Yukarı
5

Hasan Güneş

Duyarlı birey yetiştirmek

28 Ekim, 2017

   Toplumumuzun sorunlarının çözümü için önce bizim davranışlarımızın, değerlerimizin değişmesi gerekir. Duyarlı, çalışkan, dinamik bir toplumda, siyasetçi tipide, siyaset kadroları, bürokratik yapı basın da değişir. Kısaca duyarlı olalım.

   Duyarlı bireyler yetiştirmek eğitim sistemimizin işlevleri arasındadır. Bu durum için eğitim sistemimiz ne gibi niteliklere sahip olmak durumundadır.

   Toplumsal ilgiyi arttırmak duyarlılığı arttırmada önemli bir yer tutuyor. Bunun için eğitim sistemimizin empati duygusunu geliştirmesi gerekir. Bu nedenle sınıflarda grup sürecine ağırlık veren öğretim yöntemlerine ağırlık vermek gerekir. Oysa bu alanda sorunlarımız bulunuyor.

   Diğer taraftan, toplumsal duygunun gelişmesi için öğrecilerde dayanışma duygusunun gelişmesi gerekir. Yine öğretmenler öğrenciler arasında çıkan çatışmalar çözüme kavuşturulmalı ve onlar arasında yoğun iletişim sağlanması yoluna gidilmelidir.

   Sorumluk önemli bir etken, toplumsal sorumluk kazanmada. Bunun için öğrencilere çeşitli sorumluklar verilebilir.

   Toplumsal duyarlılığı arttırmada sevgi önemli bir yer tuttuğundan onlar arasında çok yönlü iletişimin sağlanmasına olanak tanınmalı, etkinliklere katılmaları özendirilmelidir. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR