İzmir:
İstanbul:
Ankara:
Aydın:
Muğla:
Denizli:
       USD: 1.8236 EUR: 2.3158 GBP: 2.8814
Dikkat anonim oldunuz!

Dikkat anonim oldunuz!

Saat 16.15. 26 yaşındaki İzmir’de yaşayan Çağrı Özay’ın cep telefonu çaldı. Arayan gazeteci, babasının ismini, cep telefonunu, ev telefonunu, e-posta adresini ve yaşadığı ili bir bir sıraladı. Özay şokta! “Şu anda çok şaşırdım” diyerek tüm bu bilgilerin nereden yayıldığını sordu.

Cevap basit, artık bilgiler kişiye özel değil!
Türkiye’de toplam sayısı bilinmeyen ancak binlerle ifade edilebilecek sayıda insanın durumu Özay’ınki ile aynı. Nedeni ise Bilgi Teknoloji Kurumu’nun (BTK) uluslararası siber korsanlık grubu Anonymous tarafından “hacklenmesi”. Süreç şöyle gelişti: Anonymous Digiturk’e kızdı ve saldırıya geçti.

Digiturk’ü hedef alan saldırılar kapsamında düzenlenen en son eylemde elde edilen bilgilerin Pastebin sitesinde yayımlandı. Siber korsan grubu, Digiturk’ü blogger.com ve inci.sozlukspot.com gibi sitelere erişimi kesmekle suçluyor.

Saldırı, Twitter üzerinden Odigiturk adını alan bir Anonymous üyesi tarafından duyuruldu. Odigiturk mesajında, “Blogger.com ve inci.sozlukspot.com’a erişimi engelleyen Digiturk internete dehşet salıyor. Sansür, insan haklarının ihlalidir” açıklamasını yaptı. Diğer tarafta ise BTK’nın dört farklı veritabanının içeriğini ele geçiren grup, bu bilgileri Unnamed Anarchy isimli kullanıcı aracılığıyla Twitter’da yayımladı.

BTK tatbikattan yeni çıktı
Konu ile ilgili Radikal’e konuşan BTK Başkanı Tayfun Acarer ise siber saldırıların sürekli olduğunu, son olarak online tüketici hattının saldırıya uğradığını belirtti. Ancak Acarer bu saldırının pazar günü yapıldığını ifade ederek “Şu anda çok büyük bir saldırı var denemez” dedi.

BTK ise “hacklenme” iddialarına yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Kurum iddiaları yalanlayarak sadece 12 Şubat Pazar günü tuketici.btk.gov.tr adresine bir saldırı düzenlendiğini blidirdi. Ayrıca sitenin saldırı farkedildikten sonra hemen kapatıldığı kaydedildi.

15/02/2012 09:24
Yazarlar
Magazin Haberleri

Ebru Destan'ın eşinden açıklama

Ebru Destan'ın eşinden açıklama

Ebru Destan'ın eşi Mete İnan, evliliğine en büyük desteği veren amcası Serdar İnan'ın kendisine cephe aldığı ve borçlarından dolayı haciz işlemleri başlattığı iddialarına cevap verdi.Bir kez daha altını çizerek belirtmek isteriz ki Mete Okay İnan ve Ebru Destan’ın evlilikleri ile ilgili olarak ailemiz içerisinde hiçbir zaman hiçbir sorun yaşanmamıştır, yaşanmamaktadır.Aksi yöndeki iddia ve haberlerin tamamı asılsızdır.

Pınar Altuğ, o iddialara isyan etti

Pınar Altuğ, o iddialara isyan etti

Pınar Altuğ ,'Çocuğunu reklam için kullanıyor' iddialarına çok kızdı.Ne yalancılığım, ne sönük yıldızlığım kaldı.Ben bu sene sanatçılar arasında vergi sıralamasında 7.olmuşum, reklam peşinde mi koşacağım? Seda, Acun, Cem Yılmaz, Beyaz, Mehmet Ali, Hülya ‘dan sonra 7.olmuşum daha ne yapayım?

Şevval Sam, oğluna kavuştu

Şevval Sam, oğluna kavuştu

Şevval Sam, eski futbolcu Metin Tekin’le evliliğinden olan ve öğrenimine Amerika’da devam eden oğlu Tarık Emir’e kavuştu.Önceki gün annesi Leman Sam ve oğlu ile dolaşmaya çıkan şarkıcı, “Oğlum Amerika’dan yeni geldi.Biz de bunu kutlamak için hep birlikte dışarı çıktık” diye konuştu.

Aile şirketi kuracaklar

Aile şirketi kuracaklar

Kızı Kayla’yı büyüten Irmak Ünal, iş hayatına dönmeye hazırlanıyor.Oyunculuk tekliflerini yeniden değerlendirmeye başlayan Ünal, aynı zamanda kız kardeşi Yağmur ile şirket kuracaklarını açıkladı: “Kardeşimle şirket kuruyoruz. şimdilik detayları açıklayamam ama yapımcılık gibi bir şey olacak.

Demet Akbağ'ın muhteşem evi

Demet Akbağ'ın muhteşem evi

Elle Decor, yeni sayısı için Demet Akbağ’ın evine konuk oldu. Akbağ, dergiye verdiği röportajda sade, rafine ve şık deko-stilini anlattı.Yaşadığım yer, benim için her şey demektir. Belli bir yaşa gelip aile kurduktan ve çocuk sahibi olduktan sonra evinizi daha farklı yaşamaya başlıyorsunuz.