Yukarı
27862

Kültürler Buluşması Başladı!

14 Eylül 2014 10:36

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleri ortaklığıyla düzenlenen “Kültürler Buluşması” 13 Eylül Cumartesi akşamı Yozgatlılar Gecesi’yle başladı.

Seferihisar’da başlayan ve tüm Türkiye’ye örnek gösterilen farklı kültürlerin bir arada barış içerisinde yaşamasının mümkün olduğunu gösteren “Kültürler Buluşması” beşinci kez gerçekleşiyor. Seferihisar Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte memleketleri, etnik kökenleri, farklılıkları ne olursa olsun, Seferihisar’da yaşayan hemşehri dernekleri bir araya gelerek,altı gün sürecek etkinlikte hep birlikte eğlenmenin tadını çıkarıyor ve Türkiye’ye barışın bu kadar kolay olduğunu gösteriyor.

KORTEJLE BAŞLADI

5. Kültürler Buluşması ilçe Şehitler Çeşmesi önünden başlayan ve renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş etkinliğin gerçekleşeceği pazaryerinde tamamladı. İlk gecenin sahibi olan Yozgatlılar’ın meşhur “Arabaşı” çorbası ikramıyla başladı. Geceye İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yozgat İl Dernekleri Ankara Başkanı Ahmet Koç, Ege Bölgesi Yozgatlılar Dernek Başkanı Ahmet Altunbaş, Seferihisar Yozgatlılar Derneği Başkanı İbrahim Çetiner, Yozgat’tan gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


NE KADAR ZENGİN OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUZ

Gecenin sunuculuğunu Yozgatlı Gazeteci-Yazar Rıfat Çakır’ın yaptığı gecede açılış konuşmasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer;  “5 yıldır Seferihisar'da hep birbirimizle kucaklaşıyoruz, ne kadar zengin olduğumuzu görüyoruz. Türkiye'ye çok güzel mesajlar vermeye, örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Seferihisar Yozgatlılar Derneği Başkanı İbrahim Çetiner tüm Seferihisarlılara hoş geldiniz dediği konuşmasında; “5 yıldır belediyemiz öncülüğünde bu etkinliği yapıyoruz. Bu ilçede barış içerisinde yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlik daha uzun yıllar devam edecek” dedi.

Gecede ayrıca İlçe Kaymakamı Resul Çelik ve Yozgat İl Dernekleri Ankara Başkanı Ahmet Koç da birer konuşma yaptı.

Yozgatlılar Gecesi Müzik öğretmeni Dilek Güney ve öğrencilerinin hazırladığı, Seferihisar Çocuk Belediyesi ekiplerinin danslarıyla süslenen Türkü Gecesi’yle başladı. Halk ozanları Nevruz Ali Çiçek, Turgut Yılmaz ve Yozgatlı yerel sanatçı Selda Avcı konseriyle devam etti. Gecenin sonunda tüm dernek başkanları ve protokol birlikte Yozgat’ın meşhur testi kebabını kırdı.

Seferihisar Kültürler Buluşması sırasıyla Afyonkarahisarlılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolular Birliği, Karadenizliler Derneği, Tokatlılar Gecesi ve Ahıska ve Kafkas Türkleri geceleri düzenlenecek. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR