Yukarı
402622

“Kaçak saray’ın artık bir de kaçak danışmanları var”

27 Nisan 2024 09:15

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı personeli ile ilgili aldığı Anayasa’ya aykırılık kararlarını gündeme getirerek, “Anayasa’ya aykırı şekilde makam ve maaş sahibi olan bu danışmanlar bugün Anayasa yazmakla görevliler. Hem Anayasa Mahkemesi Kararına uymuyorlar hem de Saray’ın kapalı kapıları arkasında Anayasa yazıyorlar. Bir yandan da maaşını alnının teriyle kazanan emekçi halka parmak sallıyorlar. Bazı danışmanlar ise montajla, yalanla seçilmiş belediye başkanımıza kumpas kurmaya çalışıyor” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı personeli ile ilgili aldığı Anayasa’ya aykırılık kararlarını Meclis gündemine taşıyarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a soru önergesi yöneltti. Kılıç, önergede, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı personelinin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na bağlı kalınmaksızın istihdam edilmesi ile danışmanların maaşlarının yanı sıra emeklilik ve yaşlılık aylığı almalarına devam edebilmelerine ilişkin Cumhurbaşkanlğı Kararnamelerini Anayasa’ya aykırı bulduğunu anımsattı. Kılıç, şu soruları yöneltti:

“Her ne kadar kararın yürürlük tarihi 9 ay sonra olarak belirlense de AYM kararı ile hukuka aykırı olduğu ortaya çıkan maaş uygulaması devam etmekte midir? AYM kararı ile hukuka aykırı olduğu ortaya çıkan maaş uygulamasını 9 aylık süre bitmeden, durdurarak hukuka aykırı uygulamayı hemen sonlandırmayı düşünüyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan 2023 günü yaptığı açıklamada, kamuda tasarruf çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı kapsamında Cumhurbaşkanlığı personeli ve Cumhurbaşkanı Danışmanı için herhangi bir tasarrufta bulunulmasını düşünüyor musunuz?”

ANAYASA’YA AYKIRI KOLTUKTAN ANAYASA YAZIYORLAR

Anayasa Mahkemesi kararı ile başdanışmanların pozisyonunun Anayasa’ya aykırı olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesinin ardından, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kararname yayımlayarak Saray’da kendisine  danışman ordusu inşa etti. Kararnameye göre, bu danışmanların sayısını da maaşını da Cumhurbaşkanı kendisi belirleyecekti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, memurların maaşlarının Kanun’dan farklı bir şekilde belirlenmesine itiraz ettik. Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk ve Anayasa Mahkemesi de bizi haklı bularak Kararnameyi iptal etti.

Gelin görün ki; aradan iki ay geçmesine rağmen danışmanlar hala Saray’dalar.

Saray danışmanları, Anayasa’ya aykırı bir şekilde orada oturmaktadırlar ve Anayasa’ya aykırı bir şekilde maaşlarını almaktadırlar. Yani kaçak sarayın artık bir de kaçak danışmanları var.

ANAYASA TASLAĞINI YIRTIP ATIN

Anayasa’ya aykırı şekilde makam ve maaş sahibi olan bu danışmanlar bugün Anayasa yazmakla görevliler. Hem Anayasa Mahkemesi Kararına uymuyorlar hem de Saray’ın kapalı kapıları arkasında Anayasa yazıyorlar.

Bir yandan da maaşını alnının teriyle kazanan emekçi halka parmak sallıyorlar. bazı danışmanlar ise montajla, yalanla seçilmiş belediye başkanımıza kumpas kurmaya çalışıyor.

Bakın tek bir hukuksuzluk nerelere kadar gidebiliyor?

Sayın Cumhurbaşkanı eğer tasarruf çağrınızda samimi iseniz önce hukuka aykırı bir şekilde görev yapan tüm Danışmanlarınızın işine son verin.  Anayasa çağrınızda samimi iseniz Anayasa’ya aykırı bir şekilde görevde bulunan danışmanlarınızın yazdığı Anayasa Taslağını da yırtıp atın.

Önce hukukun gereğini yapın sonra da tasarruf çağrınızı uygulayın.”



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir'de şizofreni şenliği düzenlenecek

İzmir Şizofreni Dayanışma Derneği’nin girişimleriyle, kentte önemli bir farkındalık etkinliği gerçekleştirilecek. 13 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek etkinliğin ilk adresi İnciraltı Eng...

“Fahiş Fiyat Pazar Tezgahıyla Uğraşarak Çözülmez”

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yanlış ekonomi politikalarının sonucu olarak başta gıda olmak üzere her alanda fahiş fiyatların ortaya çıktığını ancak kapsamlı bir program yerine, pa...


Evden Çıkamayan Kadınların Kişisel Bakımı Efes Selçuk Belediyesi’ne Emanet

Efes Selçuk Belediyesi, sağlık sorunları sebebiyle evlerinden çıkma imkanı olmayan ve özel gereksinimi bulunan Efes Selçuklu kadınlara talepleri doğrultusunda evlerinde saç kesimi hizmeti...

Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara çifte müjde

İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin ‘Anneler Günü’ sergisine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kursiyerlerin ürünlerini Türkiye genelinde satışa sunup gelir elde edeb...


Özel Bireyler, Kültürpark’ta eğlence dolu anlar yaşadı

Ödemiş Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği programda ilçede bulunan ilgili dernek üyelerini biraraya getirdi. Özel bireyler, Kültürpark’ta eğlence dolu anlar yaşadı.

Gaziemir Gençlik Festivali başlıyor

Gaziemir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 6 gün sürecek Gaziemir Gençlik Festivali’yle kutlayacak. 14 Mayıs’ta başlayacak festivalde spor müsabakaları, halk...


Başkan Demir el attı , kampanya tamamlandı

Uyuşturucu satıcısı tarafından bacağından vurulan ve tek bacakla hayata tutunmaya çalışan Zafer Kalaycı, protez bacağına kavuşuyor. Kampanyanın bitimine saatler kala Torbalı Belediye Başk...

Urla'da borç pankartı asıldı! Kayyum tarafından yönetilmişti...

Urla Belediyesi Başkanı seçilen Selçuk Balkan 4,5 sene kayyum tarafından yönetilen belediyenin borçlarını astı.


Mordoğan Ayıbalığı’ndaki kaçak iskele yıkımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi devrede

2023 yaz başında Karaburun’un gündemine gelen Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan işletmenin kaçak iskelesi aradan geçen 10 ay içinde kurumların yoğun bir şekilde karşılıklı yazışmaları...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen haber

Geçtiğimiz kasım ayında oğlu Can'ı kucağına alan oyuncu Ezgi Mola, "Ekranı özlüyorum ama yapacak bir şey yok" dedi. Oyuncu Ezgi Mola, şletmeci eşi Mustafa Aksakallı ile Nişantaşı'nda muha...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Hayat ‘Keşke’lerle geçmez

Hayatımızın belli dönemlerinde sıkça karşımıza çıkan pişmanlıklar, zihinsel sorgulamalara yol açıp bize hayal kırıklıkları ve üzüntü yaşatabilir. “Bu duyguya takılı kalmak ise beyin sağlığımıza zarar verebilir’’ diyen Prof. Dr. Uludüz, keşkeleri azaltma yollarını açıkladı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR