Yukarı
5

Hasan Güneş

Okul yönetimi tesadüflere bırakılmayacak önemlidir.

06 Ekim, 2017

   Bilimsele bilgi, bilimsel yöntem aracılığıyla doğruluğu veya yanlışlığı ispatlanabilen olgu ve olaylardan elde edilen bilgiye verilen isimdir.

   Kuşkusuz, okulların bilimsel yöntemlerle yönetilmesi okulları amaçları doğrultusunda yaşatacaktır. Bu nedenle, okul yönetimine ilişkin olgu ve olayların bilimsel yöntemlerle gözlenmesi, sınıflandırılması ve değerlendirilmesi önem taşımaktadır.

   Okul yönetimi tesadüflere bırakılamayacak önemlidir. Çünkü, örgüt olarak okulun etkili olması büyük ölçüde yönetimin bilimsel ilkelerle yönetilmesini zorunlu kılmaktadır.

   Okul yönetiminin etkili olması, insan ve madde kaynaklarının etkin eşgüdümlemesi, uygun örgütsel iklimin yaratılması ve çatışmaların çözülmesine bağlıdır.

   Ancak, okullarımızın bilimsel yöntemlerle yönetildiği tartışılır bir durumdur. Çünkü, okul yöneticiliği konumlara atananlarda “okul yöneticiliği” koşulu aranmamaktadır.

   Oysa, okul yönetimi deneme ve sınama yoluyla yönetilemeyecek önem kazanmaktadır. Bu nedenle, okul yönetimi eğitimi doğrultusunda lisans, yüksek lisans eğitimine yer verilmelidir.   



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR