Yukarı
7

Av. Anıl Selek

Bisikletli tahrik 

13 Aralık, 2017

   CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Filyos Belediyesi'nde çalışan ve AKP’li Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın gayrıresmi korumalığını yapan S.K. isimli kişinin Filyos’ta bisiklete binen kadınlara sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğunu iddia etti ve bu duruma haklı olarak tepki gösterdi. 

   Filyos Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir sahil beldesi. İddiaya göre Filyos Belediyesi’nde çalışan S.K. bisiklete binen bazı kadınlara hitaben "Filyos’ta kadınların bisiklete binmesini istemiyoruz(!) Bisiklete binerek herkesi tahrik ediyorsunuz(!) Evli kadınsın, utanmıyor musun?” dedi. Bu sözlerine tepki gösteren ve karşılık verenlere de ağır hakaretlerde bulunduğu, hatta itiraz eden bir bayanın ise boğazını sıkıp, “Buralar bizden sorulur, buranın ağası biziz. Hepinizle hesaplaşacağız. Kocanla da görüşeceğiz” şeklinde sözler sarf ettiği iddiası ortalığı karıştırdı.   

   Benzer ucubeliklerin yurdun farklı noktalarından irin gibi türeyip patlaması gerçekten kötü ve vahim bir durum. Maalesef ülkemizde son yıllarda “namus” kavramı bacak arasına sıkıştırılmış ve tamamen örümceklenmiş beyinlerin kendi hastalıklı fikirleri ile sınırlandırılmış durumda. Denize girmek, şort giymek, elele gezmek derken sıra geldi bisiklete binmeye!  

   Gördüğümüz kadarıyla bugüne kadar bu insanların hiçbiri “hırsızlık yapmaya utanmıyor musun?” ya da “İnsanların hakkını çiğneme! Sana hesabını sorarız” gibi söylemlerde bulunmazken hatta bunları en hafifinden basitçe protesto etmezken kadınların giyiminden, yürüyüşüne Dünyayı kurtaracak(!) vahim konuları kafaya takmış durumdalar. Böyle insanları duyup, görünce Enver Paşa’nın babası Hacı Ahmet Paşa’yla ilgili bir anekdot aklıma gelir.  

   Enver Paşa’nın babası Ahmet Paşa İttihat ve Terakki muhaliflerinin bulunduğu bir mecliste kendisinin ne kadar dini bütün bir adam olduğundan dem vurup duruyormuş konuyu kadın erkek ilişkilerine getiren Ahmet Paşa’nın “Arkadaşlar, hayatımda bir kez olsun harama uçkur çözmedim” demesi üzerine muhaliflerden biri dayanamamış: “Aman Paşa Hazretleri; keşke helale de uçkur çözmeseydiniz de oğlunuz Enver Paşa dünyaya gelip başımıza bela olmasaydı!”  

   Sapkın ve hastalıklı ruh hallerini tedavi edeceklerine kadınların giyiminden, gülmesine, yürüyüşünden, bisiklete binmesine “tahrik oluyoruz!” diyerek tepki gösterenlere karşı tıp çaresiz kalıyor sanırım. Böyle durumlarda küretaj için çok mu geç kalınmış oluyor? 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR