Yukarı
7

Av. Anıl Selek

Adı Pamuk Davranış Diken

18 Ocak, 2017

    Koton birçoklarınızın bildiği bir giyim sektöründe yer alan bir firma. Pek çok yerde şubesi ve mağazaları dolduran müşterileri var. Koton isminin firmadaki anlamını bilemem ama bende kelime olarak İngilizce pamuk anlamına gelen cotton’dan türediği izlenimi uyanıyor.

   Geçtiğimiz günlerde bir Koton mağazasına alışveriş için gitmiştik. Çocuklar beğendikleri kıyafetleri seçtiler ve kabinlere doğru yöneldik. O sırada görevli bayanlardan birisi kabinlere doğru “birden fazla kişinin kabine girmesi yasak çıkın” şeklinde ikazı üzerine, kabinde bulunanlardan ve konuşmalardan anladığım diğerinin ablası olan genç kız biraz şaşkın biraz da kızgın kabinden çıktı. Bizim kızlar da boş bulunan diğer kabinlere geçtiler. Kızlar kıyafetleri denerken bir ara eşim 12 yaşındaki küçük kızımızın bulunduğu kabine kıyafetlerini düzeltmek ve yardım etmek için girdi. Görevli bayan bu kez bize seslendi “aynı kabine birden fazla kimsenin girmesi yasak!” Eşim kızımızın giyinmesine yardımcı olması gerektiğini söylese de ısrarla “hanımefendi yasak bize verilen talimat bu” demedi üzerine yardım işini kabinin dışında tamamlamak zorunda kaldı. Gerek çalışanları zor durumda bırakmamak gerekse kızların keyfi kaçmasın diye sakince olanları izledim. Bu arada işimiz bitinceye kadar bir kez daha başkalarına uyarıda bulunuldu.

   Ödemeyi yaptıktan sonra kasadaki görevliye mağaza sorumlusunu sordum o an müsait olmadığı, nasıl yardımcı olacaklarını sordular. Ben de bu davranışın ne kadar nahoş olduğunu belirtip sebebini sordum. Birkaç kemküm ettikten sonra “lütfen yanlış anlamayın herkes sizin gibi iyi niyetli olmuyor” gibi bir şeyler söyleyince bu kez keyfim iyice kaçtı. “Siz müşterileri potansiyel hırsız olarak mı görüyorsunuz? Mağazanın güvenliğini sağlamak firmanın sorunu müşterileri bu şekilde zan altında bırakmak çok çirkin ve saygısız bir davranış” deyince “maalesef bize verilen talimat bu” dedi. Ben de kendimi tanıtıp “istesem kabine birden fazla kişiyle girerim ve hiçbir yaptırım gücünüz de olamaz” deyince “haklısınız ama biz uyarmak için emir aldık” dedi.

   Oh ne ala! Müşteriler sayesinde para kazanacaksın ama aynı müşterileri “potansiyel suçlu gösteren” davranış içine gireceksin. Ayıp ki ne ayıp. O an anladım ki mağazanın sadece adında ve kullandıkları kıyafetlerde “pamuk” varmış. Davranışları ise diken gibi can acıtıcı.

   Sizleri bilmem ama sadece 5-10 dakikalık zaman içinde 3-4 müşteriye “zanlı” gibi davranın bir mağazada bir daha işim olmaz. Bu tutum devam ettiği ve yapılanlar sebebiyle müşterilerden bir özür dilenmediği takdirde bir daha da o kapıdan içeri girmem. Belki de yetkililer diyecekler ki “Anıl bey mağazamızı protesto ediyormuş, çok umurumda…”. Ama benim umurumda çünkü yapılan saygısızlık karşısında susmak bu hakareti kabul etmek gibi geliyor bana.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR