Yukarı
5

Hasan Güneş

Bağdaştırmacılık Ve Eğitim

21 Mart, 2017

   Bağdaştırmacılık, çatışık ya da en azından birbirinden ayrı toplumsal kesimlerin, kültürlerinin vb.  her birinin kimi öğeleri belirgin biçimde varlıklarını sürdürmekle birlikte, tek birim içinde bir araya getirilmesine verilen isimdir.

    Özellikle, okullar bağdaştırmacılık açısından önemli bir örnek oluşturuyor. Çünkü, farklı kültürlere sahip öğrencilerin buluştuğu yerlerdir, okullardır. Bu nedenle, her okul yönetiminin ve öğretmenlerin tutum ve davranışları önem kazanmaktadır.

     İdeal koşul, farklı kültürdeki öğrencilerin bir arada eğitim görmesi toplumun kaynaşması için önem taşımaktadır.

      Ancak, çok genel anlamda AKP’nin uygulamaya koyduğu eğitim sistemi değil farklı kültürdeki öğrencileri kayanaştırmak, ayrıştırmaktır. Üstelik, eğitimde fırsat eşitliği sağlanamamaktadır.

     Kuşkusuz, AKP iktidarının farklı kültürdeki öğrencileri ayrıştırmasının belli başlı sonuçları bulunuyor.

     Bunların  başında, öğrencilerin kaynaşmamalarının sonucu olarak toplumsal bütünleşmeye katkıları sınırlı olacaktır.  Bu durumun da kaçınılmaz olumsuzlukları bulunuyor.

    Bu öğrencileri  topluma yabancılaşmaları kaçınılmazdır. Bu durum da toplumsal çözülmeye bir adam daha yaklaşmaktır.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR