Yukarı
27173

Vali Toprak Suskunluğunu Bozdu!

15 Ağustos 2014 18:40

Uzun süredir sağlık sebebiyle raporlu olan İzmir Valisi Mustafa Toprak, görevine dönünce Büyükşehir Belediyesi'yle yaşanan İl Özel İdare malları gerginliği ve belediyenin açtığı davaları değerlendirdi. Belediyenin 160 dava açtığı hatırlatılan Toprak, "Dava açmak meşru haktır. Bu sayı 300 de olabilir, 500 de." dedi.

EGE’NİN SESİ-  30 Mart yerel seçimlerinden sonra kapanan özel idarelere ait mallarla ilgili paylaşım tartışmaları bitmiyor. İzmir'de bin 693 malın tamamı, valilik kararıyla Maliye Hazinesi'ne ve bakanlıklara devredilmişti. Buna karşı Büyükşehir Belediyesi 160 dava açtı. Belediye ve İZSU Genel Müdürlüğü ile birlikte ilçe belediyelerin, valilikte oluşturulan komisyonun kararına karşı açtığı davaları değerlendiren Vali Toprak, "Bir karar veriliyorsa karar vericiler tarafından kanun, mevzuat ve yasal hükümlülükler çerçevesinde veriliyor. Bu beğenilir beğenilmez, neticede bunun karşısında karar verildikten sonra, Türkiye Cumhuriyeti de bir hukuk devletiyse insanlar, ‘Bana göre doğru budur' diyerek mahkemeye gidebilirler. Mahkemeye gidildiğine göre problem yok. Karara herkesin saygı duyması gerekir." dedi.

“HER SÖYLENENE CEVAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİM”

Her söylenene cevap vermek durumunda olmadığını aktaran Vali Toprak, "Gerilimden, tartışmadan uzak durmak gerekiyor. Zaman zaman iddia ve ithamlar oluyor. Kim ne derse desin, ben burada devletin valisiyim. Sorumluluk ve yükümlülüklerimi ahlâki, vicdani ve hukuki biliyorum. Birileri beğeniyor ya da beğenmiyor, o ayrı bir konudur. Onun karşısında verilen kararlardan beğeni duymayanların gideceği yer de yargıdır. Bunda bir sorun da yok. Bize karşı yönlendirilen iddia ve ithamlarda çok şey var. Ben mesuliyet ve sorumluluklarım çerçevesinde konuşuyorum." dedi.


HADDİNE DEĞİL!

Vali Toprak Şöyle devam etti, “Ben mesuliyet ve sorumluluklarım çerçevesinde konuşuyorum. Ben cevap verdiğimde ‘vali konuşuyor, yanıt veriyor’ diyorlar.  Kendimi çalışmaya, İzmir için gayret göstermeye çalışıyorum. Yoksa verilmiş olan bir kararın ardından İzmir sevgisini ölçmek, tartmak kimsenin haddine olamaz. Ben İzmir’de görev yapıyorsam benim mukaddesatımdır. İzmir benim hukuki, ahlaki ve vicdani değerlerimin en üstünüdür. Burada hizmette eksiklik yapamam”

PROBLEM YARATACAK SÖZLERDEN KAÇINIYORUZ

Vali Toprak, özel idare malları ve araç gereçleri ile ilgili alınan tahsis kararının ardından da spekülasyon yapıldığını söyledi. Toprak, “Diyorlar ki ‘araç gereçleri vermediler’… Biz tüm araçları ilçe belediyelerine ihtiyaçları oranında dağıttık. Yüzölçümleri, büyüklükleri çerçevesinde değerlendirme yaptık. Bu mesele çok konuşuldu. Toplum önünde tartışmak uygun değil. Esas olarak iş yapmak lazım. İzmir’de herkes konuşuyor. İş yapmadan vatandaşlara hoş gelecek söylemler söyleyerek 10-15 yıl geçirecek gündem maddeleri var. İzmir’e katkı sağlamaya çalışacağız. Tefrikadan ve toplum arasında problem yaratacak sözlerden kaçınıyoruz. Benim konumum her söylenene yanıt vermeyi değil hizmet etmeyi gerektiriyor. Bir mesele bir iki gün tartışılır ama hep aynı şey olmaz. Yargıya gidildiyse mesele nedir?  Ama yine çıkılıp açıklama yapılıyor. Şu kesindir. Büyükşehir Belediyesi de maliye hazinesi de, diğer kurumlar da ulvidir. Aralarında ayrım yoktur.  Aralarında ‘memlekete az faydalı iş yaptı’ diyerek ayrım yapmak olmaz. Zaman zaman şahsımla ilgili hakarete varan söylemler oluyor. O zaman bile birlik için çalışıyorum, sineye çekiyorum. Ama neyin uğruna? İzmir halkına sahip çıkmak ve hakkını korumak, hizmet etmek uğrunadır” dedi.



Yorumlar

  • SAYIN VALİM SİZLER DAVANIZDA HAKLISINIZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCE SAHİP OLDUĞU YERLERİN İZMİR GİBİ DEĞERİ PAHA BİÇİLMEZ KENTİN TEMİZLİK ULAŞIM KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNLARINI ÇÖZSÜN SAYIN KOCAOĞLU KENDİNE VERİLEN GÖREVİN DEĞERİNİ BİLSİN'DE HİZMET YAPSIN YATIRIMCIYI ÇEKSİN AMA YOK SEÇİMDEN SONRA 5 YIL DAHA GARANTİĞE ALDIM ZATEN HALKTA SESİNİ ÇIKARMIYOR ÖĞLE BÖYLE GÜNLER GEÇİYOR AMA YAZIKLAR OLSUN İZMİR BİR 5 YIL DAYA GERİ GİTTİ.
    Ender özturk
    20 Ekim 2016 04:49

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR