Yukarı
315268

Başkan Adil Kırgöz: "Dikili’yi tepeden tırnağa yeniliyoruz"

08 Mart 2021 17:26

Ege'nin Sesi- Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz Ege’nin Sesi TV’de yayınlanan Siyaset Gündemi Programında Ulaş Üstündağ’ın konuğu oldu. Başkan Adil Kırgöz Dikili’de yapılan çalışmalardan bahsederek: “Türkiye’de özenilen bir kent yaratıyoruz. Artık diğer kentlerle Dikilimiz yarış halinde olacak” dedi.

İŞTE BAŞKAN ADİL KIRGÖZ’ÜN AÇIKLAMALARI:

“KADINLARMIZA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ilçede kadınlara yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek: “Dünyada her şey kadının eseri. O yüzden kadınlarımıza özen göstermemiz gerekiyor. Fakat 21. Yüzyılda hiç olmayacak şekilde kadına yönelik şiddet haberlerini duyuyoruz. Aynı şekilde kadına yönelik haksızlıklara da şahit oluyoruz. Bu mağduriyetlerin sonlanması için bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bundan sonra bu tarz kötü haberleri duymak istemiyoruz. Bizde kadınlarımıza yönelik birçok proje geliştirdik.  İsmet Paşa Mahallemizde bir Masal Evi oluşturduk. Kadınlarımız bu yerde tarihi halılar üretiyor. Düzenlediğimiz kurslarla da yeni bilgiler ediniyorlar. Masal Evi’mizin bir başka odasını mutfak haline getirdik. Burada kadınlarımızın reçel ve sabun gibi aklınıza gelebilecek her şeyi üretiyorlar. Bir başka odada ise sosyologlarımız ve psikologlarımız kadınlarımıza destek veriyor. Aynı zamanda bir oyun odamız var. Bu merkezde eğitim gören ve üretim yapan kadınlarımızın çocuklarına orada bakıyoruz. Şehrimizdeki kadınlara ve çocuklara yönelikte modern parklar yapıyoruz. İlçemizde Büyükşehir ile birlikte kadınların kooperatiflerde üretim yapmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çünkü biz kadınlarımızın ailelerine destek olmasını ve maddi açından güçlü olmasını istiyoruz. Kadınlarımız ürettikleri her şeyi de İzmir’deki pazarlarda satıyorlar.  Bizimde ileri de daha güzel uygulamalarımız olacak. Bunun içinde mekanların boşalmasını bekliyoruz. 13 sokak dediğimiz yerde çalışmalar yapıyoruz. İlerleyen günlerde orada Dikili Belediyesi olarak bir satış yeri oluşturacağız.  Ve oradaki ürünlerin hepsi Dikilili kadınların ürettiği ürünlerden oluşacak.  Sahil kenarında Dikili El Emeği Pazarı’nda da gereken düzenlemeleri yapacağız” dedi.

"BELEDİYE OLARAK SEFERBERLİK BAŞLATTIK"

Koronavirüs salgınına yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Adil Kırgöz: “Bu süreçte sağlık emekçilerimize çok teşekkür ediyorum. En büyük fedakarlığı onlar yaptılar. İlk önce bildiğiniz gibi 65 yaş üstü vatandaşlarımıza bir kısıtlama geldi. Bizde bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalara başladık hemen. Biz belediye olarak hijyen seferberliği başlattık. Bütün kamu kurumlarını ve işlek yerleri titizlikle temizledik. Maske ve hijyen malzemeleri dağıtımlarımızda halen devam ediyor. Sürecinde başında ve ilerleyen günlerde kapanan mekanlar oldu. Bazı vatandaşlarımız evlerine ekmek götüremez duruma geldi. Bizde bu süreçte bizden destek isteyen herkesin yanında olmaya çalıştık. Gıda paketi dağıtımlarımızı kesintisiz olarak sürdürdük.  Bu süreç devam edeceğe benziyor. Vatandaşlarımız da lütfen kurallara uymaya etsin” dedi.

"DEPREM GERÇEĞİ İLE İLGİLİ ORTAK AKIL OLUŞTURULMALI"

İzmir’de yaşanan depremden sonra yapılması gereken çalışmalara değinen Başkan Adil Kırgöz: “30 Ekim’de güçlü bir deprem yaşadık. Hepimiz çok üzüldük ve yitirdiğimiz vatandaşlar oldu bu süreçte. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. 99 depreminden önce yapılan binaların çoğu sıkıntılı.  Bizim bu binaları dönüştürmemiz gerekiyor. 99’dan sonra ise yönetmelik değişti. Yeni yapılan binalar tabi daha güvenli. Dönüşüm yapmakta ciddi bir maliyet. Bununla ilgili olarak merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin oturup bir planlama yapması lazım. Bir ortak akıl oluşturmamız gerekiyor deprem gerçeği ile ilgili” dedi.

"DİKİLİ DEĞİŞİYOR"

Dikili’de yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Adil Kırgöz: “Dikili’yi tepen tırnağa yeniliyoruz. Tepeden tırnağa Dikili değişiyor. Tüm yollarımız Büyükşehir’in desteğiyle yenileniyor. Belediye hizmet binamızla ilgili yapım ihalemiz gerçekleşiyor. 2-3 ay sonra da temel atılmış olacak. Atatürk Meydanı’nda bulunan eski belediye binamızın da zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Kültür Merkezi’mizin de planları çizildi. Kiracının çıkmasını bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından da Dikili’ye devlet hastanesinin temelleri atılıyor.  Dikili’ye tam donanımlı bir hastane geliyor. Balıkçı Barınağı ile ilgili de yapım ihalesini bekliyoruz. Ayrıca Sayın Kaymakamımız öncülüğünde Dikili’ye bir huzurevi kazandırıyoruz. 69 yataklı bir huzurevimiz olacak. Dikili’de rahatlıkla bir seferberlik olduğunu düşünüyorum. Artık turizminde 12 ay boyunca gerçekleşeceğini düşünüyorum” dedi.

"BELEDİYEDE MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK"

Belediyede mali disiplini sağladıklarını belirten Başkan Adil Kırgöz: “İzmir belediyeleri içerisinde bütçe gerçekleşmesi açısından ekonomisi en bozuk belediyeyi devraldık. 56 milyon gerçekleşen bütçeye karşı 90 milyonluk borcu olan bir belediye vardı.  Biz mali disiplini sağlamak için ciddi anlamda bir tasarruf tedbiri uyguladık. Aylık 648 bin TL olan araç kiralamasını biz 116 bin TL’ye düşürdük. 1 yılda sadece akaryakıttan 255 ton tasarruf yaptık. Belediyenin alacaklarını takip ettik ve tahsis ettik. Hızlı bir şekilde bütçeyi düzelttik. Şuan hiçbir sıkıntımız yok. 35-40 milyona yakın borçlarımıza da sıfırladık” dedi.

"DİKİLİMİZ YARIŞ HALİNDE OLACAK"

Dikili’de gelecek günlerde yapılacak olan çalışmalara değinen Başkan Adil Kırgöz: “Türkiye’de özenilen bir kent yaratacağız. Artık diğer kentlerle Dikilimiz yarış halinde olacak. Kent Merkezimizde küçük bir binamız var. Orada Kent Arşivi kuracağız. Vatandaşlarımız burayı ziyaret edebilecek. Ayrıca ekonomik fiyatlarla çaylarını içip sohbet edebilecekler. Biz kentimizin arşivini kuracağız. Güzel bir kütüphanemizde olacak. Otoparkla ilgili çalışmalar sürüyor. Doğalgazla ilgili de oy birliği ile meclisten karar aldık. Bu konuda girişimleri de başlattık” dedi.

"DOĞAL GÜZELLİKLERİ PLANLAYARAK KORUYACAĞIZ"

Başkan Adil Kırgöz Dikili’de doğal güzellikleri korumak için planlama çalışmalarına başladıklarını belirterek:   “Dikili’nin her mahallesinde farklı farlı güzellikler var. Bu güzelliklerin korunması içinde planlama yapılması gerekiyor. Ben planlamaya önem veren birisiyim. Eğer ormansa o bölge orman olarak planlanacak. Eğer tarım arazisi ise tarım olarak planlanacak. Biz bu işlemleri başlattık. Dikili’nin planlı bir şekilde büyümesinden yanayız. Bu planlama çalışmaları da bittikten sonra ilçemizin doğasını ve dokusunu daha rahat bir şekilde koruyacağız” dedi.

"TARIMA YÖNELİK DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR"

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz tarım alanında yapılan çalışmaları anlatarak: “Tarımda ilçemizde gelişiyor. Dikili çilek üretiminde adından söz ettiriyor. Ama ilerleyen günlerde daha çok konuşulacak. Çünkü bilinçli üreticilere sahibiz. Pandemi süreci olmasaydı eğer biz çilek ve bamya festivalleri düzenleyecektik. Mısır, ayçiçeği ve zeytinde şehrimizde kaliteli bir şekilde üretiliyor.  Biz belediye olarak da üreticilerimizin her zaman yanındayız. Ayrıca Başka Bir Tarım Mümkün diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi de üreticilere büyük katkılar sunuyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan dağıtımları yapılıyor biliyorsunuz. Aynı zamanda fidan dağıtımları da gerçekleşiyor. Bu yüzden bence İzmir çiftçisi çok şanslı. Çünkü tarıma büyük önem veren bir yerel yönetime sahipler. Kuraklık soruna karşı da suyun doğru kullanımı noktasında İzmir Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları sürüyor” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR