Yukarı
5

Hasan Güneş

Çağdaş üniversite öğrencisi nasıl olmalı?

12 Aralık, 2017

Çağdaş üniversite öğrencisinin niteliklerinin başında toplumsal duyarlılık geliyor. Ancak, üniversitelerde eğitimin nasıl yozlaştığına birebir şahit oldum. Öyle ki bakanlar kurulunun nasıl oluştuğunu bilmeyen öğrenciler var. Bu nitelikte bir öğrenci toplumsal sorunlara duyarlı olabilir mi?

Bir üniversite öğrencisinin olay ve olguları sorgulaması gerekir. Bu da yaşam zenginliği ile ilgilidir. Okuma zenginliğini sağlamada kitap, gazete ve dergi vb. okunması ile ilgili. Ancak, gençler arasında okunma oranı son derece düşük.

Kuşkusuz olay ve olguları değerlendirme,  okuma ile ilgili. Ancak böyle bir şekilde eleştirel bir güce ulaşabilir. Oysa okunma oranı düşük olduğu için gençler düşünme tembeli olmaktadır.

Düşünce tembeli olan bir öğrencinin toplumla bütünleşmesi beklenmez. Yine, bu öğrenciler çevresiyle bütünleşemeyen öğrenciler yabancılaşabilmektedir. Bu da öğrencinin yalnızlık yaşamasına neden olabilmektedir.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR