Yukarı
24696

Mazbatasını almadan Tiyatroyu dağıttı…

02 Nisan 2014 17:33

Ege’nin Sesi/ CHP'den Urla Belediye Başkanlığını kazanan Sibel Uyar’ın ilk faaliyeti “İntikam” girişimi oldu. Belediyenin himayesinde bulunan Toprak Sahne Tiyatrosu’nu dağıtan, Uyar, tiyatroculara belediye tarafından tahsis edilen çalışma alanını derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

Sibel Uyar’ın ilk icraatını Belediye Başkan yardımcısı Erhan Kıpkıp duyurdu. Kültür Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Özdemir, emrin daha mazbatasını bile almayan Sibel Uyar tarafından verildiğini tiyatro grubuna açıkladı.

Urla'da Yaşanan Flaş Gelişme: Toprak Sahne Tiyatrosu'nda Son Perde

“BÖYLE BİR İNTİKAM BEKLEMİYORDUK”

Tiyatro’nun sözcüsü Onur Çatal, “Sibel Hanımla bizzat ben görüştüm. Seçimlerde Selçuk Karaosmanoğlu için çalıştığımızı ifade ederek ‘emrim kesin, toplanın ve gidin’ dedi. Şaşkınız. Böyle bir intikam beklemiyorduk. Hiç değilse mazbatasını almayı bekleseydi” dedi.

1 NİSAN’A KADAR SÜRE TANIDILAR

Toprak Sahne Oyuncuları malzemeleri ile birlikte sokağa atmaya kalkışan belediye görevlileri, tahliye için 1 Nisan tarihi saat 09.00’a kadar süre tanıdı. Bu süre içinde tahliye gerçekleşmezse, tiyatrocular malzemeleri ile belediye çalışanları tarafından sokağa atılacak.

AKILLARDA SORU İŞARETİ YARATTI

Öte yandan olay Urla’da çabuk yayıldı. Vatandaşlar Sibel Uyar’ın ilk icraatına tepki gösterirken “Kendisine çalışmayan herkesten intikam mı alacak?” sorusu akıllarda soru işareti yarattı. 

6 YIL ÖNCE KURULDU

Toprak Sahne Tiyatrosu, altı yıl önce Urla’da kurulmuş, Eski Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise, sanat ve kültür faaliyetlerine katkı vermeleri için, tiyatrocuları taşeron olarak işe almış ve kendilerine çalışma alanı tahsis etmişti.  Toprak Sahne tiyatrosu, 100’e yakın oyunun ötesinde, festivallerde de görev almıştı. Grubun içinde bulunan ve o tiyatroda yetişen Melis Ebeler, Altınkoza Film festivalinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştı.



Yorumlar

  • Chp derhal YSK ya itirazda bulunup oylarını yeniden saydırarak (başının gözünün sadakası olarak)seçimi Akp nin kazanmasını sağlamalıdır. Aksi halde bu Hanımefendi Chp'ye milyonlarca oy kaybettirecektir.
    zeki sarp
    20 Ekim 2016 04:28
  • arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ki sibel hanım böyle birşeyi nicin yapmıştır bi mantıklı düşünmek gerekir ki aylardır cöp bölümünde calışan işçilerin ücretleri ödenmedi belediyenin bir sürü borcu var bende bir radyo televizyon ve sinema bölümü öğrencisiyim tiyatro cok önemli tabikide olması gereken birşey fakat önce belediyenin öncelikli calışanlarını düşünmek ve bir düzene sokmak gerekir daha sonra tiyatro ve eğlence alanları düzenlenir ki bir tiyatrocu siyasi görüşü ne olursa olsun karalamalarda asparagas haberler içerisinde yer almamalıdırlar ki onlar amacını aşıp bunları yaptılar emin olun oraya bir tiyatro gelecektir ama düzgün tiyatronun tam anlamıyla hakkını veren insanlar olmalıdır tiyatroyu saptıranlar değil ..
    fatma durdu
    20 Ekim 2016 04:28
  • Sevgili Dostlar,bugün Toprak Sahne Tiyatrosunun üyesi oyuncu arkadaşlarımla bir araya geldik. Genel olarak aynı düşünceleri paylaştığımızı tespit ettik. Belediye Başkanımız Sayın Sibel Uyar mazbatasını alıp,görevine başlayınca bir masa etrafında oturarak durumu tahlil etmeye karar aldık. Ve bu eylemi gerçekleştirene kadar tiyatronun durumu ile ilgili paylaşımlara ara vermenin doğru olacağına mutabık kaldık. Toprak Sahne'nin önemini ve işlevini biliyoruz. Ama görünen o ki birbirimizle daha fazla konuşmalıyız.Saygılarımla. Yusuf Baratalı CHP Urla İlçe Başkanı
    serkan basturk
    20 Ekim 2016 04:28
  • Değerli Urla Halkı, Büyük ailemiz; Son 2 gündür yaşadıklarımız malum, bizi ve beraberinde Türkiye Tiyatrosunu üzmüştür. Bu gün Chp Urla İlçe Başkanı Sayın Yusuf Baratalı ile derinlemesine bu konuyu konuştuk. Bizim ve Urla için yararlı olduğu inancı ve samimiyeti içerisindeyiz. Bilinmesini isteriz ki; yaşadığımız süreçte ne bir eksik ne bir fazla ya da yalan bir bilgi yazmadık. Bizzat yaşadığımız, tanık olduğumuz şeyleri anlattık yazdık. Karşılıklı mutabakata vardığımız nokta şudur ki; Cuma günü Sayın Başkan Sibel Uyar ile bizzat Yusuf Baratalı'nın da dahil olacağı bir görüşme yapacağız. Bu görüşmede 6 yıldır olduğu gibi Urla ya tiyatro ve sanat alanında elimizden geldiği kadar, katkı koyma isteğimizi yineleyecek, beraberinde Urla da ki tiyatro ve sanat yaşamına hizmet vermekten büyük onur duyduğumuz Urla Belediyesi' ne ne gibi katkılarımızın olacağını tartışacağız. Türkiye genelinde,genelde sanat, özelde tiyatroya dayatılan TUSAK gibi bir baskı rejimi varken, sanat konusunda duyarlı olduğuna inandığımız Chp li bir belediyenin sanatı ve tiyatroyu dışlamak yerine kucak açacağına inancımız tamdır. Aksi bir durum Tiyatromuz tarafından ve Türkiye deki diğer sanat kurumları tarafından da yadırganacaktır. Cuma gününe kadar Tiyatromuz konuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunmayacak, kimsenin tahriklerine kapılmadan, çözüm odaklı duruşumuzu bozmadan bekleyeceğiz. Ümit ettiğimiz şey konunun çözülmesi yönündedir. Konuyla ilgili kimsenin Urla iradesinin ve Urla da ki yürütmenin başı olan Sibel Uyar ın kendi ağzından duymadığı şeylere itibar etmemesini, Tiyatromuzla ilgili tutum ve davranışın yine Tiyatromuzu bağladığını, Tiyatromuzla ilgili bir duyumu yine tiyatromuzun kendisine sorulmadan yorumlanmayacağını saygıyla kamu oyuna duyururuz...
    toprak sahne tiyatrosu
    20 Ekim 2016 04:28
  • "Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir."Ata'mız ne de güzel söylemiş.Sayın başkanın bunu unutmayacağını düşünüyorum.Belki de tiyatro topluluğuna daha güzel çalışma ortamı hazırlamak düşüncesindedir.Beklemeden göremeyiz.
    Gülamin Akçalı
    20 Ekim 2016 04:28
  • Eğer seçim döneminde Sibel Uyar'ın aleyhine çalıştıysanız sonuçlarına da katlanmalısınız. Ne ektiyseniz onu biçersiniz.
    Rıdvan Güner
    20 Ekim 2016 04:28
  • biz sanata karşı gelen kapatan akp biliyorduk. bir bayanın hemde bana karşıydılar deyip sanat yapanları sokağa atması daha göreve gelmeden hem cinsimi şiddetle kınıyorum. sen oraya halka hizmet etmek için seçilmişsin dil din siyaset ayırmadan halkına hizmet etmek için seçilmişsin o gençlerki sanatla uğraşıyor hepsi ayakta alkışlanacak insanlar. yerlerinden etmek sanatçıların hepsine edilmiş hakarettir. bu olayı kınıyorum.
    RUKİYE SARIDEMİR
    20 Ekim 2016 04:28
  • Belediye başkanları ve yerel bürokratlar iş - vazife sahibi olunca öncelikle tasarrufa SANAT KURUMLARINDAN BAŞLAMIŞSSA.. Orda durup iyice düşüneceksiniz.. SIĞ İNTİKAM VE HESAP SORMA tavırları kişilik ve hoşgörü konularında düşünmeye vadar ediyor insanı.. DOLDURUŞLARLA hareket eden bir yönetici KOLTUK sevdası ile başa gelmiş hissi uyandırdığı için... HERKESİ SAĞDUYUYA çağırırken özellikle yöneticilerinin SAĞDUYUDAN NASİBİNİ ALMASINI BEKLİYORUZ.. Sahnede işlenen SUÇ yokdur düşüncesi ile ATATÜRK ün kurduğu bir parti ye yaraşmayan PARTİCİ anlayışı kınıyor ve BİR MİLLETİN KÜLTÜR SEVİYESİNİN AYNASI TİYATRO dur diyen ATAMIZI bir kez daha anarak YENİ BAŞKANA MEDENİYETİNİ SERGİLEMESİNİ BEKLİYORUZ.. ALKIŞINIZ BOL OLSUN URLA TOPRAK SAHNE OYUNCULARI.. Belediye adı altında SANAT yapmak yerine BAĞIMSIZ sanat yapma GÜCÜNÜZÜ kullanın ve nitelikli eserlerinize gelen URLA lı seyircilere-seçmenlere havale ediniz YENİ BAŞKANINIZI.. Siz ona değil O sanata MUHTAÇ dır.. TİYATRO ların kapıtılmaya çalışıldığı bir ortamda SEBEB HER NE OLURSA OLSUN TASARRUF AMAÇLI DEYİP DE BİR TİYATRO YU KAPATMAYA KALKIŞAN dan uzun vadede bir FAYDA BEKLEMEK boş .. Yolun başında iken ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜN TADINA VARIN... ZAMAN İLE PİŞMAN OLANLAR SİZ OLMAYACAKSINIZ.. URLA TOPRAK SAHNE dün de vardı yarında var olacak... BELEDİYE var ve destek oluyor diye BAŞLAMADI İSENİZ SANAT YOLCULUĞUNA.. Elbetde maddi anlamda önemli bir ivme BELEDİYE KATKISI ama.. artık rüştünüzü ispat ettinizse URLALILAR SİZE SAHİP ÇIKACAK VE OYUNLARINIZA BİLET ALARAK DESTEK VERECEKDİR.. :-) ALKIŞINIZ BOL OLSUN !
    Rasim Aşın
    20 Ekim 2016 04:28
  • 6 yılda 100 e yakın oyunda oynamak ne demek? 100 ayrı oyun mu -ki imkansız-? 100 defa sahneye çıkmak mı?
    Seyhan
    20 Ekim 2016 04:28
  • Göreve sanatçı kıyımıyla başlayan Başkandan, yarın ne bekleyebilir-siniz(iz)... İstanbul'dan verebiliciğim tüm destekler için E-Postam aracılığı ile görüşebiliriz...
    Nusret Tekin
    20 Ekim 2016 04:28
  • hiç yakışmadı..orası bir han gelenler yolcu...unutmamak gerek...
    yasemin birsesli
    20 Ekim 2016 04:28
  • Bu nasıl bir hadsizlik? İnsanlar istediğini destekler! Güzel çalışan başkanlar var evet ama İzmir genelinde CHP kara kaşına kara gözüne almadı. Şansinizi zorluyorsunuz.
    Bilgen
    20 Ekim 2016 04:28
  • Sayın Başkan Urla'da yaşıyorum, üniversitede çalışıyorum, sanat tarihçisiyim. Bu tiyatro, bir tiyatrodur. Artık hayal kırıklığına tahammülümüz yok. Ya haberi yalanlayın ya da siyasi olmayan, geçerli bir sebep sunarak açıklama yapın.
    Yalçın Mergen
    20 Ekim 2016 04:28
  • Değerli Urla Halkı, Büyük ailemiz; Son 2 gündür yaşadıklarımız malum, bizi ve beraberinde Türkiye Tiyatrosunu üzmüştür. Bu gün Chp Urla İlçe Başkanı Sayın Yusuf Baratalı ile derinlemesine bu konuyu konuştuk. Bizim ve Urla için yararlı olduğu inancı ve samimiyeti içerisindeyiz. Bilinmesini isteriz ki; yaşadığımız süreçte ne bir eksik ne bir fazla ya da yalan bir  bilgi yazmadık. Bizzat yaşadığımız, tanık olduğumuz  şeyleri anlattık yazdık. Karşılıklı mutabakata vardığımız nokta şudur ki; Cuma günü Sayın Başkan Sibel Uyar ile bizzat Yusuf Baratalı'nın da dahil olacağı bir görüşme yapacağız. Bu görüşmede 6 yıldır olduğu gibi Urla ya tiyatro ve sanat alanında elimizden geldiği kadar,  katkı koyma isteğimizi yineleyecek, beraberinde Urla da ki tiyatro ve sanat yaşamına hizmet vermekten büyük onur duyduğumuz Urla Belediyesi' ne ne gibi katkılarımızın olacağını tartışacağız. Türkiye genelinde,genelde sanat, özelde tiyatroya dayatılan TUSAK gibi bir baskı rejimi varken, sanat konusunda duyarlı olduğuna inandığımız Chp li bir belediyenin sanatı ve tiyatroyu dışlamak yerine kucak açacağına inancımız tamdır. Aksi bir durum Tiyatromuz tarafından ve Türkiye deki diğer sanat kurumları tarafından da yadırganacaktır. Cuma gününe kadar Tiyatromuz konuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunmayacak,  kimsenin tahriklerine kapılmadan, çözüm odaklı duruşumuzu bozmadan bekleyeceğiz. Ümit ettiğimiz şey konunun çözülmesi yönündedir. Konuyla ilgili kimsenin Urla iradesinin ve Urla da ki yürütmenin başı olan Sibel Uyar ın kendi ağzından duymadığı şeylere itibar etmemesini, Tiyatromuzla ilgili tutum ve davranışın yine Tiyatromuzu bağladığını, Tiyatromuzla ilgili bir duyumu yine tiyatromuzun kendisine sorulmadan yorumlanmayacağını saygıyla kamu oyuna duyururuz.
    onur çatal
    20 Ekim 2016 04:28
  • chp iste bu..daha fazlada yoruma gerek yok.
    yildirim
    20 Ekim 2016 04:28
  • Biz chp seçmenleri akkoyunlara benzemeyiz.. Taammülsüzlüğü, hoşgörüsüzlüğü affetmeyiz.. Daha 2. gününden Urlalıları pişman ettiniz.. Bizler CHPye güvenerek oyumuzu verdik..Geldiğiniz gibi ilk icraatiniz bu mu? BİNBİR EMEKLE KURULMUŞ TIYATROYU NASIL DAGITIR NASIL BIR ZİHNİYETTIR DERHAL AÇIKLAYIN LÜTFEN!!!! Sevgili CHP Sırf bu nedenle bir daha ki seçimleri alamazsınız!!!!!
    hucisa
    20 Ekim 2016 04:28
  • Kendisini bir Urlalı olarak kınyorum..Kafa yapısı belli oldu. Eski başkandan daha kötü başkanlık yapacak. Biz eskisine çalışmıyor, çalışmadı derken onu mumla aramayız inşallah..
    zülal kutluay
    20 Ekim 2016 04:28
  • Tiyatronun kapatılması doğru değil yalnız seçimden önce yapılan fazlasıyla olumsuz düşünceler vardı. Yargıda bulunacaksanız bunları da önce öğrenmeniz sonra yorum yapmanız daha olumlu olacaktır.
    HASAN KAHRAMAN
    20 Ekim 2016 04:28
  • Geçerli bir açıklama yapmak zorunda..aksi aktirde kamu hizmeti sözü vermiş birinin ilk icraatı bu ise parti üst kademesinin olaya el atması gerekir..bu kadar kişisel davranış sergiliyemez neticede bu , partiyi fena halde yıpratır,artık seçmen CHP den yıkıcı olmayı değil yapıcı olmayı bekliyor.
    Cenan uyanusta
    20 Ekim 2016 04:28
  • Ne farkin rte den. ..
    hakan dokurlar
    20 Ekim 2016 04:28
  • benim de başıma geldi hangi partiden olduğu önemli değil seçilir seçilmez ilk icraat tiyatromu kapmak olmuştu saygıdeğer başkanın... demek ki korkuyorlar sevmekten sanattan korkuyorlar... ama haklılar çünki teyatoracılar insanı dünşündürtürüyorlar... derhal görüldükleri yerde vurulmalıdırlar...
    israfil parlak
    20 Ekim 2016 04:28
  • Sibel Uyar tarafından da dinlemeli ama sebep gerçekten buysa çok sığ ve yakışıksız. Ama sebep ne olursa olsun ilk yapması gerken de bu değildi herhalde….
    Çağlayan Somer
    20 Ekim 2016 04:28
  • CHP'nin sürekli başını ağırtacak 3 beleidye başkanından biri olan sibel hanım zaptı rapt altına alımazsa çok olaylar yaşar.Bence il başkanlığı sibel hanımı kontrol altına almak için bir siyasi başkan yardımcılığını kendisi belirlemelidrAnlaşıldığı kadarı ile başkanlık ailece birkaç gömlek büyük gelecek uyar ailesine.Kolay gelsin azizbey işiniz zor Urlada Sibe hanım ne yaparsa sorumlusu diye sizi yargılayacak halkımız.Size haksızlık yapacaklar
    gurkan topçuoplu
    20 Ekim 2016 04:28
  • Böyle bir densizliğe kalkışmasına ihtimal vermiyorum,şayet kalkıştıysa bu konuyu CHP genel merkezine kadar taşımalıyız.İnsanların özgür iradesine müdahaleyi Başbakandan mı öğrenmiş bu bayan arkadaşımıoz.Umarım bu tavrına hemen son verir.Bu arkadaşlarımıza daha fazla destek olmalı ki sahne de o başkanı ayakta alkışlayabilelim.Yoksa kendisini utanç çukurunda bulacağı kaçınılmazdır.
    Ali Gülmen
    20 Ekim 2016 04:28
  • Bir CHP Lİ OLARAK YAPILAN HAREKETTEN UTANDIM, SEVGİ YOKSA HOŞGÖRÜ YOKSA PARTİNİ DAHA FAZLA REZİL ETMEDEN İSTİFANI VER ,NEFRETLE İDARE OLURSA AKP den farkımız kalmaz cok yazık umarım bu yaptığınızı telafi edersiniz. Sevgiyle kalın...
    Fatma Tanyü
    20 Ekim 2016 04:28
  • Tam "al birini vur öbürüne" dedirtecek hareket.
    Vecihi Tekdağ
    20 Ekim 2016 04:28
  • İnanamıyorummm.....Bir Urla'lı olarak böyle bir davranış sergilemek!!!!!!! yakışmadı!!!!!! En yakın zamanda geri adım atmanız dileğiyle....Görevler geçicidir....Önemli olan hoş Seda bırakmak.....
    Zerrin Karabey
    20 Ekim 2016 04:28
  • İnanılmaz derecede rezalet bir haber ve bunun gibi hareketler CHP ismini kötülemekten ve aşağılatmaktan, karşı tarafınsa cok guzel malzemesi olmaktan öteye gitmiyor. Yazıklar olsun. Sanatın ne kadar zora sokulduğunun farkında olup Urla gibi şirin ve ünlü bir beldenin içinde böyle bir topluluğun yaşatılması ve desteklenmesi ilk vazifelerinizden biriyken, kişisel meseleler yüzünden Akepenin sanata ve sanatçılara uyguladığı baltalama ve yoketme harekatının bir örneği HEM DE İZMİR'DEN, URLA'DAN gelecek. CHP'nin ismini daha fazla karalatmayın. Yeterince karalandı. Bari en buyuk destekçilerinizden olan biz sanatçıları gücendirip, kırmayın. Umarım bir an evvel iş yapmak, halkı memnun etmek ve "onların çıkarlarını" gözetmek uzere seçildiğinizi hatırlarsınız. Hiç mi hiç olmadı! Kınıyorum...
    Bekir Serbest
    20 Ekim 2016 04:28
  • BÜYÜK KURTARICIMIZ ATATÜRK'ÜMÜZ DEMİŞ Kİ; «Hepiniz milletvekili olabilirsiniz... Bakan olabilirsiniz... Hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz... Fakat sanatçı olamazsınız... Hayatlarını büyük bir sanata veren bu çocukları sevelim.» BİR CHP ÜYESİ OLARAK HİÇ HOŞ KARŞILAMADIM. RAHATSIZLIK DUYDUM.
    HATİCE
    20 Ekim 2016 04:28
  • Sayın Sibel Uyar'dan konuyla ilgili bir açıklama bekliyoruz!
    Serdar Algüney
    20 Ekim 2016 04:28
  • Yazık... Oysaki , o tiyatro grubu ile çalışmaya devam eder ve kolaylıkla onları kazanabilirdi. Hırslarına ve duygularına yenilmiş.
    Perihan Öngen
    20 Ekim 2016 04:28
  • Olmaz ya .. Hani AKP'den biri URLA'yı kazanıp da tiyatroyu dağıtsa ve sebep olarak da " Siz CHP'ye çalıştınız" dese Kıyamet kopar. Ama tık yok milletde
    Tekin Alkan
    20 Ekim 2016 04:28
  • İşte bu yüzden chp % 27 geçemez Atatürkü kullanarak halkçıyız diyerek işçi sınıfını destekliyoruz derler böyle sokaklarda oy isterler sonra işçiyi işten atarlar.Yazıklar olsun demek ten başka ne gelir ki . İlk işiniz proje çalışmak olsun demezsiniz işçiyi çıkarmak gelir akla siz chp li iseniz ben değilim bundan sonra
    serhan arhan
    20 Ekim 2016 04:28
  • 6 YIL ÖNCE KURULDU (ALTI YILDA 100 E YAKIN OYUN DENİLİYOR) Haberde "Toprak Sahne Tiyatrosu, altı yıl önce Urla’da kurulmuş, Eski Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise, sanat ve kültür faaliyetlerine katkı vermeleri için, tiyatrocuları taşeron olarak işe almış ve kendilerine çalışma alanı tahsis etmişti. Toprak Sahne tiyatrosu, 100’e yakın oyunun ötesinde, festivallerde de görev almıştı. Grubun içinde bulunan ve o tiyatroda yetişen Melis Ebeler, Altınkoza Film festivalinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştı." deniyor. YANLIŞSA HEMEN DÜZELTİLMESİ DİLEĞİYLE.. 6 YILDA 100 E YAKIN OYUN. 90 OYUN DESEK YILDA 15 OYUN! ÖDENEKLİ TİYATROLAR ANCAK VE DE ZORLANARAK BU KADAR OYUNU ZAR ZOR ÇIKARIYOR.
    BEKİR TOSUN
    20 Ekim 2016 04:28
  • Bir CHP klasiği daha. Ne zaman herkesi kucaklayacaklar, o zaman herkesin partisi olacaklar. Bu da kolay değil önce insan sevgisi gerekiyor bu işe başlamak için. Geçmiş olsun arkadaşlar. Biz 10 yıldır Marmaris'te Özgür ve Özgün sanat etkinlikleri yapabilmek için çaba gösteriyoruz. Yılda 100 etkinlik 4 Festivali ne yerel yönetimden ne de devletten hiç bir destek almadan gerçekleştiriyoruz. Uluslararası 4 ödülü Marmaris'e getirmişiz. CHP li Belediye Başkanımız bu etkinliklerin hiçbirine katılmama direnci ile 3. kez seçilerek bu seçim sonunda da koltuğuna yine oturmuştur.Biz de yeni yer arayışındayız.Donanım ve insan kaynaklarımız ortak kullanıma açıktır. Yer bulursanız haberleşelim. Sevgiler. www.marmariskulturmerkezi.com. Kalimerhaba Derneği sanata ipotek koyanlara, sanatı uydusu yapanlara karşı Özgün ve Özgür sanat etkinliklerini devam ettirebileceği yer arayışında. Tercihen bahçeli bir makul kiralı ev arayışımız olup, olmazsa, depo, ahır vb. yerleri Sanat Evi haline getirebiliriz. Marmaris içi veya dışı fark etmez. Donanım ve İnsan kaynakları bizden, mekan bulmak sizden. Teşekkürlerimizle, sevgilerimizle. Bize 0532 3148838 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz www.marmariskulturmerkezi.com
    Umur Özlüer
    20 Ekim 2016 04:28
  • Yeni Başkan'ın gerekçesi ne olrsa olsun. Böyle bir karar vererek, derinliksiz bir insan olduğunu kanıtlamış olur. Bu ülkede kendini aydın diye adlandıran insanların kişisel düşüncelerini verirken toplumun kalp atışlarını duymaları zamanı çoktan gelmiştir. Hem kendine hem de Urlalılar'a yapılabilecek en büyük kötülüktür sanata çelme takmak. Bunu bir dönem önce Ankara, Yenimahalle ve Çankaya Belediye Başkanları da yapmıştı yanılmıyorsam.
    Nedim YILDIZ
    20 Ekim 2016 04:28
  • Hem bir oyuncu hemde kadın olarak kınıyorum,Atamızın partisinden seçilmiş(eminim o oyları sadece CHP li olduğu için almıştır)belediye başkanının ilk icraatı sanata git demek olmamalıydı..Akıllı bir başkansa Urla'lılardan ve Tiyatroculardan özür diler..
    Selma Sonat
    20 Ekim 2016 04:28
  • Sn Sibel Uyar, Yakışmaz size bu davranış.. Kişisel düşünmemelisiniz. "Ötekileştirmek" bugünün problemi zaten. Sizler bu problemleri çözmek görev alıyorsunuz. Aynı çarkın içinde yer alacaksanız, neden o göreve talip oldunuz. Amaçlarınızı ve yapacaklarınızı tekrar gözden geçirin uzun vadede kazananlardan olmalısınız. Başarılarınızın devamını dilerim. Çolpan Işın Taner
    Çolpan Işın Taner
    20 Ekim 2016 04:28
  • Amatör bir tiyatrocu olarak bu girişimi kınıyorum. Biz aydın sosyal demokrat insanlar zaten kişilere değil,CHP ye oy verdik.
    nuray atar
    20 Ekim 2016 04:28
  • Eee dilimizde tüy bitti ama anlatamadık. Urla kötü bir seçim yaptı sonuçlarına da katlansın! Herşey CHP değildir. Biraz da adaya bakacaksın, bakacaksın ki iyi yönetilesin. Bunlar Urla'nın iyi günleri. Geçmiş olsun..
    CanımUrlam
    20 Ekim 2016 04:28
  • İki kelime : "Yazıklar olsun"... Hele bir CHP'li olarak ve bir kadın olarak, bunu hiç yakıştıramadım. Neyin intikamı bu? İnsanlar, başka bir aday için çalışmış olsa da, böyle hareket etme hakkı doğamaz !!! Ayıp ve çok çirkin. Bu hareketten sonra saygı mı bekleyecek, destek mi bekleyecek ? Oysa, ordaki sanatçılara onun ihtiyacı var...
    Mine Kalkan Ayan
    20 Ekim 2016 04:28
  • Keske sadece sana yapsalardi. Sanati ve sanatciyi emre sokarak bir siyasetcinin cigirtkanligini yapmak sibel hanimin yaptigindan daha hos olmayan bir davranis. Son gune kadar sanatini siyaset emrine verip karaosmanoglunun mitinglerinde durmaksizin dayatmalara diren karaosmanogluna guven diyen tiyatro grubu uyelerinin sibel hanimdan destek beklemeleri abesla istigal olur.
    Kemal Kavi
    20 Ekim 2016 04:28
  • Çiçeği burnunda Başkan Siyasetle Sanatı birbirine karıştırmış. En acısı da bunu yapanın bir AKP'li değil CHP'li olmasıdır. Gerçekten yazık...
    Bornova CHP
    20 Ekim 2016 04:28
  • İFADELERİME DUYGU KATMADAN ,YALIN BİR DİL İLE İFADE ETMEYE ÇALIŞACAĞIM SANAT ve SANATÇIYA KARŞI BİR KÖTÜ ÖRNEK SERGİLEYEN BELEDİYE BAŞKANI SİBEL UYAR RÜZGARA KARŞI TÜKÜRDÜĞÜNÜN FARKINDA DEĞİL. ATEŞLE OYNAMA GİBİ TECRÜBESİZLİKLE BAŞLAMIŞTIR. Y-CHP ZİHNİYETİ SANAT VE SANATÇIYA VERDİĞİ DEĞER BUDUR. SİBEL UYAR URLADA YAŞAMIYOR GALİBA. URLADA HALK KENDİ ÖZ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKTIĞINI ÇOK YAKINDA GÖRMÜŞTÜK. DERS ALMADI GALİBA. BEN 2 YILLIK URLADA YAŞAYAN ESKİŞEHİRLİ OLARAK KINIYOR ve URLA HALKINA ,ÖZ DEĞERLERİNE ve SANATÇILARINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM. GEREKİRSE TOPRAK SAHNEDEN TİYATRO DERSLERİ ALAN ÖĞRENCİ VELİLERİ Nİ NASIL HAREKETE GEÇECEĞİNİ BEN DAHİL GÖRECEKTİR. Burhan Kutlu GAP - Genç Anadolu Partisi MKYK Üyesi ve Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
    Burhan Kutlu
    20 Ekim 2016 04:28
  • abicim kadınlara bi iş vermiceksin. direk işi duygusal olarak yönetiyorlar. bu nedir? intikam ne abi puhah.. Bari mantıklı bi sebep göstererek dağıtsaydın. bütçe yetmiyo deseydin.
    sedat co
    20 Ekim 2016 04:28
  • dspli belediye başkanı için çalıştığı gerekçesiyle yeni seçilen chp belediye başkanı sibel uyar, bu yetenekli genç tiyatrocuları cezalandırmış, çok ayıp etmiş, chpli bir bayan belediye başkanından sanata tiyatroya daha fazla sahip çıkmasını beklerdim, Toprak sahne tiyatrosu bizim içinde Çerkezköyde Nazım Hikmet Ran vasiyet adli oyununu Ergene Hayata Dönsün e destek kapsamında sahnelemişlerdi. ve Urla Kültür Sanat ve Tiyatro Derneği olarak ergeneye destek vermişlerdi.ayrıca mazbatasını henüz almamış bir belediye başkanından ve halkın partisinden seçilmiş bir belediye başkanı, 1 nisan da boşaltılacak derken şaka yaptığını düşünmek istiyorum, hatta bu gençleri ve tüm tiyatro severleri mutlu edecek güzel bir jest ile toprak sahne tiyatrosuna ekstra destek vermesini bekliyoruz.
    Nurhan Altıntaş
    20 Ekim 2016 04:28
  • İlk icraat olarak sanatı yok edeceginize gidinde kazları süs olarak ölüme terk ettiğiniz o kokan köprüyü falan temizletin, urlada bulunan ve sayısı bir hayli fazla olan sokak hayvanları için barınma ve yemek ihtiyaçlarını ekibinizle bir masaya yatırın, yollardaki çukurları kapattırın, kaldırımları onarın, arabaların park yasakları ve yeni park yerleri için çalışmalar yapın, tarihi yerleri restore edin, çok yakınınızda bulunan izmir yüksek teknoloji üniversitesi öğrencileri urlaya geldiğinde gençlerin güzel vakit geçirebilmesi için alternatifler üretin, halkın sanatını engelleyeceğinize daha daha sanata yönelmesi için alternatifler üretin... Daha sayılacak uçsuz bucaksız eksik varken ilk dokunduğunuz şeyin "artıyı eksiye çevirmek" olması gerçekten başta bir hemcinsime , sonra bir chp'liye gerçekten hiç ama hiç yakışmadı
    Özden ö
    20 Ekim 2016 04:28
  • İlgililere duyurulur: Güzelbahçe'de de Sn. İnce sayım devam ederken Ege TV'ye bağlandı. Spiker "yarın yapacağınız ilk iş ne" diye sordu. İnce "ilk iş Güzelbahçe'de eskileri atacağım" dedi. Aziz'in klonları olduklarına emin olabilirsiniz. Çünkü Büyükşehir'de de işler böyle yürüyor.
    lombak
    20 Ekim 2016 04:28
  • Seçimle gelmiş bir BELEDİYEBAŞKANI nın ilk icraatının Tiyatro dağıtmak olması bundan sonraki icraatlarında izleyeceği politikanın habercisi olmuş.Yazılar olsun. ESİN KARAKAYA
    ESİN kARAKAYA
    20 Ekim 2016 04:28

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça’da Rüzgar Sörfü Heyecanı

Ülke genelinde 13 kulüp ve 105 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışlar, Foça’nın eşsiz rüzgar ve deniz koşullarında çok çekişmeli mücadeleye sahne oldu. Sporcuların yüksek perform...

Seferihisar sahilleri yaza hazırlanıyor

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Seferihisar sahillerinde çalışmalar hızlandı. Seferihisar Belediyesi, her yaz on binlerce kişinin ziyaret ettiği Ürkmez ve Doğanbey plajında temizlik ...


Aliağalılar Hıdırellez Şenliğine Akın Etti

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Aliağa’da coşkuyla kutlandı. Aliağalılar, Samurlu Oba Park’ta organize edilen Hıdırellez Şenliği’nde bir araya geldi. Vatandaşlar, çeşitli etkinliklerin gerç...

Başkan Türkmen’den çiçek jesti

Belediyenin gelecekteki proje ve çalışmalarında müdürlere olan güvenini ve desteğini vurgulayan Başkan Türkmen, müdürlere ve belediye personeline verdikleri emek ve katkılar için teşekkür...


İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Ulaşım Birimi, yaptığı üstün çalışmalarla dikkatleri üzerine topluyor. Türkiye’de ilkleri gerçekleştirerek diğer illerdeki esnaf teşkila...

Rektör Budak’tan; Gaziemir, Ödemiş, Tire ve Bayındır’daki birimlere ziyaret

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir’in çevre ilçelerinde yer alan akademik birimleri ziyaret ederek öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Prof. Dr. Budak, Ege Üniversite...


İzmir Elbiseciler Ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanlığına Abdurrahman Elvan talip oldu

İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Esnaf Odası’nda seçim heyecanı yaşanıyor.  Abdurrahman Elvan yeni dönemde başkanlığa talip olduğunu duyurdu.

Başkan Mutlu, İzmir Atatürk Lisesi’nin Pilav Günü’ne katıldı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Atatürk Lisesi’nin ‘Geleneksel Pilav Günü’ etkinliğine katıldı. Anlamlı buluşmada yer almaktan büyük sevinç duyduğunu ifade eden Başkan...


Urla'da 'Yeni Türkü' fırtınası esti!

10. Uluslararası Urla Enginar Festivali kapsamında düzenlenen konserde Yeni Türkü sahne aldı. Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan teşekkür çiçeğini takdim ederken yaptığı kon...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hande Doğandemir'i sinirlendiren yorum

Oyuncu Hande Doğandemir, takipçisinin yorumuna dayanamayıp cevap verdi. Hande Doğandemir'ın Instagram hesabından paylaştığı videoaya bir takipçisi, "Oynadığı tüm diziler final yapınca çar...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Stresi yenmenin en kolay yolu

Bir uzman, stresi yenmenin sırrının dışarı çıkmak kadar basit olabileceğini söyledi. ABD merkezli çocuk doktoru Dr. Vanessa Slots, yaptığı açıklamada, "Açık havada olmanın bizim için pek çok şaşırtıcı faydası var" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR