Yukarı
7

Av. Anıl Selek

MaviBahçe’nin kara sinekleri

07 Ekim, 2016

 Hafta içi yoğun tempo ve karmaşa içinde bunalan İzmirlilerin hafta sonu tercihleri arasında ya deniz kenarları ve piknik alanları gibi açık alanlar ya da son dönemin yıldızı AVM’ler yer almakta.

               İzmir’in ve Karşıyaka’nın son dönemdeki popüler alışveriş merkezlerinden biri de Mavişehir’de hizmet veren MaviBahçe alışveriş merkezidir. Geçtiğimiz hafta sonu biz de ailecek alışveriş yapmak için MaviBahçe’ye gittik.

               Birkaç alışverişten sonra sıkılan çocuklar sinemaya gitmek isteyince onları sinemaya bırakarak tura devam ettik. Yorulunca birer kahve içip ayaklarımızı dinlendirmeye karar verdik.  

                 Yoğunluktan boş masa bulmakta zorlansak da nihayet süt ürünleri ile meşhur sütlü isme sahip mekanda yer bulunca hemen masaya kurulduk. Verdiğimiz siparişlerimizin gelmesini bekliyorduk ki işletmenin içinde çok sayıda karasinek gözüme takıldı.

                 Bir süre sonra siparişlerimiz masaya geldi. Yorgunluğumuzu alacak kahvenin tadını çıkaracağım diye düşünürken 3-4 tane karasinek kahveme çöreklenmeye kalkınca elimle kapatarak kahvemi korumaya aldım. Hemen arkasından gelen pasta karasineklerin daha fazla dikkatini çekmiş olacak ki birkaç tanesi daha öncekilere katılarak İncirlik’i kullanan Amerikan filosu gibi masaya inip kalkmaya başladılar. Sadece bizim masamızda değil hemen her masada benzer manzara vardı.

                  Pastaya yapılan saldırıları kahvedeki kadar kolayca geçiştiremedim. Karasineklerin benimle paylaşmaya karar verdiği ve bu yüzden pastadan ayırmak zorunda kaldığım temas noktalarını pastadan ayırınca küçük bir pasta daha oluşuvermişti. Keyifle bir şeyler içip yemeyi düşündüğümüz mekan kara sineklerden dolayı adeta işkence alanına dönüşmüştü. Keyfimizin kaçması yanında böylesine isim yapmış bir mekanda bu durumla karşılaşmak beni daha çok üzmüştü.

                  Hesabı ödedikten sonra kasada duran ve firmanın formasını giymemiş olan kişinin sorumlu olabileceği düşüncesiyle yanına gittim. Hafif irice olan bu arkadaşa kendimi tanıtıp “Hayvan sevgisini biraz abartmamışsınız?” diye sorduğumda anlamaz bakışlarla bana bakınca açıkladım “Karasinekler her yerde bir şeyler yapmayı düşünmüyor musunuz?”. Çok da rahatsız olmuşa benzemeyen bu arkadaşımız hiç kabahatleri yokmuş ve kendi mekanlarında alternatif bir çözüm bulmak mümkün değilmiş gibi “beyefendi biz de şikayetçiyiz AVM yönetimine durumu ilettik yeterli ilaçlama yapmıyor” diye kendini savundu. Hatta bir de üzerine “AVM’nin şikayet kutusu ve danışma birimi var oraya da gidip şikayet edin en iyisi” diyerek yol bile gösterdi(!)

                  Bu işin sorumlusu kim bilemem ancak bir hayli yatırım yaparak işletme kuran süt ürünleri firması da bunun katbekat fazlasını harcayarak adeta saray in şa eden AVM yönetimi de ismi bile güzel bu mekanla tezat oluşturan kara sinekleri böyle bir yere ve buraya gelen İzmirlilere layık görüyorlarsa söyleyecek sözüm yok. Umarım bu rahatsız edici sorun bir an önce giderilir aksi halde buranın ismi zamanla Mavi Bahçe yerine Kara Bahçe olarak hatırlanırsa kimse şaşırmasın…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Aşkın Nur Yengi: Bu maaşla emekli olamam

"10 bin TL ile yaşamak zorunda kalırsam emekli olamam" diyen şarkıcı Aşkın Nur Yengi, mesleğini yapmaya devam edeceğini söyledi. Bir zamanlar vokalistliğini yaptığı Sezen Aksu'nun son dön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ağız kanseri teşhisinde lolipop yöntemi

Araştırmacılar lolipopun ağız kanseri teşhisini hızlandırabileceğini, hatta sigara içen veya çok miktarda alkol tüketen kişiler gibi en fazla risk altında olan kişilerde tümör taraması için kullanılabileceğini umuyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR