..

C:\Documents and Settings\USER\Desktop\D-KmhjFW4AM2SiH.jpg

OKULUMA DOKUNMA!..

Yüzde seksen uygulamalı eğitim yapan,  her  sanat dalının yapısı gereği, özgün tasarlanmış mekanlara, araç gereçlere gereksinim duyulan bir eğitim kurumu için imkânları mevcut olmayan taşınılacak bu bina sanata hizmet etmez. 

  • Bu tavır sanat eğitimin durdurulması demektir.

  • Sanat, sanatçı birbirine yakın ve içiçe yaşamalıdır.

  • Sanat ve sanatçı yaşamın kalbine ve merkezine yakın olmalıdır.

  • Sanat altyapısı olmayan binada sanat kadük kalır, sanatçı da yetişmez.

   Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yaşadığı sorun hepimizi, İzmir’i ilgilendiriyor. Taşınması dayatılan Tınaztepedeki bina Güzel Sanatlar eğitimine hem elverişli değildir hem de gerekli şartları taşımamaktadır.

   Rektörlük binası olarak tasarlanan, içerisinde sahnesi, stüdyosu, atölyeleri bulunmayan bir yapıya sanatı hapsetmek ancak sanat eğitiminin inceliklerini dikkate almayanların tutumudur. 

Mesele Bina değil, sanatçının eğitimidir. 

Sanatçı adaylarını stüdyosuz, atölyesiz, teknik altyapısı olmayan, sahnesiz bir binada eğitime zorlamak hayat damarlarını koparmaktır. 

Sanatta ilerleme yolunu engellemektir. 

Sanat altyapısı olmayan bir binada sanat kadük kalır, sanatçı da yetişmez.

“D.E.Ü GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇİN MESELE BİNA DEĞİL EĞİTİMDİR! “

C:\Documents and Settings\USER\Desktop\D-KasozXUAAw1se.jpg C:\Documents and Settings\USER\Desktop\D-KasozW4AIm2aG.jpg



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR