CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, delegelere, "Demokratik tüzük için pazar günü Ankara'ya gelin" çağrısı yaparken, eski Genel Sekreter Önder Sav, delegelere, "Kurultay'a gitmeyin" diye seslendi. Ardından da Deniz Baykal, Kurultay'a gitmeyeceğini açıkladı.
İzmir'de Baykal'a yakınlığı ile bilinen partililer, Kurultay öncesinde Baykal'ı arayıp "Kurultay konusunda bir internet sitesine 'Bu Kurultay benim içime sinmedi. Gitmeyeceğim' diye açıklama yaptığınızı okuduk. Bu açıklamanız ne kadar doğru? Eğer doğruysa lütfen bu konuda bir basın toplantısı düzenleyin ya da herkesin duyabileceği şekilde açıklama yapın' ricasında bulundular. Baykal'ın yanıtı ise net oldu: "Bu kurultay partiyi bütünleştirmeyecek, ayrıştıracak. İçime sinmiyor. Kurultay'a gitmeyeceğim."
Baykal'ın İzmir'deki destekçileri bu konuda, "İzmir kurultay delegelerinin birçoğu belediye başkanı. Hepsini de bizzat Baykal o koltuğa taşıdı. 48 kurultay delegesinin en az 30'u Ankara'ya gitmeyecektir. Gitseler de oy kullanmadan salondan ayrılacaktır" yorumu yaptılar.
KADIN KOTASI
Kadınların tüzükte yüzde 33 kadın kotası istemesi de partide şaka konusu oldu. Erkek partililer birbirlerine, "Kadın kotası, genç kotası derken yakında biz de kotayla gireceğiz" demeye başladı. CHP İzmir İl Başkanlığı ise cumartesi akşamı İzmir'den 50 otobüs kaldıracak. İl Başkanı Tacettin Bayır, cuma günü Ankara'ya giderek Genel Merkez'de görüşmeler yapacak.











