Yukarı
7

Av. Anıl Selek

Acil Kan Aranıyor

22 Kasım, 2015

Aylardır merakla beklenen genel seçimler 1 Kasım Pazar günü yapıldı;  Adalet Ve Kalkınma Partisi tek başına hükümet kuracak sayıda milletvekili kazanarak seçimin galibi oldu.

7 Haziran seçimlerinin bana göre iki kaybedeninden AKP bu kez büyük bir artışla başarılı olurken 7 Haziran’ın ikinci başarısızı CHP bu kez küçük de olsa oylarında ve milletvekili sayısında artış gösterse de yerinde saydığı izlenimi uyandırdı. 7 Haziran’ın galipleri MHP ve HDP ise 1 Kasım’da büyük düşüş yaşadı. Sıralama beni çok şaşırtmadı ancak oy oranları pek de beklediğim gibi çıkmadı. Açıkçası CHP ve AKP’den bir miktar artış bekliyordum ancak AKP’nin aldığı bu oran seçim tahminimde yanılmama sebep oldu.

MHP’nin özellikle batıda oy kaybedeceğini düşünürken bu farkın İç Anadolu’da kapanacağı ve büyük bir düşüş yaşanmayacağını tahmin etmiştim, yanılmışım ! Ama en çok da HDP beni yanılttı çünkü CHP’den gelen yaklaşık %1’lik emanet oyların yerine kürt kimliğini benimseyen seçmenle telafi edeceği düşüncesindeydim. Ama sadece ben değil önemli ve ciddi anket şirketleri de yanıldı, MHP’li seçmen de kürt seçmen de azımsanmayacak oranda AKP’ye kaydı.

Seçim neticesi şu ki Adalet ve Kalkınma Partisi de Ahmet Davutoğlu da kazandı, diğerleri kaybetti. Davutoğlu kazandı zira artık hep suçlandığı Erdoğan vesayetinden kurtulma ihtimali kuvvetlendi. Şimdi ne olacak? Liderler düzeyinde bir değişiklik olacak gibi görünmüyor. Ancak olması gereken başarısız olanın istifa etmesidir. O mu aday gösterilmeliydi? Bunlar mı vaadedilmeliydi? Gibi sorular bu saatten sonra çok anlam ifade etmiyor, gerçek şu ki muhalefet başarısız oldu.

Tüm muhalefet liderlerinin şapkayı önüne alıp düşünmelerinin tam zamanıdır. Yıllarını MHP’ye veren birçok isim yaşanan tabloda Devlet Bahçeli’yi hedef gösterirken aynı tablo CHP’de de Kılıçdaroğlu’na karşı da izlenmekte. Eminim bu muhalif sesler gerek Devlet Bahçeli’nin gerekse Kemal Kılıçdaroğlu’nun kariyerine, kişiliğine, duruşuna bir şey diyemez. Ancak muhaliflerin sesi kısılacakmış gibi görünmüyor. Liderler aday seçiminden tutun da programlarına kadar birçok tasarrufu eleştirildi. Doğrusu nedir? Matematik denklemi gibi net bir cevap veremeyiz ancak açık olan bir şey var ki iktidar olma yolunda bir şeyler eksik veya yanlış yapıldı. Bundan sonra yeni bir yüz, yeni bir ses ve kan değişimi gerektiğini sizler de düşünüyor musunuz? Birçoklarının dillendirdiği gibi belki de “acil kana ihtiyaç vardır”.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR