Yukarı
346001

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur: "Bir an önce erken seçim yapılmalı"

17 Ocak 2022 16:55

Ege’nin Sesi- Ege’nin Sesi TV’de yayınlanan Siyaset Gündemi Programının konuğu CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur oldu. CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, ilçeye atanan kayyum için "Hükümetimizin izlediği politikaların en acı sonuçlarından biri maalesef ki kayyum" dedi.

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur son dönemde yaşanan ekonomik kriz hakkında şu ifadeleri değerlendirdi:

İKTİDARIN BİR AN ÖNCE DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Son üç aydır yaşadığımız ekonomik kriz başta ortak ölçekli esnaf grubumuza hayli üzmüş durumda, alım gücünü fazlasıyla düşürmüş durumda. Kendimde gıda işiyle uğraştığım için esnaf ile iç içeyiz. Pandeminin ardından gelen bu süreç vatandaşların bir anda fakirleşmesine sebep oldu ve hala daha yapılan zamlara rağmen hiçbir gerçeği yansıtmayan bir enflasyon oranı açıklandı. Gerçek hayata baktığımızda un fiyatı şekerin fiyatını geçmiş durumda. İnsanlar ekmek yapamayacak duruma geldi. Ondan dolayı artık bu şartların bu iktidarın değişmesi gerekiyor. İktidar değişirken de gerçek anlamda verdiği zararları kapatacak bir hükümetin oluşması gerekiyor, bizde bunun için elimizden gelen mücadeleyi sahada gösteriyoruz.

Vatandaşın yaşadığı sıkıntılardan bahseden Özbadur, “İnsanlar canıyla cebelleşiyor desem yeridir. Çocuğunu okula nasıl göndereceğinden, eve alacağa bir ekmeğe kadar düşünüyor. İşsizlik, ve bu işsizlik yarın daha da artacak çünkü gelir gideri karşılayamaz duruma geldi. Yapılan zamları sonrası insanlar evde ısıtıcılarını çalıştıramaz hale geldi. Bu artık bu iktidarın çözebileceği bir konu değil. Bir an önce erken seçim yapılmalı.

Gıda sektörünün mecburen stokçuluk yaptığını belirten Özbadur, "Esnafında işi zor her hafta maliyeti değişiyor, vatandaşın da işi zor, EYT’lilerin durumu ortada, emekliye yapılan zam oranı ortada, hükümetin acilen bir erken seçime gidip vatandaşın önünü açması gerekiyor.

Urla’da yaşanan genel sorunlarını anlatan Özbadur, Geçtiğimiz süreçlerde talihsiz bir olay yaşadık. Örgütümüzle beraber sahada verdiğimiz mücadele vermeye çalışıyoruz. Bir toparlama sürecindeyiz dedi. Urla’da geçirdiği süreci anlatan Özbadur, odaklandığımız tek nokta genel seçim bu mücadeleyi çocuklarımız için veriyoruz. Herkes elini taşın altına koymaya çalışıyor.

"BU HATADAN BİR AN EVVEL DÖNÜLMELİ"

Kayyum atanması hakkında konuşan Özbadur, “Bunu konuşmamız bile çok ayıp” diyen Özbadur, şu ifadeleri kullandı: Tertemiz bir meclis yapımız var. Normal bir seçim yapılmalıydı. Hükümetimizin izlediği politikaların en acı sonuçlarından biri maalesef ki kayyum, şu an 3 kişiyle yönetilen bir meclis var, yeri geliyor meclisten bilgi bile alamıyorsunuz. Yüzde 70 oy aldığınız bir ilçede bugün kayyumun yapacaklarını bekliyorsunuz. Son dönemlerde ciddi sıkıntıları görüyoruz. Bu hatadan bir an evvel dönülmeli.

"TUNÇ SOYER VE DENİZ YÜCEL DESTEKLERİNİ EKSİK ETMİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden bahsetti. “Urla’da altyapı sorunlarını çözmeye çalışıyor, Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer ve İl başkanımız Deniz Yücel ilçemize ziyaretlerde bulunup desteklerini eksik etmiyorlar.

"KAYYUM OLAYINI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Urla’da yerel yönetimi değerlendiren Özbadur, Sonuçta herkes bir mücadele veiyor, kayyum olayını kabul etmemiz mümkün değil. Kaymakam bey ile görüşmelerimi yapıyorum. Bölgeyi bilen, bölgenin kültürünü, vatandaşın sıkıntılarını bilen bir belediye başkanının vereceği hizmeti bir kayyum veremez. Bu sıkıntıları aşıp tekrardan Urla’da Cumhuriyet Halk Partisini göreve taşımak istiyoruz.

"CHP'Lİ BELEDİYELER ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR"

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin durmunu değerlendiren Özbadur, “ Tam içinde biri olarak söylüyorum Cumhuriyet Halk Partili belediyeler çok iyi çalışıyor. Özellikle pandemi sürecinde sosyal yardımlaşma konusunda, belediyecilik konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyleyebilirim. Kimse maske dezenfaktan bulamazken İzmir’de sorun yaşanmadı. Başkanlarımız ile bir araya geliyoruz, inanılmaz şeyler yapmaya çalışıyorlar.

"AİLE SİGORTASI ÇALIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Aile Sigortası çalışması çok güzel bir çalışma, İl başkanlığımız kitapçık dışında broşür de yaptırdı. Genel Başkanımız halkın bu konuda bilgilendirilmesini çok istiyor. Bizde broşürleri dağıtıyoruz. Çalışmanın içerisinde, çocuklu olan aileye, durumu olmayan, evi kira olan, çalışan engelliye, ayağı yere basan yapılabilecek onlara bu güvenceği vereceğimiz şeyler anlatılıyor. Urla’da 37 mahallede 10 maddede topladığımız bu projeyi tek tek anlatıyoruz.

Sandıklarımızın güvenliğini aldık, örgüt olarak erken seçime hazırız diye Özbadur, "Ama erken ama zamanında yapılacak seçim için çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz, her vatandaşa dokunmaya, dertlerini dinlemeye devam edeceğiz." dedi.

"URLA'YI DAHA DA İYİ BİR NOKTAYA GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Urla halkına mesajlarını ileten Özbadur, “Urla yarımadanın kalbi, herkesin gözünün olduğu yaşamak istediği bir çekim merkezi. Bu çekim merkezini daha da iyi bir noktaya getirmeye çalışıyoruz ve çalışacağız. Genciz mücadele edebilecek durumdayız, bu mücadelede katkı sunan bütün arkadaşlarıma bütün vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim. Desteklerini bekliyoruz, bize olan inançlarını hiçbir zaman bırakmamalarını istiyoruz. Bu yolda da onlarla birlikte mücadele etmek istiyoruz.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Çocuk Başkan Koltuğa Oturdu, Talimatı Verdi

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Vali Kazım Paşa İlk Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Masal Yeken’e bıraktı.

Karşıyaka’nın çocuk başkanı park ve barınak istedi!  

Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu 10 yaşındaki Esma Yıldız’a bıraktı. Başkanlık görevini devralan Yıldız’ın ilk talebi o...


Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj

İzmir’de 23 Nisan coşkusuİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR