İzmir:
İstanbul:
Ankara:
Aydın:
Muğla:
Denizli:
       USD: 1.8236 EUR: 2.3158 GBP: 2.8814
Gülen grubuna cephe almayız

Gülen grubuna cephe almayız

Yargı ve Emniyet ile MİT arasında bir haftadır yaşanan krizin yansımaları sürüyor. MİT krizi etrafında yaşanan tartışmaları Radikal’e değerlendiren AK Part el Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, özel yetkili mahkemeler ve savcıların yetkilerine dokunulmayacağı sinyalini verdi.

“250’nci maddenin değişmesi yanlış olur” diyen Çelik, ‘AK Parti-cemaat çatışması’na dönük sorulara , “AK Parti kendi tabanıyla kavga etmez. 1-2 kişinin yanlışı bir gruba mal edilemez. Bürokraside 28 Şubat’ı yeniden hortlatmayız. AK Parti bu tuzağa düşmez” karşılığını verdi.

‘250. madde değişmesin’
Krizin patlak vermesinden sonra MİT ile özel yetkili savcılara yönelik yasal düzenlemeler gündeme gelmişti. Hükümet, Oslo Sürecine katılan Müsteşar Hakan Fidan ile eski M üsteşar Emre Taner ve Yardımcısı Afet Güneş’in yargılanmasını Başbakan iznine bağlayan 26’ncı madde değişikliğini Meclis’e getirdi.

Bu arada özel yetkili savcıların görev ve yetkilerini düzenleyen CMUK 250’nci madde de yeniden tartışmaya açıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ameliyat sonrası evinde ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in o akşam katıldığı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) konuyu gündeme getirdiği öğrenildi.

Ancak, AK Parti MYK üyelerinin neredeyse tamamı bu değişikliğe karşı çıktı. AK Parti yönetiminde, “250 değişirse Ergenekon süreci boşa çıkar” görüşü ağırlık kazandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de 250’nci madde değişikliğine karşı olduğunu açıkladı. Yürümekte olan Ergenekon, Balyoz gibi davaları hatırlatan Çelik, şu aşamada bu maddenin yerinde kalması gerektiğini savundu.

Çelik, “Yeri geldiği zaman özel yetkili mahkemeler de kaldırılır.Bunun için ihtiyaç olması gerekir. Bu mahkemelerde görev yapanlar ihtisas sahibi insanlar. O yüzden şu anda öyle bir ihtiyaç yok” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, MİT krizinin AK Parti ile Fethullah Gülen grubu arasında ‘çatışma’ya yol açtığı iddialarını da değerlendirdi. Cemaatlerde, gruplarda hatta siyasi partilerde yanlış yapan insanlar olabileceğini ancak 1-2 kişinin yanlışının bir camiaya yüklenemeyeceğini savunan Hüseyin Çelik, AK Parti’nin yüzde 50’lik oy almasında cemaatlerin de önemli payı olduğunu söyledi.

Çelik, “AK Parti kendi tabanına cephe almaz, onlarla kavga etmez. O cemaatin, hareketin mensuplarıyla ruh ve mana dünyamız örtüşür.Aynı atmosferin insanlarıyız. Birileri kavga istiyor olabilir ama biz bu tuzağa düşmeyiz. Muhalefet boşuna sevinmesin.

Onlara buradan ekmek çıkmaz” diye konuştu. Çelik’in sözleri AK Parti’nin 12 Haziran seçimleri öncesi kullandığı, “Aynı dağın yeliyiz biz, aynı bağın gülüyüz biz” şarkısının sözlerini hatırlattı

‘Niye düşmanlık edelim’
MİT krizinden sonra cemaate yakın oldukları öne sürülen ve KCK operasyonlarını yürüten polis şefleri görevden alındı. AK Parti’nin yaşanan krizden sorumlu tuttuğu cemaatin bürokrasideki kadrosunu tasfiye edeceği iddialarını da değerlendiren Hüseyin Çelik, “Cemaatler, sivil toplum kuruluşları bizim rakibimiz değildir.

Rakibimiz olan CHP ve MHP’ye bile düşmanlık etmezken onlara niye edelim. Suçun şahsiliği esastır. Bir kişinin hatasından başkaları sorumlu tutulamaz. Biz 28 Şubat’ı tekrar hortlatacak siyasi hareket değiliz” diye konuştu.

17/02/2012 08:58
Yazarlar
Magazin Haberleri

Ebru Destan'ın eşinden açıklama

Ebru Destan'ın eşinden açıklama

Ebru Destan'ın eşi Mete İnan, evliliğine en büyük desteği veren amcası Serdar İnan'ın kendisine cephe aldığı ve borçlarından dolayı haciz işlemleri başlattığı iddialarına cevap verdi.Bir kez daha altını çizerek belirtmek isteriz ki Mete Okay İnan ve Ebru Destan’ın evlilikleri ile ilgili olarak ailemiz içerisinde hiçbir zaman hiçbir sorun yaşanmamıştır, yaşanmamaktadır.Aksi yöndeki iddia ve haberlerin tamamı asılsızdır.

Pınar Altuğ, o iddialara isyan etti

Pınar Altuğ, o iddialara isyan etti

Pınar Altuğ ,'Çocuğunu reklam için kullanıyor' iddialarına çok kızdı.Ne yalancılığım, ne sönük yıldızlığım kaldı.Ben bu sene sanatçılar arasında vergi sıralamasında 7.olmuşum, reklam peşinde mi koşacağım? Seda, Acun, Cem Yılmaz, Beyaz, Mehmet Ali, Hülya ‘dan sonra 7.olmuşum daha ne yapayım?

Şevval Sam, oğluna kavuştu

Şevval Sam, oğluna kavuştu

Şevval Sam, eski futbolcu Metin Tekin’le evliliğinden olan ve öğrenimine Amerika’da devam eden oğlu Tarık Emir’e kavuştu.Önceki gün annesi Leman Sam ve oğlu ile dolaşmaya çıkan şarkıcı, “Oğlum Amerika’dan yeni geldi.Biz de bunu kutlamak için hep birlikte dışarı çıktık” diye konuştu.

Aile şirketi kuracaklar

Aile şirketi kuracaklar

Kızı Kayla’yı büyüten Irmak Ünal, iş hayatına dönmeye hazırlanıyor.Oyunculuk tekliflerini yeniden değerlendirmeye başlayan Ünal, aynı zamanda kız kardeşi Yağmur ile şirket kuracaklarını açıkladı: “Kardeşimle şirket kuruyoruz. şimdilik detayları açıklayamam ama yapımcılık gibi bir şey olacak.

Demet Akbağ'ın muhteşem evi

Demet Akbağ'ın muhteşem evi

Elle Decor, yeni sayısı için Demet Akbağ’ın evine konuk oldu. Akbağ, dergiye verdiği röportajda sade, rafine ve şık deko-stilini anlattı.Yaşadığım yer, benim için her şey demektir. Belli bir yaşa gelip aile kurduktan ve çocuk sahibi olduktan sonra evinizi daha farklı yaşamaya başlıyorsunuz.