Yukarı
401926

Nicky Salapu futbol tarihinin en acı yenilgisini anlattı: Ağlamamak için direndim

16 Nisan 2024 11:12

Amerikan Samoası'nın Avustralya'ya dünya futbol tarihinin en farklı skoruyla mağlup olduğu maçta kaleyi koruyan Nicky Salapu, o gün yaşadıklarını anlattı.

2002 FIFA Dünya Kupası'nın Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) bölgesinin elemelerinin 1. turunda, Avustralya ve Amerikan Samoası milli futbol takımları arasında 11 Nisan 2001'de3 oynanan karşılaşma, 31-0 biterek dünya futbol tarihine geçti. 

O maçta Amerikan Samoa takımının kalesini koruyan Nicky Salapu, BBC Sounds'taki Sporting Witness podcast'ine verdiği röportajda, yaşadıklarını anlattı.

Yabancı insanların bile hala gelip kendisine bu inanılmaz maç hakkında soru sorduğunu söyleyen Nicky Salapu, maç öncesi tek amacının 22 golü geçmemek olduğunu belirtti.

"AVUSTRALYA'NIN TUTUMU SPORTMENLİK DIŞIYDI"

Salapu, karşılaşmanın zorluğunu şu sözlerle anlattı:

"Takım arkadaşlarıma benim önümde dizilmeleri yerine topu ileri taşımalarını söylüyordum. Çünkü bazen takım arkadaşlarım nedeniyle topu bile göremiyordum. Maç bitene kadar tüm duygularımı içimde tutmaya çalılştırm. Ağlamamak için direndim. Avustralya'nın yaklaşımı sportmenlik dışıydı. Acaba farklı kazanmak için kaç gole ihtiyaçları vardı? Eğer o Avustralya takımını çalıştıran ben olsaydım, 20. golden sonra futbolcularıma topu dolaştırmalarını söylerdim."

"FUTBOLDA İLK KEZ AĞLADIM"

2001 yılında yaşanan bu utanç verici mağlubiyetin ardından 10 yıl geçtikten sonra Amerikan Samoası, Tonga'yı 2-1 yenerek tarihindeki ilk FIFA onaylı galibiyetini aldı.

O maçta da Amerikan Samoası'nın kalesini koruyan Salapu, bu karşılaşmanın kendisi için aradan geçen 10 yılın ardından gelen bir kurtuluş gibi olduğunu söyledi ve "İşte 2001'den beri futbolda ilk kez ağladım" dedi. 

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Simon Kjaer için ayrılık vakti! Menajeri açıkladı...

İtalyan basınına göre, Milan'ın 2019-20 sezonun devre arası Atalanta'dan kadrosuna kattığı Simon Kjaer'in menajeri, sezon sonunda sözleşmesi biten oyuncusunun takımdan ayrılacağını duyurdu.

Nazilli Belediyespor’dan şike iddialarına cevap!

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup takımlarından Nazilli Belediyespor, ligde kalmak için hayati önem taşıyan ligin son maçında Ankaraspor deplasmanına konuk olmuş, golsüz eşitlikle sona eren mücade...


Konyaspor'da Fahrudin Omerovic ile yollar ayrıldı

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yollar ayrıldı. TÜMOSAN Konyaspor, Fahrudin Omerovic ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını açıkladı. Kony...

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılma şansı tehlikede

Siyah beyazlılar, ilk dört sıra ve Türkiye Kupası'nı kazanan takımların Avrupa'ya gitme hakkı elde edeceği gerçeğiyle mücadele ediyor. Ancak 5. sıraya düşmeleriyle birlikte şimdi son 4 ma...


Göztepe'yi Süper Lig'e taşıyan Bulgar!

Göztepe, Bulgar teknik direktör Stanimir Stoilov ile Trendyol 1. Lig'den Süper Lig'e yükselerek tarih yazdı. Stoilov, yükselme başarısını elde eden altıncı yabancı antrenör oldu. Göztepe'...

İstiklal, BAL'a döndü

Süper Amatör Lig Klasman B Grubu’nda Osmaniye İstiklalspor, Merkezefendispor’la 2-2 berabere kalarak bitime 1 hafta kala Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselmeyi garantiledi.


İrfan Can Kahveci'nin tek rakibi Alex

Fenerbahçe adına bu sezon en büyük değişimin görüldüğü isimlerin başında İrfan Can Kahveci geliyor. Hemen her maç kariyer rekorunu geliştiren Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kah...

Beşiktaş'tan Sergen Yalçın kararı! Antalyaspor'un teklifini reddetti

Antalyaspor’la sözleşme yenilememe kararı alan Sergen Yalçın, hoca arayışında bulunan Beşiktaş'ın kendisi hakkında vereceği kararı bekliyor. Yönetimin listesinde bulunan efsane isimle ilg...


Lille, Yusuf Yazıcı'nın golüyle kazandı

Lille Fransa Ligue 1'in 31. haftasında konuk olduğu Metz'i 2-1 mağlup ederken, Lille'de milli futbolcu Yusuf Yazıcı galibiyet golünü kaydetti.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kıvanç Tatlıtuğ oğlu Kurt Efe'yle dans ettiği anları paylaştı

Kıvanç Tatlıtuğ, ailesiyle birlikte Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitti. Ünlü oyuncu, oğluyla kumsalda dans ettiği anları yayımladı. Son olarak SHOW TV'de yayınlanan 'Aile'de rol alan Kıv...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Horlama ne zaman tehlikelidir?

Her gece horluyorsanız, gün içinde de kendinizi uykulu ve yorgun hissediyorsanız, nedeni “uyku apnesi” olabilir. Genellikle erkeklerde görülen bu durumun sanıldığı kadar masum olmadığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Orhan Altıntaş, ‘’Çünkü uyku sırasında solunum durmasına yol açarak, hayati tehlike yaratabilir’’ uyarısında bulundu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR