Yukarı
5

Hasan Güneş

Çocuk sömürüsü

31 Ağustos, 2017

   DİSK-AR’ A göre okula devam etmeyen çocuklarda hane halkı gelirine katkıda bulunmak için çalışanların oranı yüzde 58.7 seviyesindedir. Okula devam etmeyen ve hane halkının ekonomik faaliyetine yardımcı olmak için çalışan çocukların oranı ise yüzde 18.12dir. Toplumda çocukların yarısından çoğu ekonomik nedenlerden dolayı çalışıyor.

   Kuşkusuz bu çocuklarımız okula gidemediğinden bireyleşememektedir. Bu çocuklarımızın gelecekte etkili ve sağlıklı seçimler yapamayacağı anlamına gelmektedir.

   Yine bu çocuklarımızın çevreleriyle anlamlı ilişkiler kurmaları zor görünmektedir. Bu durum da her insanın ihtiyacı olan sevgi ve saygı ihtiyacının etkili bir biçimde karşılanmayacağı anlamına gelmektedir.

   Bu durumda çocuklarımız belki bir insan için en acı olan yabancı olgusu ile karşı karşıya gelmesine neden olmaktadır.

   Çocuk sömürüsün toplumsal sonuçları da bulunuyor. Çalışan çocuklar toplumsal norm ve değerleri tam olarak öğrenmeleri güç olmaktadır.

   Yine bu çocuklarımız yeterli eğitilmediği için etkili seçmen, seçilen, tüketici ve üretici olamamaktadır. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR