Yukarı
7

Av. Anıl Selek

Zina Uzmanı

14 Nisan, 2016

   Sosyal medyanın iyice suyu çıktı. İki lafı bir araya getiremeyen cahil cüheyla takımının sayfalarında (ç)alıntı sözlerle “çakma filozof” olduğuna tanık olurken, kimilerinin de yediğinden içtiğine ve neredeyse çıkardığına kadar fotoğraflı paylaşımlarını görmeye alışmıştık.

   Ancak son zamanlarda sosyal medya bir başka yönüyle gündem oluşturuyor. Ne söylediğiniz, ne paylaştığınız, amiyane tabirle ne “halt” yediğiniz birileri tarafından ekran görüntüsünün alınmasıyla hoop diye önünüze konuveriyor. Bu paylaşımlar kimi zaman şikayet konusu olarak savcılık dosyasında delil olurken kimi zaman da ulusal basında yer alarak paylaşanı bir hayli zor durumda bırakıyor.

   Malatya Gazi Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcılığı yapan resim-iş öğretmeni Nevzat Turan da sosyal medya hesabından ne eğitimciliğine ne de resim-iş öğretmeni olması münasebetiyle ucundan da olsa sanatla bir alakası olduğundan branşına yakışmayan bir yorum yapınca birden ülkenin gündemine oturdu. Nevzat Turan muhtemelen hayatı boyunca bir daha hiç olamayacak kadar meşhur oluverdi kısa bir süreliğine. Ancak yazdıkları yenilir yutulur cinsten değil.

   Bu sözde eğitimci “…memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli bir halk oyunu” (var? yazmayı bile unutmuş) maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunu adı altında halt oyunları oynatılıyor, hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını diz dize göz göze (!) kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister, namusu için cinayet işleyen adam buna izin verir mi? (Bir cevap almış olacak ki ekler) Bence de vermez. Bu şekilde bir halk oyununun neresi islama uygun , geleneksel kıyafetler giyinince bu durum helal mi oluyor. İslamdaki zina mevzusunu iyi okumalı analar babalar.” diye yazarak sayfasında paylaşmış.

   Eğitimci olmasına rağmen noktalama işaretlerinden haberdar olmaması ve eksik kelimelerle cümle düşmelerine yol açmasına değinmeyeceğim bile. Zira ifadesinde akla mantığa sığdıramadığım ifadeler var. Kutsal kitabımız Kur’an da bile zinanın ispatı çok sıkı koşullarla çizilmişken bu muhterem adeta zina uzmanı gibi farklı şekillerde zinalar icat etmiş(!). Yüzyıllardır oynanan halk oyunlarından bihaber bu arkadaş kızlı-erkekli oyunları şaşkınlıkla karşılıyor ancak asıl bu şaşırmasına bizler şaşırıyoruz. Arama motoruna “Malatya - halk oyunu” yazdığınızda bile karşınıza Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezinin birinciliği aldığı yarışma videosu karşınıza çıkıyor, elbette kızlı erkekli bir halk oyunuyla. Adeta zina uzmanlığına soyunan bu şahıs halk oyununda el ele ve kol kola olunmasını zina olarak görüyor. Halk oyunları konusunda fazla bilgi sahibi değilim ama sarmaş dolaş(!) kıvamında halk oyunumuz olduğuna bugüne kadar rastlamadım. Zat-ı muhterem sanırım Arjantin belgesini izlerken çiftlerin tangosuyla hafızasında bir karışıklık yaşamış. Göz göze kısmı ise tam bir muamma!

   Bunlarla da yetinmeyen eğitimci (!) bir de babaları cinayete teşvik ediyor, her gün yaşanan cinayetler yetmezmiş gibi. İyi hoş da bu kardeş acaba Ensar Vakfındaki tecavüz olayı ile ilgili nasıl paylaşımlar yapmış? Ben göremedim ancak basından takip ettiğimize ve şahsı tanıyanların ifadesine göre bu konuda “çıt” çıkarmamış ki asıl “bu tavır İslamiyete uygun mu?” diye düşünmeli bence.

   Kardeşim aklın nerende? Ben defalarca kızlı-erkekli halk oyunu izledim birkaç kez de oynadım, hiçbirinde şehevi duyguya kapılmadığım gibi oynayanlarda da böyle bir ruh halinin varlığına tanık olmadım. Karşı cins ile tokalaşırken, halk oyunu oynarken veya üzüntüsünü paylaşmak için elini tutarken şehvet hissetmek benim aldığım aile terbiyesiyle de libido anlayışımla da bağdaşmaz. Tam tersi bunu hisseden ve düşünenlerin iyi bir tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünürüm. Böyle düşünenlerin de acilen bir uzmana uğramalarını tavsiye ederim.

   Aman Nevzat Turan’ın bu sözleri büyüklerimizin kulağına gitmesin, malum Bakanından Başbabakan’a hatta Cumhurbaşkanı’na kadar Devlet büyüklerimiz  televizyonda herkesin gözü önünde karşı cinsle uzun uzun tokalaşıyor. Bu sözleri üstlerine alınırlarsa hocanın hali harap olur.

   Konu ülke gündeminden önce Malatya gündemine düşünce veliler tepki gösterip ve bu öğretmeni okulda istemediklerini beyan etmişler. Velilerden biri de sormuş “kendisinin eşi, kızı, anası ya da bacısı hiç halay çekmemiş mi? Çektiyse onlar da zina mı yapmış sayılacak?” , valla ben bilemem ben zina konusunda uzman değilim, uzmana sormak gerek.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR