Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer haklı ama bir şeyi unutuyor; Yakındığı medya AKP'nin kontrolünde..

06 Kasım, 2020

   İzmir’i derinden vuran Depremin enkazları kaldırıldı. Geriye derin acılar ve yürek burkan hikayeler kaldı. En son açıklamaya göre 114 yurttaşımızın kaybı ve 1035 yaralının olduğu. Hayatını kaybedenleri bir kez daha anıyor, yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

   Bir önceki yazımda dile getirmiştim. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi olmak üzere tüm CHP’li İlçe Belediyeleri yaşanan bu elim olayla ilgili çok iyi bir sınav verdi. En küçük Belediyesine varıncaya kadar herkes bu anlamlı dayanışmaya dahil oldu. Bir felaket anında nasıl bir arada olunacağı yönünde; Bu dayanışma bizleri gururlandırdı ve dışarıya da iyi bir örnek oldu.

   Gelelim olayın medya boyutuna.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dün yaşananlara ilişkin şöyle bir açıklama yaptı;

Arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde Büyükşehir yok sayıldı. İtfaiyecimizle röportaj bile yapmaktan kaçındılar. Oysa ki biz ‘bir kira bir yuva’ kampanyasıyla 48 saatte 21 milyon TL kira yardımı, ‘halkın bakkalı’ kampanyasıyla 17 milyon TL topladık. Ankara’dan valiliğe gönderilen miktar ise 24 milyon lira.

Büyükşehir, arama kurtarma çalışmalarında ve yardım faaliyetlerinde medya tarafından yok sayıldı. Televizyon kanallarında her şehirden gelen itfaiyesi ile ilgili röportaj yapıldı ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni görmedik.

Sanki Büyükşehir başka şeylerle meşgulmüş gibi, sanki o büyük kurumsal yapı başka bir derdi varmış gibi, sanki hiç alanda yokmuş gibi. Ne Büyükşehir’in çadırı göründü ne de itfaiyesi.

   Soyer haklı mı, her cümlesine kadar haklı.

   Ta ilk günden bu yana medyanın, başta Büyükşehir olmak üzere CHP’li Belediyeleri yok saydığını fazlasıyla gördük. Hatta sadece Büyükşehir değil, İzmir’deki Meslek odaları da buna dahil.

   Oysa aynı medya, Tarım Bakanının enkaz üzerinde şovu çağrıştıran telefonlu görüntülerini günlerce vermekten de geri durmadı. Daha açık bir tabirle böylesi acılı bir zamanda bile göstermelik işler yapmaktan ve ayrımcı davranmaktan geri durmadılar.

   Ancak sayın Soyer haklı olarak yakınırken, önemli bir şeyi kaçırıyor. Yakındığı Medyanın AKP’nin kontrolünde olduğunu. Medyanın bu yok sayma girişimini AKP’den bağımsız yaptığını düşünmek yanıltıcı olur. Özellikle “Alo Fatih..” süreci unutulmasın.

   Yani sadece devletin bağımsız olması gereken kurumları değil, medyanın da neredeyse büyük tamamı parti devletinin uydusu haline gelmiş durumda. Bu durumu sadece bugün değil uzun zamandır yaşıyoruz. Depremin olduğu bir zamanda ayrıştırıcı davranışlara maruz kalmakta elbette ayrı bir acı.

   Ama sn Soyer hiç üzülmesin. Çünkü Halk bu çirkin ve ilkesiz davranışların fazlasıyla farkında. Kendi yaptıkları küçük dokunuşları “devasa bir iş görüyorlar” algısıyla, medya aracılığıyla göstermeye çalışanları halk çok iyi biliyor.

   Yaşanan felaket süreci, her şeye rağmen hem ders, hem tecrübe ve hem de içeride gösterilen dayanışma anlamında dışarıya örnek oldu. Hepimiz de iyi biliyoruz ki bu süreç, Belediyeler tarafından oldukça başarılı bir şekilde yürütüldü.

   İzmir’de yaşayan bir yurttaş olarak, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar sandal olmak üzere;

   İzmir Valisini, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını ve emeği geçen tüm İl ve İlçe Belediye Başkanlarını, sivil toplum kuruluşlarını, samimi AKP’lileri, İYİ Parti, HDP, Saadet, Gelecek ve Deva Partisi yetkililerini, yerel medyamızı, ayrıca felaketin ilk gününden bu yana canla başla çalışan CHP İl ve İlçe Örgütlerini ve CHP Genel Merkezinden gelen Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte İl Başkanı ve tüm İzmir Milletvekillerini yürekten kutluyorum.

    Not 1: İzmir’imizin duyarlı olarak bildiği iş kadınlarından Berna Noyaner’in, sosyal medya paylaşımında dile getirdiği “Hilton depremzedelere açılsın..önerisi, Başkan Tunç Soyer tarafından hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz günlerde işletmeye kapatılan ve boş olan Hilton, bugün yarın depremzedelerimizin hizmetine açılacak.

   Not 2: CHP içerisinde aktif bir partili aradı “Tunç Soyer deprem sürecini çok iyi yönetiyor. Sence neden?” dedi.

   Nedenini sorunca “Yakın ekibinden olan Nalbantoğlu Bodrum’da, Ösuslu ise korona oldu ve işlerden uzak. O yüzden bizzat kendisi sahada..” yanıtını verdi.

   İlginç tabi. Başlı başına bir neden değil ama o nedenlerden birisi de neden olmasın?

   Not 3: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçte olsa bir gün sonra İzmir’e gelmesi yine de olumluydu. Ancak, kısa durup aynı gün içerisinde geri dönmesi hiç olmadı. Aynı zamanda İzmir Milletvekili de olan Kılıçdaroğlu’nun en az 2-3 gününü burada geçirmesi şık olurdu..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Seren Serengil: Oyumu Ekrem İmamoğlu'na vereceğim

Şarkıcı Seren Serengil, 31 Mart seçimlerinde oyunu Ekrem İmamoğlu'na vereceğini açıkladı. "İstanbul'da doğdum, büyüdüm ve oyumu Ekrem İmamoğlu'na veriyorum. Karakterli olduğum için, yurdu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR