Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer öksürse, AKP ve MHP takıntı yapıyor..

10 Şubat, 2021

   Hani derler ya, ağzınla kuş tutsan yine bazılarına yaranamazsın diye. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in durumu da aynen böyle. 

   AKP ve MHP’li İl Başkanları ve Milletvekilleri işlerini güçlerini bırakmış, Soyer ile mücadele etmeyi adeta kendilerine görev edinmiş durumdalar. Herhangi bir konu gündeme geldiğinde, öyle çıkışlar yapıyorlar ki mantık ve insaf hak getire.

   Güya muhalefet ediyorlar?

   Birçok örnek var ama güncel olması nedeniyle, son yaşanan sel felaketi buna en yakın örneklerden biri.

   İktidar olarak İzmir’i ve İzmirlilerin ızdıraplarını dert edinip çözüm bulmak yerine, Allah’ın felaketi üzerinden nasıl siyasi prim elde edebiliriz minvalinde açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamalar yapılırken, olaylar Tunç Soyer üzerinden kişiselleştiriliyor. Üstelik çözüme dayalı yapıcı eleştirilerin yerine, son derece yıkıcı ve kirli üslup tercih ediliyor.

  Elbette eleştiri olacaktır ama kullanılan kirli dilin, eleştiri hakkını alaşağı ettiği de unutulmamalı.

  Sorarsan hiç olumlu bir iş yok gibi. Hani bir şeye de olsa olumlu bakmaz ve hakkını vermez mi insan?

   Maalesef niyet kötü olunca gözler görmüyor, vicdanlar devre dışı kalıyor..

   Sel felaketi dedik.

   Yaklaşık 18 yıldır İzmir’deyim ve böyle bir yağışı daha önce hatırlamıyorum. Yağmur berekettir yağsın ve barajlarımız dolsun diye beklerken, öyle ki dolup taşan barajların kapakları dahi açılıp su tahliyesi yapılmak zorunda kalındı.

   Tam bir felaket yaşandı. Maalesef bunun sonucunda iki yurttaşımız hayatını kaybetti ve birçok yurttaşımız da mağdur oldu.

   Bu tür felaketlerde yöneticilerin yapması gereken, birlik ve bütünlük içerisinde olmak ve milletin sorununa canla başla çözüm üretebilmektir. Sorumluluğun gereği olduğu kadar ayrıca bu bir insani görevdir. Ama bunu göremedik. Daha ilk günden birçok AKP ve MHP’li başladı karalama kampanyasına. Felaket yaşanmış ama onların derdi felaket tellallığı.

   Sadece bu kadarla da kalınmadı. Bu elim olay alay boyutuna bile getirildi. AKP’li Gümüşhane Belediyesinin sosyal medya sayfasından yaptığı rezilce paylaşımı unutmak ne mümkün?

   Deprem felaketinde de benzer şeyleri yaşadık. Özellikle AKP’lilerin CHP’li Belediyeleri yok sayarak, medya da yer alabilmek için şovlarına ve fevri hareketlerine tanık olduk. Bunca zaman geçmesine rağmen hala yaralar sarılmış değil. Algı da varlar ama eylemde yoklar. Maalesef birçok depremzedenin mağduriyeti devam ediyor.

   Hepimiz de iyi biliyoruz ki;

   Tüm olumsuzluklara rağmen, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm İlçe Belediyeleri gerek deprem gerek sel felaketinde ellerinden geleni fazlasıyla yaptı. Tüm belediyeler birlikte seferber olup, yaşanan sıkıntıların boyutunu asgari düzeye indirmek için insanüstü gayret gösterdi. Emekleri için bir kez daha kutluyoruz.

Sözün özü

Cumhur İttifakı temsilcileri iddia ettikleri gibi insan odaklı “Hizmet Siyaseti”ni esas alıyorlarsa, bunun yolu bu gibi durumlarda polemik ve kötü dil kullanarak gündem oluşturmaktan değil, mağduriyet yaşayan kent ve insanlarına dokunmaktan geçer.

Tunç Soyer ya da bir başka isim üzerinden takıntı yaparak olayları kişiselleştirmek ne bu kente ne kimseye hiçbir şey kazandırmaz, aksine çok şey kaybettirir. Sandıklar seçmenin önüne konulduğunda, faturası da dönüp dolaşır yine kendilerine çıkar. Benden söylemesi..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR