Yukarı
316013

Başkan Cemil Tugay: "Karşıyaka'daki sağlık ve eğitim olanaklarını artırıyoruz"

17 Mart 2021 14:02

Ege'nin Sesi- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Ege’nin Sesi TV’de yayınlanan Siyaset Gündemi Programı’nda Ulaş Üstündağ’ın konuğu oldu. Başkan Cemil Tugay daha iyi bir kent yaratmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek: “Daha iyi bir kent yaratmak istiyoruz. Mevcut alt yapı ve üst yapı sorunlarıyla ilgileniyoruz.  Daha sosyal ve daha aktif bir kent yaratıyoruz. Eğitim ve sağlık olanaklarının da artırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

İŞTE BAŞKAN CEMİL TUGAY’IN AÇIKLAMALARI

"BİZDEN YARDIM İSTEYEN HERKESİN YANINDA OLDUK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay koronavirüs salgını sürecinde yapılan çalışmaları anlatarak: “Bireysel önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Bu sürecin 1-2 ay daha devam edeceğini düşünüyoruz. Hasta sayısı azaldığı için epey rahatlamıştık. Fakat son dönemde hasta sayısı yeniden artışa geçti. Bu yüzden daha dikkatli olmak zorundayız. Bu süreçte sağlık emekçilerimiz de büyük bir özveri gösteriyor. Her 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık emekçilerimizle bir araya geliyorduk. Fakat bu 14 Mart salgının birinci yıl dönümüne geldi. 378 sağlık çalışanımızı maalesef kaybettik. Bizde sağlık çalışanlarımızın gösterdiği özveriyi sembolleştirmek için onlar için bir anıt diktik. Diktiğimiz anıtla birlikte fedakar sağlık çalışanlarımızın her zaman hatırlanmasını istedik. Salgınla mücadele içinde kendi önlemlerimizi aldık. Sağlık ekiplerimizin çalışmalarına da devamlı destek olduk. En önemli çalışmamız da bu dönemde sosyal yardım konusunda oldu. Biliyorsunuz salgın sonucunda işsizlik ve yoksulluk arttı. Bizde bizden yardım isteyen vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Aynı şekilde öğrencilerimizin online eğitim alabilmesi için gereken araç ve gereçlerin sağlanmasına yönelik çalışmalar yaptık. Karşıyaka’daki sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle bir dayanışma ağı kurduk.  Bu dayanışma ağını bütün Karşıyaka sahiplendi. Kahvehane, kafeterya ve oyun salonu gibi yerler uzun bir süre kapalı kaldı. Geçimlerini bu yerden sağlayan vatandaşlarımızı da maddi yardımda bulunduk.  Dezavantajlı mahallerimize de toplu erzak dağıtımları yaptık.  Bu sürecin yerel yönetimlere de etkileri oldu. Bildiğiniz gibi İller Bankası’ndan gelen paylar azaldı. Personel sayımızda esnek çalışma modelinden dolayı düşüşler yaşandı. Belediyemize gelir getiren faaliyetlerde ise kısıtlama önlemleri nedeniyle sorunlar yaşandı. Ama ne olursa olsun vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık” dedi.

"İNSANLARI KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEĞİZ"

Başkan Cemil Tugay İzmir’de yaşanan deprem sonraSI kentsel dönüşüm çalışmalarının önem kazandığını belirterek: “Bu deprem bize binalarımızın sağlamlığı konusunu sorgulatır hale getirdi. Sadece Karşıyaka’da bize 5600’e yakın ihbar geldi. Arkadaşlarımız bunların hepsini inceledi. Ve yaklaşık 1000 civarında hasarlı bina tespit ettik. Bu binalardan da 200’ü ağır ve orta hasarlıydı. Bugünlerde o binaların yıkımları gerçekleşiyor. Birde bu depremde hasar almasa da ileri de olabilecek deprem açısından riskli yapılarımızda bulunuyor. Bizde bu binaların dönüşümü için bir kentsel dönüşüm müdürlüğü kurduk.  Biz bu süreçte aktif bir belediye olmak istiyoruz. Ve bu konuyu da oldukça ciddiye alıyoruz.  Biz her şeyden önce insanlarımızı kentsel dönüşüm konusunda bilgilendiriyoruz. Onlara haklarının neler olduğunu anlatıyoruz. Binalarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması konusunda da onlara yardımcı oluyoruz.  Bu iş içinde kentsel dönüşüm ofisleri açacağız.  Biz belediye olarak bu işin daha sağlık yürümesini istiyoruz.  Herkesin görüşünü almak içinde şuanda toplantılar gerçekleştiriyoruz.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde ve vatandaşa danışarak yaptığı çok güzel projeler var.  Uzundere ve Örnekköy’deki kentsel dönüşüm çalışmaları bunun bir göstergesi.  Bizde vatandaşımıza bu konularda yardımcı olacak bir sistem kuruyoruz. Bu sistemle birlikte kentsel dönüşümde sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini amaçlıyoruz.  Deprem konusunda da artık dayanıksız binaların yapılmasına izin vermemeliyiz. Mevzuatlarda eksiklikler varsa bunları gözden geçirmeliyiz. Kamunun da denetimlerini sıklaştırması gerekiyor. Zemin konusunda da dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

"MADDİ KAYNAKLARIMIZI AKILCI KULLANIYORUZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay belediyede mali disiplinin sağlandığını belirterek: “Belediye olarak kendimizi güçlü hale getirmeye çalıştık. Benden önceki dönemdeki sıkıntı piyasaya vadesi geçmiş çok fazla borç olmasıydı. Bu yüzden 190 tane haciz işlemi vardı.  Fakat şu anda belediyeye yönelik bir haciz dosyası yok. Biz borç ödenmesine de devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi piyasanın da şartları kötü. Bu dönemde gelirlerimiz de düştü. Bizde tasarruf önlemlerine yöneldik bu yüzden.  Elimizdeki maddi kaynağı da akılcı kullanıyoruz. Bu süreç için daha profesyonel çalışmalar yapıyoruz. Maddi kaynak arayışı içindeyiz. Dışarıdan destekler almaya çalışıyoruz.  Biz hangi sorunlar olursa olsun hizmetten de geri kalmayacağız” dedi.

"BAKANLIKTAN ADIM BEKLİYORUZ"

Karşıyaka’daki hastane ve stat talepleri konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Cemil Tugay: “Ben Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin eski doktorlarından biriyim.  Bu hastane Karşıyaka’ya çok önemli hizmetler etti. Fakat daha sonra Çiğli Bölge Hastanesi’ne taşındı. Bu kararı yanlış bir karar olarak görüyorum. Orada bir hastane olması gerektiğini düşünüyorum. Küçükte olsa bir hastane olmalı. Çünkü sağlık hizmetinde bir aksama oldu. Bayraklı’da da bir şehir hastanesi yapılıyor. Bu hastaneye de yüzde 70 oranında doluluk garantisi veriliyor. Bu yüzden bu hükümet döneminde ben Karşıyaka’ya yeni bir hastane yapılacağından ümitli değilim. Fakat biz bu konuda ısrarımızı sürdüreceğiz.  Stadın da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması konusunda talebimiz var. Stadı kaynak eksikliği nedeniyle bakanlık yapamıyor.  Eğer bize tahsis edilirse biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile stadı yapma konusunda bir görüş önerisi verdik.  Bakanlıkta ortak yapılması konusundaki görüşe sıcak baktığını söyledi. Biz şuanda bakanlıktan adım bekliyoruz” dedi.

"CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE YANLIŞ SÖYLEMLER ORTAYA ATILDI"

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki imar planına ilişkin açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay:  “Cumhuriyet Mahallemiz izinsiz bir şekilde oluşturulmuş bir alan. Tabi burada bir imar planı da yok. Binasını yenilemek istediklerinde vatandaşlarımız sıkıntılarla karşılaşıyor. Tapu sorunu olanda çok sayıda insanımız var.  Düzensiz yapılaşma da olunca maalesef alt yapı hizmetlerinde sorunlar oluyor.  Yapılan anket çalışmalarında da vatandaşlarımızın şikayetleri tespit edildi.  Benden önceki dönemin son Büyükşehir Belediye Meclisi’nde burayla ilgili bir imar çalışması yapılmış. Bu çalışma askıdayken bir çok itirazda gerçekleşti. Bizde bu itirazları değerlendirdik. Ve bu askıya çıkan planda hukuki sorunlar olduğunu gördük.  Bu şekilde biz itirazları ret edersek dava konusu olursa iptal edilecek. Biz iptal edilmesi kesin olan planı uygulamaya koymak istemeyiz. Yerine ise hukuka uygun bir plan yapmak istiyoruz. Bu konunun anlaşılması gerekiyor. Planı biz hukuka uygun yapmak zorundayız. Kanuna uymak zorundayız.  Bu planı yaparken de ister istemez bazı alanlarda yer kaydırma ve terk istemek zorunda kalıyoruz. Tabi bu konuyla ilgili mağduriyet yaşayabileceğini düşünen insanlarımız da oluyor. Biz bu itirazları biliyoruz. Fakat bu konu bazı kişiler tarafından abartıldı. İnsanlarımız kışkırtıldı ve hak etmediğimiz kadar eleştiri aldık. Bir kere herkes yüzde 45 terk edecek diye bir söylenti ortaya atıldı. Bu doğru değil. Eğer herkes burası bu şekilde kalsın derse biz buna bir şey demeyiz. Ama bize iletilen hep bu mahallenin düzgün bir imar planına sahip olması gerektiği yönündeydi. Dediğim gibi milletin arsasından olacağı yönünde yanlış beyanlar oldu.  Biz ise bu süreçte vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz. Onlarla iletişim halindeyiz devamlı.  Vatandaşlarımıza da bir Limontepe örneğini incelemelerini öneririm. Daha sonra böyle alanlar bakanlık tarafından riskli alan ilan ediliyor. Ve vatandaşlarımız haklarıyla ilgili itirazlarda bulunamıyorlar. Bizim ise amacımız vatandaşlarımızın mülkiyet haklarını korumak. Biz elimizden gelen mücadeleyi yapıp insanlarımızı bilgilendirmeye çalışacağız” dedi.

"SAĞLIK VE EĞİTİM OLANAKLARINI ARTIRIYORUZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ilçedeki projelerden bahsederek: “Daha iyi bir kent yaratmak istiyoruz. Mevcut alt yapı ve üst yapı sorunlarıyla ilgileniyoruz.  Daha sosyal ve daha aktif bir kent yaratıyoruz. Eğitim ve sağlık olanaklarının da artırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Yerel esnafımızın olduğu çarşılarımızın düzenlenmesine önem veriyoruz. Girişimci genç insanlarımızın da önünü açmak istiyoruz. Onların daha fazla görünür olmasını istiyoruz.  Bu yüzden bir girişimcilik merkezi açtık. İleri de bir tekno-park açma düşüncesindeyiz.  Bu konuda da merkezi hükümetin izin vermesi gerekiyor.  Karşıyakamız bir arge ve araştırma kenti olmalı.  Aynı zamanda gerçek anlamda bir kültür ve sanat kenti olmalıyız.  Bu konuya da yönelik bir projelerimiz var. Onlarca yeni park ve sosyal yaşam alanları açıyoruz.  Bisiklet yollarımız ve yürüyüş yollarımızda yapılıyor. Her mahallede bir kütüphane açmaya yönelik çalışmamız var. Yeni bir sivil toplum merkezi açmayı planlıyoruz.  Tabi düzenleyeceğimiz festivaller olacaktı. Fakat pandemiden dolayı iptal edildi. Sağlık durumları iyi olmayan vatandaşlarımız içinde bazı özel projelerimiz var.  Alzheimer Bakım Evi projemiz bu sene içerisinde gerçekleşecek. Bu merkezin İzmir’de bir başka örneği yok. Kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın hepsine ulaşmaya çalışacağız.  0-3 yaş arası çocukların takibi ve izlenmesi içinde bir sistem kurduk. Evde ziyaretlerle çocuklarımızın takibini gerçekleştiriyoruz.  Bizim önemle üzerinde durduğumuz bir konuda herkesin karar alma süreçlerine birebir katılması. Karşıyaka Apartman Yöneticilerini Destekleme Merkezimizle de apartman yöneticisi olan vatandaşlarımızla iletişimimizi güçlendiriyoruz” dedi.   

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Türkiye'nin balkan vizyonu Buca'da konuşuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Buca Belediyesi, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği, Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği  ile Gül...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR