Yukarı
345009

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe: “İnsan odaklı çalışmalar yapıyoruz”

05 Ocak 2022 17:25

Ege’nin Sesi- Ege’nin Sesi TV’de yayınlanan Siyaset Gündemi Programının konuğu CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe oldu. CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe yaptıkları çalışmaları aktararak: “Benim görev sürecimde insan odaklı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“MUHTAÇ EDİLMİŞ BİR YOKSULLUK YARATIYORLAR”

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe son dönemde yaşanan ekonomik krizi değerlendirerek: “Biz pandemi sürecinde ciddi bir envanter yapmıştık. O zaman ciddi bir yoksulluk tablosuyla karşılaştık. Hükümet ise o dönem bile pembe tablo çiziyordu.  Fakat son dönemde artık durum daha da ciddileşti.  Artık kendini kurtarabilir dediğimiz insanların bile ciddi bir yoksulluk sarmalına girdiğini görüyoruz. Toplumda artık orta direk denilen bir tabaka bile kalmadı.  Zaten esnaf pandemi sürecinde ciddi sorunlar yaşadı. O sorunlar şimdi daha da arttı. Hiçbir şekilde de sosyal devlet mekanizmasının işlemediğini hep beraber görüyoruz.  Geçtiğiniz günlerde bizler otokent sanayisini gezdik. Somut olarak krizin insanları nasıl sıkıştırdığını gördük.  Buca’da sahada yaptığımız çalışmaların sonucu her geçen gün envanterimizi yenilemek zorunda kalıyoruz. Sadece çalışamayanlar değil artık çalışanlarda yoksulluk çekiyor.  Gelinen noktada bir sistem ve iktidar değişikliğinin şart olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızla sohbetlerimizde gün sonu Z raporunu soruyoruz. Herkesten aldığımız cevap sıfır oluyor.   Vatandaşlarımız bu süreçte belediyelerden ve kaymakamlıktan yardım taleplerini iletiyorlar. Fakat burada muhtaç edilmiş bir yoksulluk yaratılıyor. Asıl sorun yoksulluğun ortadan kaldırılması olmalı” dedi.

“ÖĞRENCİNLERİN SORUNLARI GİDEREK ARTTI”

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlardan bahseden CHP’li Hacer Taş Gültepe: “Üniversite öğrencilerinin ciddi bir barınma sorunu var.  Bu sorunu Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileriyle buluştuğumuz kahvaltıda da konuştuk.  Aynı zamanda öğrenciler geçinememekten de bahsettiler. Öğrencilerimizin gelecek sorunları da bulunmaktadır. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri de ciddi bir şekilde gelecek kaygısı çekiyorlar.  Biz o toplantıda yerel yönetimlerin gençler üzerine yaptığı çalışmaları bildirdik. Ayrıca iktidara geldiğimizde neler yapacağımızı anlattık.  Barınma konusuyla ilgili yurt sahipleriyle konuştuk ve indirim istedik. Kız öğrenciler içinde yalnız yaşayan kadın arkadaşlarımızla da görüştük. O öğrencilerin sorunlarının çözülmesi için mücadele ettik.  Büyükşehir belediyemizde yurt kiraladı. Buca Belediyemizde bu konuda çalışmalar yürüttü” dedi.

“BİZ BUCA’DA BİR AİLE GİBİ OLDUK”

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe örgüt ile belediye arasında bir uyum olduğunu belirterek: “Buca’da belediyemizin görevi Buca halkına hizmet etmektir. Bizde partimizin politikalarını halkımıza anlatıyoruz.  Belediyemizin çalışmalarını da anlatıyoruz vatandaşlarımıza. Belediye Başkanımız da zaten görevini layıkıyla yerine getiriyor.  Uyumun en büyük nedeni aslında herkesin kendi görevlerini biliyor olması.  Bende belediye emeklisiyim. Belediyenin yapısını çok iyi biliyorum. Biz gerçekten Buca’da belediye başkanımızla ve ittifak ortağımızla uyumluyuz. Sık sık bir araya geliyoruz. Ben bu uyumun devam edeceğini düşünüyorum.  Biz gerçekten bir aile olduk” dedi.

“BELEDİYELERİMİZ SOSYAL YARDIMLAŞMADA OLDUKÇA BAŞARILI”

Belediyelerin geçtiğimiz yılki performanslarını değerlendiren CHP’li Hacer Taş Gültepe: “Hiç kimsenin alışkın olmadığı bir hastalık süreci yaşadık. Bu süreçte belediyelerimiz İzmir’de insan odaklı çalışmalar yaptı.  Bizim belediyelerimiz bu süreçte destek alması gerekenlerin yanında oldu. Merkezi hükümet bu konuda da aslında büyük baskılar yaptı. Biliyorsunuz gelen katkı payları azaltıldı. Fakat başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere diğer ilçe belediyelerimizde bir sosyal yardımlaşma kampanyası düzenledi” dedi.

“İKTİDARIMIZDA KADINLARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ”

CHP’nin önümüzdeki süreçte iktidar olması durumda aile sigortası desteği başlatacaklarını belirten Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe: “ Aileden başlamak lazım. Evin içerisinde aslında neyin eksik olduğunu önce kadınlar bilir. Bu konuda partimizin aile destek sigortası programı var. Bu programla kadınlarımıza destek olmak istiyoruz.  Eşinden ayrılmış ve hiçbir desteği olmayan kadınlarımıza bu program sayesinde maddi destek olacağız. Kadınlarımız böylece kendilerine yeni bir hayat kurmuş olacaklar.  Ev emekçisi dediğimiz kadınlarımızın adına destek yatıracağız. Aslında gerçekten sosyal devlet anlayışı. Bu program ilk altı ayda gerçekleştirilebilecek bir program.  Hayata geçmesi de çok kolay. Çünkü biz sarayın bütçesini ortadan kaldıracağız. 5’li çeteye verilen destekleri de ortadan kaldıracağız.  Bu ülkede yaşayan her ailenin evine giren ekmek miktarını artıracağız. Bu durumda çocuklarımızın mutlu olmasına yol açacak.  Saha çalışmalarında et nedir bilmeyen çocuklar var maalesef” dedi.

“İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

CHP Buca’nın düzenlediği sosyal yardım kampanyalarından bahseden Hacer Taş Gültepe:  “Biz bir siyasi partiyiz. Bütçemiz de belli. Partililerimiz ve yardımı sevdiğini düşündüğümüz vatandaşlarımızdan aldığımız destekle sosyal yardım kampanyaları düzenliyoruz.  Bir başkasının acısını kendi acısı gibi hisseden insanlarımızda destek oluyor. Pandeminin yoğun olduğu dönemde bir kampanya düzenledik.  Tabiki de bu kampanyayı düzenlediğimiz yerlere gidiyoruz ve ciddi bir yoksulluk olduğunu da görüyoruz.  Sosyal yardım komisyonumuzda bu süreçte üzerine düşen görevi yapıyor.  Benim görev sürecimde insan odaklı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 Buca’da CHP’ye yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe: “ Açıkça üye olmak isteyen çok vatandaşımız var. Vatandaşlarımıza eğer siz bize gelemiyorsanız biz size gelelim diyoruz.  Bulundukları bölgelerde toplu üyelikler yapıyoruz. Üye konusunda ciddi bir efor sarf ediyoruz. Şuanda en çok üyesi olan ilçeyiz. Bu durum Türkiye çapında da böyle” dedi.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Elbiseciler Ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanlığına Abdurrahman Elvan talip oldu

İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Esnaf Odası’nda seçim heyecanı yaşanıyor.  Abdurrahman Elvan yeni dönemde başkanlığa talip olduğunu duyurdu.

86 yaşındaki Cemil Merttürk Eşrefpaşa Hastanesi’nde şifa buluyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Ramazan Bayramı’nda Kınık ziyareti sırasında karşılaştığı ve ardından tedavi için evinden alınıp İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa...


Salomon Çeşme Yarı Maratonu koşuldu

Çeşme Kaymakamlığı'nın desteğiyle Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Salomon Çeşme Yarı Maratonu, 21 ülkeden 1745 sporcunun katılımıyla koşuldu. Yarışta 21K'lık parkurda erke...

“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı 

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan “Çekirdekten Ormana” adlı tiyatro oyunu sezona veda etti. Çocuklara doğa sevgisi aşılayan oyun, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki s...


İzmir'de silah ve uyuşturucu operasyonunda 7 tutuklama

İZMİR'de, silah ve mühimmat kaçakçılığı ile uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 5'i adli kontrol şa...

Barış Özreçber’e önemli görev

Barış Özreçber, Buca Belediyesi’ne bağlı Üzüm Kent İmar İnş. San. Ve Tek. Hizmetler A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.


Seferihisar Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi

Seferihisar Belediyesi, mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, başkanlıktan gelen önergeler görüşülerek, komisyonlara havale edildi.

ASEV THM Korosu’ndan ‘Solistler Geçidi’

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen türkü gecesinde sahne alan koristler; Ülker Bengü Bozok, Zeynep Sever, Ceren Narin Şimşek, Merdiye Gökçeoğlu, Menekşe Aylan, Mendifa Ö...


Dünya Dans Günü’nde Bornova’da 280 dansçı sahneye çıktı

Her yıl bütün dünyada renkli etkinliklerle kutlanan Dünya Dans Günü’nde, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte 280 dansçı Büyükpark’ta sahneye çıktı. Birbirinden renkli koreografi...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Murat Yıldırım 'Teşkilat'a veda ediyor

Ünlü aktör Murat Yıldırım iki sezon boyunca başrolünü oynadığı Teşkilat’a veda etmeye hazırlanıyor. "Teşkilat" dizisi 111. bölümde sezon arası veriyor. Ankara’da başlayan ve Milli İstihba...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Alzheimer’ı erken yakalayın

Alzheimer genellikle ileri yaşlarda görülen bir bunama türü olarak biliniyor. Oysa hastalığın yıllar öncesinden belirti vermeye başladığını belirten Prof. Dr. Uludüz, ‘’Bu nedenle Alzheimer’ın evrelerini bilmek, erken teşhis edilerek, ilerleme hızını yavaşlatmak için önemlidir’’ dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR