Yukarı
315448

Başkan Erhan Kılıç: "Büyük projeler kısa zamanda başlıyor"

10 Mart 2021 17:29

Ege'nin Sesi- Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç Ege’nin Sesi TV’de Siyaset Gündemi Programında Ulaş Üstündağ’ın konuğu oldu. Başkan Erhan Kılıç önemli yatırımların kısa bir süre içerisinde başlayacağının müjdesini vererek: “1.5 yıllık süreçte biz stratejik planlarımızı hazırladık. Pandemi bizi biraz engelledi. Hem maddi olarak hem de manevi olarak. Gelen paylarımız biraz düştü bu dönemde. Fakat biz payların düşmesine rağmen sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda vatandaşlarımıza yardımlarımızı sürdürdük. Fakat bu süreçte iyi bir hazırlık yaptık. Kısa bir sürede büyük projelerimiz de başlayacak” dedi.

"CİNSİYET EŞİTLİĞİNE BÜYÜK BİR ÖNEM VERİYORUZ"

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ilçede kadınlara yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek: “Bütün Buca’daki emekçi kadınlarımıza desteklerimizi sunmaya çalışıyoruz. Çalışan kadınlarımızın en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi de kreşlerdir. Pırlanta Merkezlerimiz kadınlarımıza bu konuda 3 saat hizmet veriyordu. Ama biz bunu tam güne çıkartmak için çalışmalarımızı yapıyoruz.  Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla cinsiyet eşitliği konusuna özel olarak bir önem veriyoruz. Zaten Buca Belediyemizde kadın ve erkek istihdam oranı da eşit durumda. Evde kadınlarımız ürettikleri ürünleri de üretici kadın pazarlarımızda satabiliyorlar. Mevlana Tesisleri’nin oraya bir üretici kadın pazarı kurduk. Bu pazarda kadınlarımız ürünlerini satarak evlerine katkıda bulunuyorlar. Bizde bu sayede kadınlarımızın toplumda daha görünür hale gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Şuanda zaten yeni bir yer arayışına da girmiş durumdayız" dedi.

"SALGINDA VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Başkan Erhan Kılıç koronavirüs salgını sürecinde yapılan çalışmaları anlatarak: “Pandeminin yayılmasını engellemek için dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyoruz. Kaymakamımızla da denetimlerimizi sürdürüyoruz. Kalabalık ortamlarda da maske ve mesafe uyarılarımıza devam ediyoruz. Bu süreçten maddi olarak çok ciddi etkilenen vatandaşlar oldu. Özellikle esnaflarımız. Kahveci esnafımızda biliyorsunuz yeni dükkanlarını açabildi. Bizde onlara destek olmak için Mart Ayı meclisimizde karar aldık. 500 TL’lik bir nakdi yardım yapacağız kahvecilere ve çay ocağı işletmecilerine yönelik. Daha öncede berber ve kuaförlerimize yönelik desteğimiz olmuştu. Sanatçılarımıza yönelikte desteklerimiz sürüyor. Zaten yerel yönetimler bu zamanlar için var” dedi.

"YENİ BİR PLANLAMA YAPILMAK ZORUNDA"

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç şehrin felaketleri en az zararla atlatabilmesi için yaşanabilir kentlerin yaratılması gerektiğini belirterek: “Başka felaketlerde yaşadık. Bildiğiniz gibi en son İzmir depreminde de yitirdiğimiz canlar oldu. Deprem bir doğa olayı ve her zamanda olacaktır. Ama maalesef insanlarımızı dayanıksız binalar öldürüyor.  99 depreminden önce yapılan binalarımızın çoğu sıkıntılı. 99 deprem yönetmeliğinden sonraki binalarımız ise daha sağlam kabul ediliyor. 99’dan önceki binalarımızla ilgili olarak yerinde dönüşüme de karşıyım. Çünkü bizim yeni bir yaşanabilir şehir planına ihtiyacımız var. Yaşanabilir şehir planı içinde geniş bir alana plan yapmak zorundayız. Geniş bulvarlar ve caddeler yaratmak zorundayız. Böylelikle insanların nefes alabileceği kentler yaratabiliriz. Eğer eski türlü yaparsak yapı stokumuz aynı şekilde devam edecek. Bence İzmir’in tüm olarak gözden geçirilmeli ve ona göre bir yapılaşma politikası yaratılmalı. Bildiğiniz gibi ciddi bir iklim krizi tehlikesiyle de karşı karşıyayız.  Sel felaketlerine ilişkin zaten İzmir Büyükşehir Belediyemiz büyük bir alt yapı çalışması sürdürüyor.  Buca’nın yağmur suyu ve atık kanalları yüzde 80 oranında tamamlanmış olacak. Fakat iş sadece alt yapı ile bitmiyor. Çünkü gelecekte dediğimiz gibi ciddi bir iklim krizi ile de karşı karşıyayız. Bizim karbon ayak izini düşürmemiz gerekiyor. Bunun içinde bütün Dünya olarak harekete geçmeliyiz. Yoksa gelecek kuşakları karanlık bir Dünya bekliyor. İzmir’de en son yaşadığımız aşırı yağışlarda bunun bir göstergesi” dedi.

"TUNÇ BAŞKANIN GÖZÜNDE BUCA'NIN AYRI BİR YERİ VAR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca’ya ayrı bir önem verdiğini belirten Başkan Erhan Kılıç:  “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le de devamlı görüşüyoruz. Geçtiğimiz günde kendisini ziyaret ettim.  Bu ziyarette Büyükşehir’in Buca’ya yapacağı projeleri konuştuk. Bizde ilçe belediyesi olarak hangi katkıları verebileceğimizi söyledik. Tunç Başkanımız bizi projelerle ilgili bilgilendirdi.  Ayrıca Tunç Başkanımızın gözünde Buca’nın ayrı bir yeri var.  En büyük proje olan zaten Buca Metrosu da yakın zamanda geliyor. Yine Büyükşehir’in Şirinyer Projesi de yakın zamanda başlayacak.  Portakal Vadisi devam ediyor ayrıca Yedigöller’ de de bir düzenleme yapılıyor. Büyükşehir Belediyemiz Buca’ya hak ettiği hizmeti getirmeye başladı” dedi.

"HALKIN KATILIMI ÇOK ÖNEMLİ"

Buca’da yönetime halkın katılımı önemsediklerini belirten Başkan Erhan Kılıç:  “Yerel yönetimlerde katılımcılık anlayışı çok önemli. Vatandaşlarımızın ve demokratik kitle örgütlerinin yapılacak olan projelerdeki fikirlerini çok önemsiyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda da vatandaşın hayatına dokunabilecek projeler daha büyük öncelikli. Bizde bu projeleri hayata geçirirken Buca Gönüllü Katılım Platformu ile onların fikirlerini alıyoruz” dedi.

Avrupa’dan Buca’ya verilen Yılın Partner Şehri Unvanı ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Erhan Kılıç:  “Normalde o toplantı Strasburg şehrinde olacaktı. Ama pandemiden dolayı online olarak yapıldı.  Yılın Partner Şehri ödülünü almakta öyle kolay bir şey değil.  Bunun için BM’nin sürdürebilir kalkınma ilkelerini karşılıyor olmanız lazım.  Bizde Buca Belediyesi olarak bu ilkelerin karşılanması noktasında hızlı bir şekilde çalışmalar yapıyoruz.  Bizim çalışmalarımızda Avrupa Demokrasi Haftası katılımcıları tarafından çok beğenildi. Bize de bu yüzden böyle bir unvan verildi” dedi.

"ADALET BAKANLIĞININ KAPATMA KARARINI BEKLİYORUZ"

Buca Cezaevi’nin kaldırılması süreciyle ilgili konuşan Başkan Erhan Kılıç : ”Buca’da belediye başkanlığı yapmış herkesin en büyük hedeflerinden birisi o cezaevinin oradan kaldırılması. Aslında Buca cezaevi ilk başta şehrin dışına yapılmıştı. Fakat sonra şehir büyüdükçe o cezaevi şehrin içinde kaldı. Ama artık verdiğimiz mücadelede sonuç almaya başladık. Ak Partili vekiller Attila Kaya ile Hamza Dağ’da bu konuda ciddi mücadele verdiler. Aynı şekilde CHP’nin milletvekilleri de canla başla çalıştılar. Cezaevinin kapalı bölümünde ise şuan hükümlü kalmadı.  Sadece açık cezaevinde mahkumlar var. Onlarda kapanma kararı Adalet Bakanlığı’ndan geldiğinde nakil edilecekler.  Bizde o kararı bekliyoruz. Maalesef hak etmediğimiz şekilde o yapı Buca’nın simgesi haline gelmiş durumda. Bizde bu durumdan kurtulmak istiyoruz” dedi.

"BÜYÜK PROJELER KISA ZAMANDA BAŞLIYOR"

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç büyük projelerin kısa zamanda başlayacağını belirterek: “1.5 yıllık süreçte biz stratejik planlarımızı hazırladık. Pandemi bizi biraz engelledi. Hem maddi olarak hem de manevi olarak. Gelen paylarımız biraz düştü bu dönemde. Fakat biz payların düşmesine rağmen sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda vatandaşlarımıza yardımlarımızı sürdürdük. Fakat bu süreçte iyi bir hazırlık yaptık. Kısa bir süre sonra büyük projelerimiz de başlayacak. Ata Evi’nden tutun, sporyum ve kapalı pazar yerleri gibi büyük yatırımlarımız gerçekleşecek. Yıldız Sarayı’nın olduğu yerde ciddi bir kompleks hazırlığına da başladık. İçerisinde Kültür Merkezimiz de yüzme havuzumuzda olacak. Ova Bölgesi’nde de bir sosyal market açıyoruz. O bölgeye de bir belediye birimi kuracağız.  Biz spora çok önem veriyoruz. Özellikle spor tesislerine ciddi bir yatırım yapacağız. Hemen hemen her yere hitap edecek kapalı spor salonları ve yüzme tesisleri yapacağız. Gençlerimizin geleceğe hazırlanmasını çok önemsiyoruz. Bu yüzden ders alabilecekleri dershane tarzı eğitim kurumları yaratacağız.  Biz engelliler, kadınlar ve gençler için projelerimizi en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.  Bekir Coşkun Parkı’da Menderes Mahallemiz açısından çok güzel oldu.  Aynı şekilde Yıldız Mahallesi’ne de büyük bir park düşünüyoruz. Tarımsal üretim alanında da çok önemli yatırımlar yaptık. Buca Belediyesi’ne ait olan arazilerin boş ve atıl durumda kalmasını istemedik.  Biz bu alanlarda ekim ve dikim faaliyetleri yaptık. Bu faaliyetlerin sonuçlarını da halkımızla paylaştık.  Razaki ve benekli üzümleri içinde üretim devam ediyor. Biz bu üretimi daha çok artıracağız” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir'de 'Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı' yapıldı

İZMİR'de Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD ve Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAK-TİM) iş birliğinde Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, iguana, kuzu, keçi, kedi,...

Efe'nin organları ölmeden önce bağışlanmış

İZMİR'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her...


İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...


Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....


Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu.  Başkan Tugay, her yıl katlanarak...

Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu!

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacak. Tüm güne yayılacak etkinlikler kapsamında dansta...


Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran'ın acı günü

Başaran'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Beydağ Merkez Camii'nde kaldırılacak. 

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Paris Hilton ikinci çocuğunun yüzünü ilk kez gösterdi

Hilton otellerinin varisi Paris Hilton 5 aylık kızının ilk resmi fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. 43 yaşındaki sosyetik isim Paris Hilton, anne olmanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR