Yukarı
27861

Açılışta Halk Var Başkanlar Ve Vekiller Yok!

14 Eylül 2014 00:43

Ege'nin Sesi/Neşe Yavuz- İzmir Gültepe’nin efsane başkanlarından CHP’li Aydın Erten’in adının verildiği rekreasyon alanı bugün düzenlenen bir etkinlikle açıldı. Açılışa Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Milletvekili Musa Çam, Aydın Erten’in kardeşleri Yıldırım ve Ayten Erten ve birçok STK başkanları, üyeleri ve Gültepe halkı katıldı.

Halk Açılışta Onlar Yok

Her açıklamada sosyal devletçilik vurgusu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları bu etkinliğe katılmak yerine, Güzelbahçe’deki kültür merkezi açılışına katılmayı tercih etti. 

"Geç Kalınmış Bir Hamle"

10 senedir İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başkanlık yapan Aziz Kocaoğlu’nun bu zamana kadar halkçı başkan Aydın Erten’in ismini bir yerlere vermemesi, Aydın Erten'in ölüm yıldönümlerinde düzenlenen törenlere gitmemesi vatandaştan tepki topladı. Vatandaş, "Ve daha da önemlisi yarısı bir açılışa diğer yarısı da öteki açılışa gidebilirdi. Ayrıca Gültepe'de söz konusu olan Aydın Erten'di" dedi. Aydın Erten’in kız kardeşi Ayten Erten kardeşinin isminin bu rekreasyon alanına verilmesinden onur duyduğunu belirtti ve “Bu büyük bir onurdur. Aydın tüm halk tarafından sevilen birisiydi. Fakat kırgınlığım şu noktada bu biraz geç kalınmış bir hamle oldu. Aydın’ın isminin daha önceden anılması gerekirdi” ifadelerinde bulundu.

Açılışta konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bu faşist düzene dur diyebilmek için daha çok Aydın Erten’lere ihtiyacımız var. Bu yüzden bu ismi hiçbir zaman unutmamalıyız. Aydın Erten her zaman halkın yanında olmuş, onlar için mücadele etmiş birisidir. Gültepe’nin kahramanıdır. Onun ismini sonsuza kadar burada yaşatmalıyız. Kafamızda, düşüncelerimizde yaşatmalıyız. Bu faşizan düzene hayır diyebilmek için onun gibi onun dostları gibi olmalıyız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan İzmir Milletvekili Musa Çam, “Aydın Erten sosyalist düşüncenin İzmir’deki en önemli isimlerinden biridir. Halkın yanında olması, onların hakkını sonuna kadar koruması, işçiler, emekçiler için çalışması onu efsane bir isim haline getirmiştir. Kendisine ve dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta Aydın Erten’in dostları da söz alarak onun ismini andı ve bu kötü düzene hayır diyebilmek için onu ve düşünceleri her zaman içimizde, davranışlarımızda yaşatmalıyız mesajı verdi. 

Açılışın sonlarına doğru bir vatandaş, CHP'ye tepki gösterdi ve "Buradan CHP'li yöneticilere sesleniyorum biz anadan doğma CHP'liyiz oyumuz hep CHP'ye ama uzun zamandır hangi belediye başkanı hangi milletvekili bizi hatırladı? Kim Gültepe için bir çivi çaktı? Gültepe'nin hali ortada, bu alan yerine başka şeyler yapılabilirdi. İlla bizi AKP'ye mi yönlendireceksiniz?" dedi.


 



Yorumlar

  • zengin dügünü veya sanayı ve ticaret odaları açılışı olsaydı hepsi olurdu,açılış bir devrimcinin adına ,ne işleri var mevcut chp li politikacıların,adamlar atama gelmişler anca atayanlara hizmet ederler.
    ERCÜMENT ŞAHİN
    20 Ekim 2016 04:52
  • aziz ve ekibi devrimci ,sosyal demokrat değilki .onlar sermayeyi, entel liboşları,ağaları ve para babalarını severler. aziz in sevdiği para babaları bile işçisine yemek verir; aziz vermez. yani kraldan çok kralcıdır aziz. çalışanı sevmez, emekçiyi sevmez., bir çocukla fotoğraf çektirir,bir yaşlı çiftci ile onuda bin defa yayınlar. aziz için halklar yoktur tek kriter ne kadar paran vardır, nasretin hoca nın ye kürküm ye sözü zatı muhterem için söylenmiş çok uygun bir sözdür. taçir,patron,komisyoncu,entel,liboş ve benzeri takımla geçirdiği vaktin onda birini sıradan kentli ile geçirmez; etrafındaki yalakalar geçirttirmezler. aziz beyaz türkleri sever ,beyaz türk olmayan atadığı hiç yönetiçisi yoktur. aslında aziz aynı aziz bizler zorla onu sosyal demokrat görmek istiyoruz.
    sosyal demokrat
    20 Ekim 2016 04:52

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR