Yukarı
28197

Batur Odunpazarı belediyesine dönüşümü anlattı

26 Eylül 2014 18:09

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2000 yılından bugüne sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda bilgi almak için gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ağırladı. Narlıdere Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada Batur, 14 yıllık dönüşüm süreci ve dönüşümün tüm detaylarına yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Narlıdere Kentsel dönüşümde model ilçe

Kentsel dönüşümün uygulanacağı 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallelerindeki çalışmalar ile ilgili bilgi almak ve detaylı inceleme yapmak için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Baturun konuğu olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilk olarak Başkan Batur’un sunumu izledi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da katıldığı Kentsel dönüşümü sunumunda Kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce, 2000 yılında hiçbir Narlıdereliyi mağdur etmeden nasıl gerçekleştirdiğini anlatan Batur, 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallerindeki gelinen aşamalar konusunda bilgi verdi.

Başkan Batur, Odunpazarından kalkıp yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını dinlemeye gelmeniz bize büyük bir onur ve gurur verdi diyerek sözlerine başladı. “ Biz her zaman rantın vatandaştan yana kullanılmasını kendimize görev bildik. Narlıdere’de kentsel dönüşüm sebebi ile ortaya çıkacak olan bu rantın yine bu mahallelerimizde yaşayan insanlarımızın azami bir şekilde faydalanması için elimizden geleni yapacağız.

Çok zor bir süreç insanların elindeki tek varlığı evlerini alıyorsunuz. Doğal olarak çok hassas ve manipülasyona çok açık bir durum. Biz tüm çalışmaları şeffaf bir şekilde yürütüyoruz. Ekim ayı içinde kentsel dönüşüm mahallelerinde yapılan tüm tespitler askıya çıkacak. Herkes kimin neyi var, ne kadar var hepsini görecek. Yanlış bir şey tespit edilirse itirazlar edilerek gerekli düzeltmelerin yapılması sağlanacak. Yılbaşında ise hazırlanan imar planları vatandaşlarımıza sunulacak.

Kentsel dönüşüm sürecinin ilk başında ne dediysek aynen bugünde tekrarlıyoruz. Yol haritamız belli. Aşama, aşama ilerliyoruz. Tüm çalışmaları vatandaşların rızası ile yapıyoruz. Başarımızın sırrı budur. Narlıdere Kentsel dönüşümde model ilçe olmaya ve örnek projeleri hayata geçirmeye devam edecektir. Belediyemiz Yenikale ’de yaptığı örneklerde olduğu gibi 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde vatandaşın mağdur olmaması için her zaman onlardan yana olan duruşuna devam edecektir” dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un sunumu büyük bir ilgiyle takip eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Başkan Batur’un bugüne kadar çok başarılı işlere imza attığını ve bu başarının nasıl oluştuğunu görmek için Narlıdere’ye geldiklerini ifade etti. Kurt “ Başkan Batur çok zor bir işi başarmış ve gördüğümüz o ki Yenikale ‘de gerçekleşen başarı diğer kentsel dönüşüm mahallelerinde de devam edecek.

Sosyal belediyecilik anlayışının tam olarak uygulamaya koyulduğu bu çalışmalar için Başkan Baturu tebrik ediyorum. Bizde kendi ilçemizde Narlıdere modelini örnek alarak, burada gerçekleştirilen çalışmaların ışığında vatandaşlarımıza faydalı olamaya çalışacağız” dedi.

Narlıdere Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sunumunun ardından Başkan Batur ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Kentsel dönüşümün uygulandığı Yenikale mahallesini ve dönüşüm çalışmaları devam eden 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallelerini gezdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR