Yukarı
9775

Anadolu Birliğinden PKK’ya Çağrı: Silahları Bırakın Artık

23 Aralık 2011 03:23

Siyasi hedefi olmayan, birer kan davasına ve kardeş kıyımına dönüşen şiddet odaklı olayların ülkemiz toplumunda yarattığı şiddetli tramvanın aşılması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Hepimiz yine derin bir acıyla yüz yüzeyiz. Öncelikle Şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen bu ateş hepimizin yüreğini yakmıştır. Son olaylar   milletçe hepimizi yasa boğmuştur. Acıların kelimelerle ifade edilemediğini bu anlarda; herkesi ama herkesi Aklıselime davet ediyoruz.

Milletimizin içini acıtan bu acıların bitmesi için herkesi sorumluluğa davet ediyor herkesten duyarlılık bekliyoruz.Siyasi hedefi olmayan, birer kan davasına ve kardeş kıyımına dönüşen şiddet odaklı olayların toplumumuzda yarattığı travmayı en kısa sürede aşmak zorundayız.
Bunun için şiddet iklimini besleyen, ayrıştırıcı bütün söylem ve eylemlerden kaçınılmasını istiyoruz.

Yaşadığımız sorunların, çektiğimiz tarifsiz acıların tek çözümü merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bu olaylar, yeni anayasa çalışmalarını, demokratikleşmeyi, hak ve özgürlükleri asla ve asla askıya almamalıdır. 30 yılı aşkın bir süredir devam eden, 40 bin cana mal olan, on binlerce vatandaşımızın yaralanmasına sakat kalmasına yol açan, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişmemizi engelleyen, enerjimizi tüketen bu şiddetle ilgili olarak hala ortak dil, ortak politika, ortak hedeflerimizin olmaması çok acı ve düşündürücüdür.

Ülkemizdeki bütün siyasi ve sivil toplum örgütlerinin bu acı feryatların dinmesi için, bilgilerini, tecrübelerini, tepkilerini cesaretle ortaya koymalarını bekliyoruz.
Mecliste gurubu bulunan tüm siyasi partilere buradan sesleniyoruz:

Lütfen içimizi kanatan bu tabloya müdahale ediniz.
Lütfen bu genç ölümleri sonlandıracak politikaları cesurca hayata geçiriniz.
Lütfen gerçekçi bir anlayışla Kürt sorununa kalıcı bir çözüm bulunuz…
Lütfen ülkemizi bu kaostan bu kirli savaştan kurtarınız
Lütfen kardeş kanının akmasına engel olunuz.
Lütfen ülke kaynaklarının heder olmasının önüne geçiniz…

Türkiye hepimize yeter…

Doğu ve Güneydoğu’nun farklı kentlerinden, kasabalarından köylerinden Ege’ye göç eden burada huzur ve güven içinde yaşayan, ayrımcılığın hiçbir çeşidine maruz kalmayan bizler, PKK’ya buradan açıkça sesleniyoruz:Artık yeter “hedi besi” Artık silahları toprağa gömün…“Benim İçin Kardeşimi Öldürme”

Toplantıya Katılan Anadolu Dernekleri Şunlar:
Adıyaman ve İlçeleri Derneği, Diyarbakırlılar Derneği, Mardinliler Derneği, Gaziantepliler Derneği, Şanlıurfalılar Derneği, Siverekliler Derneği, Hakkârililer Derneği, Ağrılılar Derneği, Bitlisliler Derneği, Vanlılar Derneği, Siirtliler Derneği, Viranşehirliler Derneği, Kayserililer Derneği, İzmirliler Derneği, Karslılar Derneği, Kadife Kale Kültür ve Dayanışma Derneği, başta olmak üzere 30 aşkın ilçe derneklerinin başkanları katıldı.
Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Koçali Al, bu orak açıklamanın çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Biz bir aileyiz, bu kardeş kavgasına seyirci kalamayız. Bu ülkenin birliği,barışı huzuru ve mutlu bir geleceği için ne yapılması gerekiyorsa, bir sivil toplum örgütü olarak yapacağız. Bütün STK’ları artık ayağa kalkmaya ve ellerini taşın altına koymaya davet ediyoruz.”



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR