Yukarı
5

Hasan Güneş

Sınıflarda sürekli anlatım yöntemini kullanmak

27 Eylül, 2017

   Anlatma yöntemi; sınıftaki çalışmalarda daha çok öğretmenin etkin olmasını gerektiren; öğretmenden etkin olmasını gerektiren; öğretmenden, öğretim proğramında yer alan konuların anlatılarak açıklanmasını; yine öğretmenin uyandıracağı ilgi ile öğrencilerin duygu ve düşüncelerinde istenen gelişimin sağlanmasını amaçlayan geleneksel bir öğretim yöntemidir.

   Onlarca öğretim yöntemi varken özellikle ilköğretim düzeyinde öğretmenlerin genellikle anlatım yöntemini kullandıkları görülmektedir. Kuşkusuz, bu durumun belli başlı nedenleri bulunuyor. Nedenlerden en önemlisi öğretmenin sınıfta disiplin sorunları yaşayacağı korkusudur.

   Diğer taraftan, öğretmen sınıfta yetkisinin azalacağı korkusuyla anlatım yöntemini diğer grup sürecine ağırlık veren öğretim yöntemlerine tercih etmektedir.

   Yine, öğretmenin sınıf yönetimi konusunda kaygısı bulunduğundan anlatım yöntemini kullanmaktadır.

   Ancak; grup sürecine ağırlık veren drama vb yöntemler öğrencinin bilgiye kolayca ulaşacağı ve kalıcılığını sağlayacaktır.

   Diğer taraftan; öğretmen grup sürecine ağırlık veren öğretim yöntemlerini kullanarak öğrencilerin sorumluluk duygusunun gelişmesine neden olabilirler.

   Yine; anlatım yönteminin dışındaki yöntemlere başvurarak öğretmenler öğrencinin işbirliği, problem çözme ve yaratıcılık anlayışlarını geliştirebilir. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR