Yukarı
403396

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki hücum farkı fark yarattı

08 Mayıs 2024 12:33

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında açılan farkı hücum hattı belirledi.

Türk futbolunda eşi benzeri görülmemiş bir yarışa girerken rekorları altüst eden Galatasaray ile Fenerbahçe’nin şampiyonluk mücadelesinde öne çıkan, sarı-kırmızılılar oldu.

Aslan son 3 haftaya Kanarya’nın 6 puan önünde girerken büyük bir avantajı eline geçirdi. Son 3 maçta alınacak 4 puan, Cim bom’u üst üste 2, toplamda 24. kez lig şampiyonu yapacak. Sezonun ilk yarısında ezeli rakibinin puan, averaj ve oyun ola rak önünde olan Kanarya ise adeta tepetaklak oldu.

Galatasaray'ın yükselişi, Fenerbahçe’nin de düşüşündeki en önemli etken olarak hücum hattı dikkat çekiyor. Ligin ilk devresinde Aslan’ın hücum oyuncuları 27 gol-16 asistle 43 kez skor katkısı yaparken; bu rakam Kanarya’nın hücum hattında 47 gol-23 asistle 70’ti. İkinci devrede ise tablo tersine döndü. Sarı-kırmızılıların hücum hattı 36 gol-23 asistle 59 kez skora katkı yaparken; sarı-lacivertlilerin hücum hattının üretimi yarı yarıya düştü: 23 gol-12 asistle 35 kez skor katkısı...

KAÇIRMADA LİDER DZEKO

Ligde bu sezon en fazla net gol fırsatı kaçıran futbolcular arasında Edin Dzeko ilk sıra da yer alıyor: 26. Bosnalı forveti, 19 net fırsatı har cayan Mauro Icardi izliyor.

YÜK FAZLA GELDİ

Şampiyonluk yarışındaki avantajını Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe’nin hasreti, büyük bir sürpriz olmazsa 11. yıla taşınacak, 2014’ten beri ligde mutlu son göremeyen Kanarya’nın, bu sezonun ilk yarısını domine ettiği halde ikinci devrede yaşadığı düşüş, sadece futbolcuların form durumuna bağlı değil:

Saha dışı sıkıntılarla da mücadele etmek zorunda kaldı. Tartışma ve polemikler, takı ma; dolayısıyla saha içine yansıdı. Bunları önleyemedi.

Son düzlükte baskıyı kaldıramadı, mental anlamda çok yıprandı. Teknik heyeti de tecrübesiz olduğu için kendisi ne yardımcı olamadı.

İlk 11 tercihleri, rotasyon ları, değişiklikleri, formsuz Szymanski ve Krunic’te ısrar etmesi, farklı taktik-diziliş denemeleri yapmaması hep tartışıldı.

Tadic, Dzeko ve Bonucci gibi lider oyuncularla bağı koptu.

TFF, hakemler ve ezeli rakip Galatasaray sürekli hedefteydi. Camia, çoğu zaman saha içi yerine saha dışına odaklandı ve konsantrasyon kaybı yaşandı.

Olağanüstü genel kurul süreci, Süper Kupa’ya U19 takımı ile çıkma kararı, “Ligden çekiliriz”, “Ben başkan olduğum sürece şampiyon yapmazlar” ifadeleri, kulübü olumsuz etkiledi.

Olaylı Trabzonspor maçında alınan önemli galibiyet sonrası yakalanan hava, avantaja çevrilemedi.

İsmail Kartal hedef haline getirilirken, tecrübeli hocaya destek verecek açıklamalar yapılmadı.

SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Beşiktaş'tan Jose Mourinho sürprizi

Beşiktaş yöneticileri, Hatayspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından Trabzonspor ile oynayacakları Türkiye Kupası finaline ve hakem tartışmalarına dikkat çekti. Öte yandan, yeni te...

TFF ve Üç Büyükler'den 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kulüpleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel mesajlar yayımladı.


Giresunspor'da başkan Emin Ertuğral oldu

Trendyol 1. Lig'de küme düşen Bitexen Giresunspor'da kulüp başkanlığına Emin Ertuğral seçildi. Çotanak Spor Kompleksi'nde tek liste ile gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda 89 üye oy...

Ali Koç, başkan adaylığı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 23 Mayıs Perşembe günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde saat 16.00'da başlayacak basın toplantısında başkanlık adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulun...


Süper Lig'de küme düşme hattında kritik hafta!

Trendyol Süper Lig'de sezonun son 2 haftasında girilirken küme düşme hattında bugün kritik maçlar oynanacak. 36 puanı bulunan Siltaş Yapı Pendikspor 19'uncu, 37 puanı bulunan ekiplerden A...

Fenerbahçe başkan adayı Yıldırım, Ali Koç’la bir araya gelebileceğini belirtti

Fenerbahçe'de başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, “Ali Koç’la bir araya geliriz ama önemli olan fikirde anlaşmak. Ben sırf başkan olmak için gelmiyorum. 20 sene yaptım, bana ne kat...


Fenerbahçe, Galatasaray derbisine hazırlıklarını sürdürüyor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 37. haftasında 19 Mayıs Pazar günü deplasmanda Galatasaray ile oynayacağı derbi maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Ca...

Robin van Persie, Heerenveen'in yeni teknik direktörü oldu

Bir dönem Türkiye’de Fenerbahçe formasını giyen Robin van Persie, Hollanda 1’inci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden SC Heerenveen’in yeni teknik direktörü oldu.


1'inci Lig Play-Off 2'nci Tur programı açıklandı

1'inci Lig'de tamamlanan Play-Off 1'inci Tur müsabakalarının ardından Play-Off 2'nci Tur maçlarının programları belli oldu. Çorum FK ile Bodrum FK, adını Play-Off finaline yazdırmak için ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Özge Yağız'dan suç duyurusu

Özge Yağız geçen günlerde ABD'nin ünlü internet sitesi TC Candler tarafından her yıl yayımlanan 'Dünyanın en güzel 100 kadını' listesine Türkiye'den giren üç isimden biri olmuştu.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Korkutan rapor: Obeziteden ölümler yüzde 50 artış gösterdi

Yayınlanan büyük ölçekli bir rapora göre, kalp rahatsızlıkları ve felç gibi obeziteye bağlı hastalıklardan ölen insanların sayısı son 20 yılda yüzde 50 arttı. Türkiye de obezite oranı yüksek ülkeler arasında çıkarak endişe yarattı. 2000 yılında yüksek vücut kitle endeksi, kişinin ömrünü kısaltan 11. önemli risk faktörüydü.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR