Yukarı
1

Sinan Kara

Bu işin faturasını kim ödeyecek?

14 Ocak, 2021

   Günlerdir Menemen’i konuşuyoruz. Önceki Başkanın hapse atılmasıyla birlikte Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında yapılan kurayı AKP’li Aydın Pehlivan kazandı.

   Biliyorsunuzdur ilk kurayı Millet İttifakının adayı olan CHP’li Deniz Karakurt kazanmış, usulen yapılan itiraz sonucu çekiliş iptal edilmişti. Basit bir nedenden dolayı ilk kuranın iptali elbette vicdanları yaraladı ve bu ayrı bir tartışma konusu. Ancak bu olay neden buraya, yani kuraya kadar geldi?

   Güya Menemen’de iktidar olan CHP ve İYİ Parti’nin bu işte hiç mi kabahati yok?

   Olmaz mı?

   Millet İttifakının toplam 19 civarında, Cumhur İttifakının da 12 Meclis Üyesi vardı. Üst üste yapılan Meclis seçimlerinde ittifak içerisinde çözülmeler yaşandı, daha açık tabirle birileri hem oyunu hem de partisini sattı. İş kura çekimine kadar geldi. Sonuç hüsran!

   Çözülme dedim.

   Seçimler öncesi bu çözülmenin yaşanacağına dair çokça emare vardı. İlk başta çoğunluk var diye olaya garanti gözüyle bakıldı ve umursanmadı. Maalesef İl Başkanı Deniz Yücel ve İlçe Başkanı Turan Erdoğan süreci yönetmekte etkisiz kaldılar. Seyit Torun da buna dahil.

   Özetle, bu üç kişinin sorumluluğu var?

   Peki, bunun gereği yerine getirilir mi?

   Yani bu beyler kalkıp, “Halkın sahip çıkıp iktidara taşıdığı partimizi kendi beceriksizliğimiz yüzünden AKP’ye teslim ettik!” diyerek, onurlu bir işlem olan istifa mekanizmasını devreye koyabilirler mi?

   Hiç sanmıyorum!

   Çünkü CHP’de koltukları tutanlara nedense bir şey olmuyor. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Genel Merkez yöneticilerinin de çok umurunda değil. Eğer umurlarında olsaydı, aday belirleme dönemlerinde örgüte sorulur, öyle hareket edilirdi. Sen ben bizim oğlan anlayışıyla bu iş yapılmazdı.

   Ne yazık ki olan, seçim kazanmak uğruna partisi için gece gündüz koşturan parti emekçilerine oluyor.

   CHP’liler son derece kızgın ve üzgün. Urla’nın kaybedilmesi yetmezmiş gibi, onlarca yıldır CHP’nin elinde olan Menemen, acemilik ve yapılan ciddi hatalardan dolayı AKP’ye ikram edilmiş oldu.

   En acısı da nedir biliyor musunuz?

   Partisini sırtından vuran Meclis Üyelerine hala hesap sorulamaması.

   Öyle ya, hesap vermesi gerekenlerin hesap sormasını beklemekte saftiriklikten başka bir şey olmaz..

   Sözün özü:

   Bu beylerin yerinde olsaydım bir dakika bile o koltukları işgal etmezdim. Çünkü parti içerisinde söylenecek sözleri, ciddiye alınacak tarafları kalmadı..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR