Yukarı
308067

Başkan Ekrem Oran: "Çeşme'de güçlü bir belediye ile söz verdiğimiz çalışmaları yapıyoruz"

25 Aralık 2020 19:29

Ege'nin Sesi- Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Ege'nin Sesi TV'de Ulaş Üstündağ'ın konuğu oldu. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem programda söz verdiği çalışmaları gerçekleştirdiğini belirterek: "Biz varlık içinde yokluk yaşamak istemediğimiz için güçlü bir Çeşme Belediyesi yaratıyoruz" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

"ÇEŞME SALGINDA İZMİR'İN EN GÜVENLİ NOKTALARINDAN BİRİSİ"

Başkan Ekrem Oran devam eden koronavirüs pandemisi hakkında değerlendirmede bulunarak: "Çeşme'de ve İzmir'de felaketlerle dolu bir yıl geçirdik.  Çeşme'de birde yangın felaketi yaşadık. Ildır Mahallesi'nde bir gecede 3-4 bin kişiyi tahliye etmek zorunda kaldık. Koronavirüs salgınında Çeşme İzmir'de en güvenli noktalardan biri haline geldi. Çeşme'de sağlık emekçilerimiz gerçekten büyük bir özveri gösteriyor. Hepsine buradan çok teşekkür ediyorum. Önemli konulardan bir tanesi de bizim artış gösteren nüfus oranımız. Bizim kışlık nüfusumuz 44.400 kişi.  Bu adrese dayalı sistemle tespit edilen nüfus oranımız. Belediyemizin, emniyet birimlerimizin ve adliyelerimizin bütçesi de bu nüfusa göre. Fakat biz Çeşme'de gün geliyor 1 milyona yakın insana hizmet veriyoruz. Bayram dönemlerinde bu sayı 1.5 milyon insana çıkıyor.  Şuanda bile Çeşme'de 200 binden fazla kişi var. Bu konuyla ilgili biz bir kampanya başlattık. Çeşme'yi seven ve Çeşme'de kalmaktan mutluluk duyan vatandaşlarımızın biz ikametgahlarını Çeşme'ye almasını istiyoruz.  Bu sayede bizde Çeşme'ye vereceğimiz hizmetin kapasitesini artırabiliriz.  İnsanların Çeşme'ye büyük bir ilgisi var. Bizde zaten Çeşme'de turizm sezonunu 12 aya çıkarmak için kolları sıvamıştık bildiğiniz gibi" dedi.

"YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPALIM"

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yerel esnaf için çağrıda bulunarak: "Çeşme'de pandemi sürecinde  vatandaşlarımızın yerli esnaftan alışveriş yapması için çağrılar düzenliyoruz. Bizim kendi esnafımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Maalesef pandemi süreci insanları ekonomik açıdan olumsuz etkiliyor. Çoğu vatandaşımızın dükkanı maalesef kapalı.  Biliyorsunuz Çeşme'de yılbaşlarında büyük etkinlikler olur ve esnafın da yüzü gülerdi. Maalesef bu yıl  yılbaşı etkinlikleri de yok.  Biz sıkıntılara rağmen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak mücadeleyi kazanabiliriz. Bu şekilde de yaşadığımız olumsuz günleri aşabiliriz" dedi.

"BELEDİYE GELİRLERİ YÜKSELDİ"

Başkan Ekrem Oran mali açıdan güçlü bir belediye yarattıklarını belirterek: "Çeşme Belediyesi İller Bankası'ndan gelen paylarla belediyeyi idame etttiren bir anlayışta değil.  Biz İller Bankası'ndan gelen paya göre hareket etmiyoruz.  Ben ve arkadaşlarım göreve başladıktan sonra belediye gelirlerini yüzde 71 oranında artırdık.  Bunuda belediyemize ait olan gayrimenkulleri doğru değerlendirerek yaptık. Doğru şekillerde rayiç bedelllerle gayrimenkullerimizi kira yoluyla değerlendirdik. Diğer taraftanda gider kalemlerimizi kıstık. Kademe dediğimiz atölyemizi Çeşme Belediyesi'nde kurduk. Geçmiş sene 480.000 lira harcama yapmışken bu dönemde ise 1.450.000 harcama yaptık. Biz varlık içinde yokluk yaşamak istemediğimiz için güçlü bir Çeşme Belediyesi yaratıyoruz" dedi.

"YÜKSEK KATA İZİN VERMİYORUZ"

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaşanan deprem felaketinden sonra atılması gereken adımlara dikkat çekerek: "Biz Çeşme'de hiç bir şekilde yüksek kata izin vermiyoruz.  Jeolojik etütlere de inanıyoruz. Gelir gelmez bir jeoloji mühendisini de işe aldık. İmar çalışmalarında jeoloji mühendisimiz işin başında durarak gerekli etütleri yapıyor. Binalarımızı da doğru yapmalıyız. Depremden sonra ah vah dememek için bu işi sıkı bir şekilde denetlemeliyiz.  Depremin elbette Çeşme'ye etkileri oldu. Kimi kamu binalarımız olumsuz etkilendi. Kütüphanemizi boşaltmak zorunda kaldık. Onu da başka bir belediye binamıza taşıyoruz.  Bazı camilerimizde ve Ilıcada'ki bir apartmanımızda da sıkıntılar yaşadık.  Herşeye rağmen Çeşme'de çöken binamız olmadı ve bir can kaybı yaşamadık. Depremin olduğu gecede hemen belediye ekiplerimiz Bayraklı'ya ulaştı. Dışarıda kalan vatandaşlarımıza sıcak yemek servislerimizi yaptık. Bir çadırda da çocuklarımıza eğitim verdik" dedi.

"PARASINI VERDİK VE ALDIK"

AKP Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş'ın Reisdere Mahallesi’nde bulunan TOKİ arazisinin, Çeşme Belediyesi’ne pazaryeri yapılması için devredildiğine ilişkin açıklamalarına cevap veren Başkan Ekrem Oran: "AKP ilçe başkanı olan bir hanımefendi geçen bir TV'de söz konusu yeri Çeşme Belediyesi'ne devrettiklerine dair açıklama yaptı. Açıkcası kendisinin acemiliğine veriyorum. Kötü niyetli değil ama bu konuda bir bilgi eksikliği var. Biz orayı TOKİ'den emlak emsal değerinden yüzde 10-15 civarında fazladan ödeyerek 709 bin liraya aldık. TOKİ idaresine de teşekkür ediyorum. Bize burayı satmayı kabul ettiler. Bürokratik işlemleri de kısa sürede hallettiler.  Ama AKP İlçe Başkanı'nın dediği gibi bir devir söz konusu değil. Biz parasını verdik ve aldık. Burası aynı zamanda benim en az oy aldığım bölge. Buraya Çeşme'nin ilk kapalı pazar yerini yapıyoruz. Altında da otopark olacak. Üzerinde de düğün salonu da bulunacak" dedi.

"EVDE BAKIM HİZMETLERİNE DAİR SÖZ VERMİŞTİM"

Çeşme'de dikkat çeken sağlık hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Oran:  "Çeşme'de evde bakım hizmetlerinin olacağına dair söz vermiştim. Ben verdiğim sözleri tutmasını bilirim. Dr. Tayfun Aydemir Sağlık Merkezimizde  fizyoterapistlerimiz ve sağlık görevlilerimiz var.  Aynı zamanda hasta nakil aracımızda var. Burada durumu acil olmayan fakat hastaneye gidebilecek şartları olmayan hastalarımızın yardımına koşuyoruz. Hasta nakil hizmetlerimiz devam ediyor. Çeşme'de şuan evde karantinada olan koronavirüs hastalarımızında yanındayız. Sabah ve akşam yemeklerini hastalarımızın evlerine götürüyoruz" dedi.

"BÜTÜN ÇEŞMELİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ"

Gelecekte yapacağı çalışmaları aktaran Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran: "Benim yakamda artık Çeşme rozeti var. Hiç bir şekilde partizanlık yapmadım. Bütün Çeşmeli vatandaşlarımın hizmetindeyim. Ne söz verdiysem tek tek hepsini yapmaya başladık.  Bizi lüften vatandaşlarımız izlesin ve izlerken de tek tek not alsınlar. Elbette pandemi dolasıyla ertelemek zorunda olduğumuz çalışmalar oldu. Üç tane masal evimiz olacaktı. Çocuklarımza burada  bakacaktık. Annelerine de meslek edindirme kursları verecektik. Germiyan'da, Ovacık'ta ve Reisdere'de bu hizmetlerimizi harekete geçirecektik. Ilıca'da iki tane büyük projemiz var. Migros'un üstünda kapalı duran o binayı kültür merkezi haline getiriyoruz. 550 kişilik dev bir merkez olacak. Kültür turizmi de artık Çeşme'de olacak. Çeşme'de bir sağlık sorunu var. Bir hastanemiz var fakat bu nufüsa yetmiyor. Başkent Üniversitesi'nde Dr. Mehmet Haberal ile görüşme yaptık buraya bir sağlık merkezinin kurulması için. Bu konudaki çalışmalarda Sağlık Bakanlığı'nın imza aşamasında bekliyor.  Yetkililerimize sesleniyor ve rica ediyorum.  Ilıca'daki bu sağlık tesisimizin onayını bir an önce versinler.  Seçimlerde söz verdiğim gibi  Çevre Koruma Şube Müdürlüğü kurduk. Belediyemizde Çevre Mühendisi yoktu.  Biz aynı şekilde ses kontrol yetki belgesi aldık. Bu yaz 2021'de Çeşme'nin hiç bir yerinde gürültü kirliğine izin vermeyeceğiz.  Şimdiden uyarıyorum Alaçatı'da özellikle ses ve gürültü yapacak kimse dükkan kiralamasın. Biz ne eğlenmek isteyeni nede dinlenmek isteyeni mağdur etmeyeceğiz . Whatssap şikayet hattımız çok güzel çalışıyor. Yeni bir çözüm masasını da oluşturuyoruz. 330 emekçiyi kapsayan toplu sözleşmemizi DİSK-Genel-İş ile imzaladık. Davul zurna ile pandemiden dolayı olmadı ama emekçilerimizi sevindiren bir sözleşmeye imza attık. KYK'dan Çeşme Belediyesi'ne geçiş yapan işçilerimizinde toplu sözleşmesi oldu. Siyaset hizmet etme sanatıdır. Hizmet etmek ve çalışmak lazım. Bilgi sahibi olmadan da asla fikir sahibi olmamak lazım. Bunu kime söylediğimi de biliyorsunuz. Ben Çeşme'yi ve Çeşmeliler çok seviyorum" dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR