Yukarı
404138

19 Mayıs, Çeşme'de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs 2024 15:48

Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Çeşme'de coşkuyla kutlandı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen çelenk sunma töreni ile başladı. Resmi törende, Çeşme İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi tören sona erdi. Resmi törenin sona ermesinin ardından da siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kurum ve kuruluşlar Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü törenlerinin ikinci bölümü ise Çeşme Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Çeşme Amfi Tiyatro’daki törene, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli,  Çeşme Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil  Tekdemir, Çeşme Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, Çeşme İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Kuruluş Amirleri, öğretmenler, öğrenciler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan ve Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Kamil Tekdemir, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. 

"Türk gençliğine verilmiş en büyük hediyedir"

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise Çeşme İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş tarafından yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ın 105. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetle taçlanacak bağımsızlık mücadelesini 19 Mayıs 1919'da başlatmış, Türk Milleti de hürriyetini zincire vurmak isteyen işgal ve çıkar planlarına karşı büyük ve destansı bir kurtuluş mücadelesi sergileyerek, elde ettiği muazzam zaferle, azim ve inancını aynı hedefte birleştirip, yekvücut olarak hareket ettiğinde karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, gençlerin vatan için gözünü bile kırpmadan neler yapabileceğinin, istikbali nasıl şekillendireceğinin, yüreğinde vatan sevdası olan her kişinin ülkeye nasıl sahip çıkacağının ispatı, inancın vücut bulmuş halidir. Bu yüzdendir ki, gençliğe armağan ettiği bugün, Türk gençliğine verilmiş en büyük hediyedir" diye konuştu. 

"19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Yaşar Eğitim Ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencisi Deniz Çınar, gençlik adına bir konuşma yaparak, "Bugün Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Bizler; Türk'e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; bizler, 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; bizler, tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Atatürklerin soyundanız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bu değerli emmaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Temeli 19 Mayıs'ta, Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan çağdaş, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü biziz. Kaynağımız, yapılan devrimlerdir. Unutmamalıyız ki, Atatürk'ün eserlerinin temel taşı biziz. Ve yine unutmamalıyız ki; her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, biz soylu Türk gencinin damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayalım ki; 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.' Bu bilinçle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Aziz hatıraları önünde, 19 Mayısların ruhu ile eğiliyoruz" dedi. 

Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve gençliğin Atatürk’e cevabının ardından şiirler okundu. Etkinlik, Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerden oluşan ve Müzik Öğretmeni Mustafa Boran Durgun öncülüğünde kurulan, Çeşme'nin ilk ve tek okul orkestrası Mavi Canlar Orkestrası'nın konseri ile devam etti. 

Yaşar Eğitim Ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama töreni, step gösterisi, eşli Çaçaça dansı, Çeşme Belediyespor Tekvando gösterisi Kafkas gösterisi, Zeybek grubu gösterisi, dans gösterisi ve Türk Bayrağı'nın açıldığı muhteşem final gösterisi ile son buldu. 

Amfi Tiyatro'daki kutlama töreni boyunca canlı performans göstererek resim yapan 3 öğrencinin yaptığı resimler de ilgi ile izlendi. 

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve ilçe protokolü, kutlama programını hazırlayan okul müdürü ve öğretmenleri tebrik ettiler. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kemalpaşa'da aşure bereketi paylaşıldı

Kemalpaşa Belediyesi, Muharrem ayının bereketini paylaşmak ve birlik, beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla ilçenin 2 ayrı noktasında aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Belediye önünde ...

Polat: Milletin varlıklarını şirketler batırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok’ sözleri sonrası Belediyelerin SGK’ya olan borçları için Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti.


Çeşme açıklarında 46 düzensiz göçmen kurtarıldı

 İZMİR'in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen lastik botta bulunan 46 düzensiz göçmen, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Sahil Güv...

CHP'li Türeli’den çarpıcı tespit: Vergi paketinin üçte ikisi kayıp, arıyoruz

CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’de vergi adaletsizliğinin en temel nedenleri arasında gösterilen vergi ve istisnaların “bütçe açığıyl...


İzmir'de kumar oynayanlara ceza yağdı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bornova ilçesine bağlı Gökdere ve Egemenlik mahallelerinde bulunan 5 iş yerine operasyon düzenledi.

Ilıca Halk Plajı Dünyanın bir numaralı eko etiketi olan ‘mavi bayrak’ ödülüne layık görüldü

Ilıca Halk Plajı, denizlerin koruyucusu ve dünyanın bir numaralı eko etiketi olan ‘Mavi Bayrak’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası Mavi Bayrak Çevre Ödülü’nün Ilıca Halk Plajı’ndaki Mavi...


Lozan Barış Antlaşması'nın 101. yılı Urla'da kutlandı

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Lozan Barış Antlaşması'nın 101.yıldönümü kapsamında Urla Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında Lozan Barış Antlaşmasının cephede uğruna ni...

Kılıçdaroğlu Soyer'i ziyaret etti

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği'nin (BAMAD), sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği etkinlik için İzmir’e ge...


Karşıyaka Belediyesi üretiyor, sokaklar güzelleşiyor

Daha yaşanabilir bir Karşıyaka için fiziki hizmetlerine hız veren Karşıyaka Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana yaklaşık 8 bin 500 metrekare alanda asfalt yama, parke döşeme ve tamirat ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Ünlü oyuncu İlker Aksum baba oluyor

Geçtiğimiz sene haziran ayında Dilay Ekmekçioğlu ile nikah masasına oturan başarılı oyuncu İlker Aksum'un baba olacağı müjdesi geldi. Çarli, Canım Ailem, Ramo ve Teşkilat gibi dizilerdeki...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ekran maruziyeti çocuklarda otizme sebep oluyor!

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Dr. İbrahim Zeyrek, yaz aylarında çocukların boş vakitlerini nasıl değerlendirecekleri konusunda ailelere uyarılarda bulunarak, "Çocuğa saatlerce ekran gösterildiği zaman, otizm benzeri tablo sıklıkla karşımıza geliyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR